Gönderen Konu: Korona Sonrası Saç Dökülmesi -- + Tedavi  (Okunma sayısı 1021 defa)

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
Korona Sonrası Saç Dökülmesi -- + Tedavi
« : 06 Aralık 2021, 19:14:03 »
Merhabalar, hatırlayanlarınız vardır. 1 ay önce konu açmıştım saçlarım filmlerdeki kemotrrapi, losemi hastalarinki gibi dokuluyordu. Durmaksızın dökülüyordu.

1 ay sonra tamamen dökülme kesildi. Şuan hiç dökülmem yok, saçları çekiştirsem bile. Günde tahmini 5-10 tel dokuluyordur.  Hatta şakaklarım eskisinden daha kapalı durumda.

3 doktora gittim.
**** TEDAVİ TAVSİYESİ DEĞİLDİR, BUNLARI DOKTOR ÖNERİSİYLE KULLANDIM, DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYIN ****

Kullandıklarım

İlk gittiğim doktor kerozan kullan dedi, aldım kullandım.
2. gittigim doktor diprospan igne (kortizon) verdi, b12 biraz dusuktu b12 verdi ayrıca ampüllerden oluşan bir karisim verdi. kullandim.

Bunlara ek olarak;
Procapil sprey
Her sabah ve gece karadut özü
Çiğ kuruyemişler
Protein agirlikli beslenme
Her aksam dogal yogurt tukettim.

Ayrıca haftada 2 kere ilik yağı ile maske yapıp kullandım.

O zaman ki saç durumum fotoları bu konuda yorumlarsa ve konu detayinda var

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=24668.0

Alttakilerdd Az önce ışık altında çektiğim fotolarım ;

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
Ynt: Korona Sonrası Saç Dökülmesi -- + Tedavi
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2021, 19:14:47 »
Ek olarak her gün loprox şampuanla sacimi yikadim. Ve normal kullandigim sampuana 1/4 oraninda betaslic losyondan doktum.

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2021, 19:19:39 »
Bir ek daha annemle ve kuzenimle aynı zamanda korona olduk o da benden birkac sonra yogun dokulme yasadigimi belirtmisti.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2021, 21:09:00 »
İlikk yağı ile maske nasıl oluyo
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2021, 01:03:42 »
Valla bana da kortizon damla verdi. Şu an takviyelerle bir haftadır kullanmaya devam ediyorum. Saçların bayağı iyi toparlamış.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2021, 01:22:54 »
Benden korona geçirdim acaba ondan mı oldu bu genel seyreklik , açılma varsa bile bende çok ufak fakat yoğunluk kaybı var , kortizon amacını anlamadım
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2021, 02:15:47 »
Valla bana da kortizon damla verdi. Şu an takviyelerle bir haftadır kullanmaya devam ediyorum. Saçların bayağı iyi toparlamış.

Benim ki damla değildi direk kalçadan enjekte

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2021, 02:16:27 »
İlikk yağı ile maske nasıl oluyo

İnternetten ilik yağı aldım, içine badem yağı , bemiks bepanthen ve evigen ampul doktum karistirip sacima surdum 2-3 saat beklettim

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2021, 21:44:49 »
Benim ki damla değildi direk kalçadan enjekte

saç dökülmesini engellemek için kortizon iğne kullanıldığını ilk defa duyuyorum ,kusura bakma kardeşim ama doktorun çatlağın biriymiş bence  :)
ayrıca senin uyguladığın tedavilerle böyle bir geri dönüş pek mümkün değil bence ama plasebo etkisi gibi bir şey oldu heralde sende .
yoksa procapil sprey ,bemiks bepanthen ve evigen ampullerle olacak şey değil bu geri dönüş.

tedavinde işe yarar tek şey kerozan tablet ve bir nebze procapil sprey.

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2021, 12:15:27 »
saç dökülmesini engellemek için kortizon iğne kullanıldığını ilk defa duyuyorum ,kusura bakma kardeşim ama doktorun çatlağın biriymiş bence  :)
ayrıca senin uyguladığın tedavilerle böyle bir geri dönüş pek mümkün değil bence ama plasebo etkisi gibi bir şey oldu heralde sende .
yoksa procapil sprey ,bemiks bepanthen ve evigen ampullerle olacak şey değil bu geri dönüş.

tedavinde işe yarar tek şey kerozan tablet ve bir nebze procapil sprey.

Kortizonu daha öncede kullanmisitim. Ayrica kortizonu yaptirdiktan sonraki gunlerde dokulme baya azaldı. Tabi genetik nedene bagli dokulmeler icin degildir.

Benim dokulmeler covide bagli oldu, kortizonda iltihap kurutucu vs.

Kerozani biraktim, procapilide aklima grldikce puskurtuyorum 3-4 gunde bir. Oradaki cogu seyi biraktim.

Plasebo etkisi demissinde dokulmeden onceki sacima , dokulme anina ve simdi buna bakimca pekte plasebo olarak gelmiyor :)

Şuan saçlarım eskisinden bile daha iyi bunun etkiyle tepkiyle olduğunu sanmıyorum. 1 tel bile dokulmuyor artik

Facebook Twitter Instagram