Kendimden örnek vereceğim.
Kabuklar dökülene kadar sırtüstü ve ekim bölgesi bir yere temas etmeyecek şekilde yattım. Kabuklar döküldükten sonra istediğim gibi.
2.-3. Haftayı tamamladıktan sonra ufak ufak yürüyüşlere çıkmaya başlamıştım. Normal yürüme temposunda, hatta bi tık daha yavaş yürümeye dikkat ettim. Tempolu yürümedim.
Ağırlık çalışmaya ise 3. aydan sonra başladım. Eskiden nasıl çalışıyorsam, aynı zorlama seviyesiyle devam ettim. Yani tamamen normale döndüğüm zamandı.
3. Aydan sonra dermaroller kullanmaya başladım. 0,5 mm ile başlamıştım.
Yanlış hatırlamıyorsam 2. veya 3. Haftadan sonra prozinc losyon kullanmaya başlamıştım. Sanıyorum minoxil de kullanılabilir.
1. Ayı tamamladıktan sonra donör bölgesini ekim bölgesi dışındaki bölgeleri enseyi fln makas ve makineyle traş ettirmiştim. Üst tarafa hiç dokundurtmadım.
3-4. Ay arasında saçlar da çıkmaya başladıktan sonra makas ile üst bölgeyi de traş ettirmiştim.
Saç tarama gibi bir alışkanlığım, tarzım yok, zaten o kadar yoğun saçım da yok ama saçlar çıkmaya başladıktan sonra eğer kendi saçların da toparladıysa, taranabilir bir engel olacağını düşünmüyorum.
Ama fön gibi ağır işlemlerden belki 6 ay yzak durmak faydalı olabilir. Hatta daha uzun süre olabilir. Çünkü saç kökleri saç telleri full randımana gelene kadar yıpratıcı şeyler yapmamak lazım bence. Tabi burda kastım dakikalarca bir elde fırça diğer elde fön makinesi saça şekil verme gibi işlemlerden bahsediyorum. Ufak müdahaleler sorun olmaz sanıyorum.
Bazı merkezler ağır sporu 1,5-2 ay snra başlanabilir diyor ama ben ekim merkezimin tavsiyelerine uydum.