Herkese merhabalar,
32 yaşındayım. İstanbulda yaşıyorum. Yaklaşık bir yıldır saç ekimi hakkında gerekli araştırmalarımı ve saç ekimi yaptıran grup üyelerinin tecrübe ve gelişimlerini bu forum üzerinden dikkatle takip ediyorum. Saç ekim süreci hakkında edindiğim bilginin büyük bir bölümünü bu forum sayesinde edindim. Saç ekimi yaptıracağım merkez tercihine kadar karar verme sürecimde etkili olan bu foruma ve yeni saç ekimi planlayan forum üyeleri ve takipçilerine katkı sağlamak adına saç ekimi ve gelişim sürecim hakkında bilgi paylaşımı yapmayı kendime borç biliyorum.
Takip ettiğim saç ekim merkezleri arasında gerek alın çizgilerindeki başarısı gerekse planlama ve ekim öncesi ekime hazırlama olarak mantıklı bulduğum ASUMAN HAİR’de saç ekimimi yaptırmaya karar verdim.
• Öncelikle şu bilgiyi vermeliyim 2013 yılında tepe bölgesini sıklaştırma amacı ile 1000 Greft saç ekimi gerçekleştirmiştim.
15 Eylül 2021 de Asuman hanım ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdim. Saç tellerimin zayıf olduğunu ve zaten daha önce 1000 greft alındığı için bu hali ile 2000-2500 greft anca alınabileceğini belirtti ve takviyeler ile saçları güçlendirmemiz gerektiğini söyledi. Prozinc plus şampuan, Xpecia Tablet ve Vichy Dercos DS Kullanmamı söyledi. Ayrıca benden kan testleri yaptırmamı isteyip D vitamini, folik asit, Ferritin, demir, çinko, TSH ve B12 değerlerimi görmek istediğini söyledi.
05.10.2021 tarihinde test sonuçların çıktığında (Çinko testinin çıkması 1 haftayı buluyor.) Whatsapp ile Asuman hanıma test sonuçlarımı ilettim. Tiroid bezleri yavaş çalışıyor ve Çinko çok yüksek çıktı. 1 Ay boyunca tiroidleri dengeye sokmak için dahiliye doktorunun vermiş olduğu LEVOTİRON 25 kullandım. Ve Asuman hanımın uyarısı ile çinko içerdiği için Xpecia tableti bıraktım. Çünkü çinkonun fazla olaması da saları zayıflatıyormuş. Bunun yerine Solgar biotin 5000 ve Solgar Saw palmetto günde 1 adet kullanmaya başladım.
17 Kasım 2021 Asuman hanım ile ikinci görüşmeyi gerçekleştirdim ve saçlarımın toparlanmaya başladığını TSH ve çinko testlerini tekrar yaptırmamı isteyip gelişmeleri görmek istediğini söyledi. Ayrıca TSH için Alpha lipoic acid 200 mg kullanmamı önerdi.
30 Kasım 2021 ikinci test Test sonuçlarımı gönderdim ve hem TSH hem de Çinko seviyesi referans değerlere gelmişti. Artık saç ekimi için gün belirleme zamanı gelmişti. Sürecin başından beri sürekli iletişim de olduğumuz Sümeyye hanımın da büyük desteği ile 7 Aralık 2021 tarihi opreasyon günü olarak belirlendi.
Saat 08:00 de Özel Yüzyıl hastanesinde sürece başladık. Asuman hanım tarafından planlama yapıldı ve Enes bey ve Ozan bey tarafından operasyona hazırlandım. Saçlarım kesildi ve Anestezi aşamasına geçildi. Lokal olarak ilk etapta donör bölgeye anestezi yapıldı.
Saat 10:00 da Elif hanım ve Enes bey tarafından greftler toplandı (4165 greft 2li ve 3lü çoğunlukta) ve süreç 12:00 bitti ve yemek arası verildi.
Saat 12:30 da Asuman hanım tarafından kanallar açıldı bu süreç te saat 14:00 de bitti.
Saat 14:00 de Öncelikle Enes bey ekim işlemine başladı ve 1 saat sonra Asuman hanım sürece dahil oldu ve saat 20:00 de ekim işlemi de tamamlanmış oldu. Sanırım artık yorgunluğu hissetmenin en üst seviyelerde olduğu süreç bu süreçti. Ancak günün sonunda mutlu bir şekilde hastaneden ayrıldım.
Asuman hanım, Sümeyye hanım, Enes bey, Ozan bey ve Elif hanıma buradan da teşekkürlerimi iletiyorum.
Ekim öncesi ve bugün yapılan yıkama sonrası fotoğraflarımı ekliyorum. Değerli yorumlarınız, önerileriniz ve uyarılarınıza ihtiyacım olduğunu belirtmek isterim.
Forum moderatörüne bu imkanı bize sağladığı için ayrıca teşekkür ederiyorum.
Sağlıkla kalın.