Herkese merhaba, yıllardır internette çeşitli forumlardan insanların ekim sonuçlarını nerelere ektirdiklerini takip ediyorum ama bir türlü cesaret edememiştim. Birazda tesadüf eseri aklımda yokken ekim yaptırmaya karar verdim. Ekime karar vermem iş yerimdeki 3 arkadaşın beraber İstanbul'da bir kliniğe gidip saç ektirmesiyle başladı, tabiri caizse gaza geldim diyebilirim. Arkadaşlarımın şu an 45 günü doldu genel itibariyle güzel görünüyor. Benim kafamdaki en büyük sıkıntı ekim merkeziyle ilgili internette kendi instagram sayfalarından başka hiç bir bilgiye rastlamamamdı, bu bende strese neden oldu malum geri dönüşü olmayan bir karar...
Anlaştığım klinik Neohairplus. Ataşehir Acıbadem ve Medicana hastanesinde ekim yapıyorlar. Ekim ayı kampanyası ile 5500 tl ye anlaştık. Fiyata saç ekimi, 2 adet prp, bir gece otel konaklaması, ekimden sonra kullanılacak ilaç, losyon, şampuan dahil. Safir uç kullandıklarını belirttiler. Önden 500 tl kapora gönderdim. Kalan meblağ için kredi kartına taksit yapabileceklerini söylediler. 27 Kasım' da ekim için İstanbul'a geldim ve ekim gerçekleştirildi.
Ekim öncesi, kanalları açan uzman kişi Sakine hanımla ön çizgiyi belirledik, istediğim gibi de oldu. Donör bölgemin güzel göründüğünü saçlarımın dolgun olduğunu söylediler. Ardından işlemler için saat 8 gibi Acıbadem hastanesinden Medicana' ya geçtik. İlk önce koluma damar yolu açıldı ve işlem sonrası prp için kan alındı. Sonrasında kafam tıraşlandı ve ekiple kısa bir tanışma faslından sonra lokal anesteziye geçildi. Donör alımını Halime hanım, toplama işlemini Burak bey yaptı. İşlemlerin tamamı yaklaşık saat 16:30 da bitti. Dönör alımında çok kanamam oldu. Ancak kanal açımında kanamamın az olduğunu söyledi Sakine hanım. Dolaşımı hızlandırmak adına coraspin haricinde yeşil çayı günde iki kere tüketmemi söyledi. Totalde 5500 greft ekildi, bu greflerin 4000 adedini ön bölgeye kalan 1500 grefti ise arkalara ektiklerini söylediler. Kafamda birden fazla et beni olduğu için zarar vermemek adına et benlerinin yakınına işlem yapılmadı.
Ekimden sonra otele geçip dinlendim. Sabah pansumana gittim. Donör bölgeye pansuman yapıldı. Kafamın üst bölümünde bir yere '' Arnica'' isimli bir merhem sürdü Sakine hanım ve önlem amaçlı sürüyorum korkacak bir şey yok dedi. Genel bilgiler ve ilaçlarım verildi ardından aracımla memleketime döndüm. Sakine hanımın merhem sürdüğü yer çok kafamı bulandırdı acaba nekroz mu diye ve çok telaşlandım. Kendileriyle telefonda görüştüm ilk yıkamamdan sonra fotoğraf istediler ve fotoğraftan sonra nekroz olmadığını sölediler. Önlem amaçlı ''Bactroban pomad'' ı yıkamadan sonra ince bir şekilde o bölgeye kullanmamı söylediler. Şu an 3. günümdeyim ilk yıkamamı yaptım. İstanbul' dan dönüş yolunda araba kullanırken fazla dikkat edemedim sanırım ödem yüzüme ve boynuma indi başkada sıkıntım yok gibi. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Herkese iyi forumlar...
Ekim Öncesi Fotoğraflar