Tiroid ciddi bir hastalık sana zahmet biraz daha detaylı bilgi verebilir misin varsa fotoğrafta koyabilirsin öncesi sonrası foto
Hocam tiroidi dahiliye doktorunun onerisiyle mi biraktiniz. Cunku ben de surekli kullaniyorum, dahiliye doktoru ilk verdiginde 1 kutu icip biraktiydim ustunden 2 hafta gecince doktora gittiydim kadin az kalsin dovucekti beni ilaci biraktim diye:) hayat boyu kullanman lazim onu diyip direkt ultrasona yolladiydi tiroid icin. Nese hayatta sac ekiminden onemli seyler de var ondan biraz uzun yazmis bulundum kusra bakmayin. Onun disinda zaten ekime diyecek bir sey yok, umarim hepsi cikar.
TSH değerleri normal şartlarda 0,35 - 4,94 referans değerleri arasında olması gerekiyor. Bunun ile birlikte T4 ve T3 değerleri de referasf değerlerinde değiş ise ciddi bir tiroid hastalığınız var demektir. Benim T3 ve T4 değerlerin normaldi sadece TSH değerim 5,56 çıktı. Dahiliye doktorunun yorumlaması; ''Tiroid hastası değilsin ancak başlangıç seviyesi gibi görünüyor. En düşük doz LEVOTİRON 25 mg 1 ay boyunca her gün kahvaltı yapmadan yarım saat önce 1 adet kullan ve tekrar test yapalım. Muhtemelen düzelecektir.'' İkinci testlerde referans değerlere geldi. Tiroid hormon salgılanmasında düzensizlik olmadı demek dolaylı yollardan tüm organları etkileyen bir durum. Bağışıklık sisteminin, Metebolizmanın, yavaş çalışmasına sebep oluyor. Besin değerlerinin olması gerektiği gibi
salgılanamamasına sebep oluyor. Örneğin; saç köklerine güçlendiriyor diye her gün sağlıklı besleneyim, protein ağırlıklı besleneyim, yumurta yiyeyim her sabah, badem yiyeyim diyorsun. Ama tirodler düzgün çalışmadığı zaman bu faydalar saç köklerine ulaşmıyor.
Dahiliye doktorunun önerisi ile ilacı kullanmayı bıraktım. 1 ay sonra tekrar test yapacağız ve bakacağız değerlere normal mi diye. Bu süreçte ilacı bıraktım ama günde 1 kapsül Solgar Alpha Licpoic acid 200 Mg kullanmaya başladı Asuman hanımın önerisi ile. Ciddi bir konu sıkı takip etmek gerekli.