Merhaba, öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Sizin gibi saçı olan insanlara saç ekimi yapılmaz, yapılırsa var olan saçlarınızda kayıplar vermeniz çok muhtemeldir. Ben Türkiye'nin en iyi kliniklerinden birisinde saç ektirdiğim halde orta bölümde benzer bir incelmeye saç ektirmeye cesaret edemedim. Erkekler böyle durumlarda ya incelen bölgelerdeki saçları yok sayıp o incelen bölgelere de saç ektiriyor, ya da bekleyip döküldükten sonra ekim yapıyorlar. O yüzden bence saç ekimini kafanızdaki çözümlerden eleyin derim. Saç diplerinin yanmasının farklı sebepleri olabilir. Ben erkek tipi dökülme yaşarkende gerçekten saç dipleri yandığında dökülmeler yaşıyorum. Ama misal saç nezlesi yaşayan birisi de benzer ağrıları yaşıyor olabilir. Sizin öncelikli olarak sorununuz hormonal olduğunu düşünüyorsanız endokrinoloji bölümüne gidip gereken testleri yaptırın derim. Eğer dediğiniz gibi erkek tipi dökülme varsa erkeklerin kullandığı tedavi metodlarını bir doktora danışarak sonucunda neler olabiliceğine dair bir bilgi alışverişinde bulabilirsiniz. Prospektüsünde finasteridin tozu parçalarına kadınların ve çocukların temas etmemesi gerektiği yazıyor bu nedenle androjen baskılıyorsanız bunu doktor kontrolünde yapmanız yararınıza olacaktır. Birde vitamin eksikliğiniz varsa ve bu saç için gerekli vitaminler ise düzenli testler yaparak eksik vitaminleri edinmeniz saçlarınıza faydalı olabilir. Forum da bir çok kişi eksik vitaminlerini ediniyorlar ve bunun yanı sıra saçlarını güçlendirmek için biotin kullananlarda mevcut. Ya da Xpecia adlı vitamini forum da kullanan erkeklerde çok ve aynı zaman da bu ürünün kadınlar içinde olanı var araştırabilirsiniz.