Gönderen Konu: SERKAN AYGIN (17.11.2021) 3800 Greft, Safir FUE, YAŞ 23  (Okunma sayısı 20341 defa)

Tokyo

• Sr. Member
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That’s why it’s called the present.

Herkese selam dostlar uzun süredir forumu kullanıyorum. Ve sonunda ben de o kararı verdim ve ekim yaptırdım. Ekimim 17 Kasım 2021 de saat 13.00 de başladı ve akşam saat 20.30 da son buldu. Ekip lideri Halil Bey idi.

Süreç şu şekilde saat 12.30'da otelden alındım. Ödeme ve ekim sonrası ilaçların alınması için şişli'deki Serkan aygın kliniğine gittik. Orada ödeme ve diğer işlemler (kan testi) tamamlandıktan sonra yine servisle Koç Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildim.

Ekimler -1. Katta yapılıyor. Saat 13.30 gibi Dr. Serkan Aygın geldi. ön çizgimi belirledi (yaşımın daha genç olduğunu ilerleyen süreçlerde arka tarafında açılabileceğini fakat ilaçlarla korursa belki gerek kalmaya bileceğini söyledi) ve Halil bey'e yapması gereken işlemleri söyledi ve daha sonrasında bir yandan sedasyon verilmesi bir yandan da tansiyonun ölçülmesi ile Ekim işlemi başlamış oldu. Sedasyon işlemi etkisini gösterirken bir yandan donör alana bir yandan da ön tarafa iğnelerin yavaş yavaş vurulduğunu hissedebiliyorsunuz. İğneler vurulup kafa uyuştuktan sonra mikro motor yardımı ile köklerin alınmasına başlanıyor köklerin alımını doktor yapmıyor hemşireler yapıyor bir yandan kökler alınırken diğer yandan da Petri kaplarında tekli ikili üçlü dörtlü ve sakal olmak üzere greftleri ayrılıyor.

Greft alımı bittiğinde doktor bey geliyor ve safir uçlu iğne ile kanalları kendisi bizzat açıyor. (Dr. Halil Bey yapıyor bu işlemi ekip lideri hangi doktor ise o yapıyor.)

Kanal açımı bittikten sonra en zor, zahmetli ve en çok süre alan Ekim işlemine başlanıyor. Ben Hoca'dan özellikle ön çizgim deki zikzakların doğallık açısından çok küçük olmasını istedim fakat Serkan aygın kliniğinde artık büyük zikzaklar yapılmadığını söyledi birkaç yıl önceye kadar yapılıp doğallıktan biraz uzak kalan zikzaklar artık uygulanmıyor.

Ekim işlemi yaklaşık 4 saat sürüyor Ekim işlemini 3 adet hemşire yaptı ben de fakat hoca da en fazla 45 dakikada bir gelip durumu kontrol etti ve nasıl yapılacağı yönünde hemşirelere talimatlar verdi. Ekim bittiği anda biraz fazla greft kaldı ve hocayı çağırıp yeniden 150 kadar kanal açılıp o greftleri de arka tarafa dağıttılar.

Şunu söyleyebilirim ki ne yaptığını bilen işini gerçekten özenerek yapmaya çalışan kişiler çalışıyor Serkan Aygın klinikte (hemşireler dahi 4-5 yıldır klinikte çalışıyorlarmış) ben ilk gittiğimde belli başlı önyargılarım vardı fakat bugün operasyon gününde işlerin çok daha farklı olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Ekim işlemi bittikten hemen sonra sizi yemek için Koç hastanesi kantinine alıyorlar orada yemeğinizi yedikten sonra Berkay bey (sanırım adını yanlış hatırlamıyorsam) geliyor ve ilaçlarınızı nasıl ve ne zaman kullanmanız gerektiğini size söylüyor.

Daha sonra yine servisle istediğiniz yere bırakıyorlar.

Ekimden 20 gün önce Propecia 1/5 ve 1 ay önce 2 adet xpecia ve 5000 mg biotine başladım bunun dışında hayatım boyunca hiç takviye almadım. Süreç sonuna kadar takviyelerle devam edeceğim.

Son olarak bu forumu açan ve yöneten sevgili Hintell'e çok teşekkür ederim. Forumu kullanmadan önce saçma sapan yerlere bakıyormuşum meğer.

Tokyo

• Sr. Member
Ynt: SERKAN AYGIN (17.11.2021) 3800 Greft, Safir FUE, YAŞ 23
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2021, 20:59:33 »
Başta @Hintell olmak üzere tüm değerli hocalarımın yorumlarını bekliyorum. Konuyu güncel tutacağım.

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 18 Kasım 2021, 21:19:16 »
Erken yaşta saç kaybı yaşamışsınız ve halende yaşıyorsunuz tahminen Bu durumda kendi saçlarınızıda korumak için neler yapıyorsunuz acaba? bir planınız ve tedavi yönteminiz varmıAyrıca sıklaştırma ekimi olduğu için medikal tedaviler daha önemli oluyor bu durumda çünkü takip edebildiğim kadarıyla sıklaştırma ekimlerinde genelde ekim başarısı daha düşük oluyorBu konuda en büyük avantajınız ekim merkeziniz bana gör Genelde sıklştırma ekimlerinde başka yerlere göre yüksek başarı elde ediyorlar umarım sizdede öyle olur.

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 18 Kasım 2021, 23:18:48 »
Erken yaşta saç kaybı yaşamışsınız ve halende yaşıyorsunuz tahminen Bu durumda kendi saçlarınızıda korumak için neler yapıyorsunuz acaba? bir planınız ve tedavi yönteminiz varmıAyrıca sıklaştırma ekimi olduğu için medikal tedaviler daha önemli oluyor bu durumda çünkü takip edebildiğim kadarıyla sıklaştırma ekimlerinde genelde ekim başarısı daha düşük oluyorBu konuda en büyük avantajınız ekim merkeziniz bana gör Genelde sıklştırma ekimlerinde başka yerlere göre yüksek başarı elde ediyorlar umarım sizdede öyle olur.
Değerli yorumunuz için sağolun. Maalesef kayıp biraz erken yaşta başladı evet fakat bugüne kadar hiçbir takviye kullanmadım bundan sonrasında ise propecia 1/5, xpecia günde 2 tablet ve biotin 1000mg 2 günde bir adet almayı düşünüyorum. Çıkışların başlamasına yakın (muhtemelen 3.ay ortası gibi) biotini bırakıp kuersetin tablet almıştım onu kullanmayı düşünüyorum. Finasteride için yan etki görmediğim sürece devam edeceğim.

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 18 Kasım 2021, 23:23:12 »
Sayılar şu şekilde.

saçkökügüçlendirme

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2021, 23:42:19 »
Ne kadar ücret ödediniz şehir dışından gidince  havaalanından alıyorlar mı

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 19 Kasım 2021, 15:51:11 »
Ne kadar ücret ödediniz şehir dışından gidince  havaalanından alıyorlar mı
ben 20bin ödedim fakat son aldığım duyuma göre Euroya geçmişler 2000€ olmuş diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Evet her türlü servis imkanı sağlıyorlar.

Beyonder

• Sr. Member
  • oo bizim kel gelmiş.
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2021, 00:19:44 »
Hayırlı olsun güzel yazmışsın ayrıca :-)
Önünde uzun bir süreç var ve zaman zaman zorlanacaksın. Sabırlı ol.
Takviyelerini aksatmadan kullan hayatının bir parçası artık onlar ve muhakkak rutine oturt. Finasterid uzun yıllar kullanman gerekecektir. 7-8 yıl sonra sıklaştırma operasyonun için yeterli bölgen var arkada. Umarım saç ekimin başarıyla sonuçlanacaktır.
  • Yaşınız 26
Prozinc Plus
Xpecia gece 2 sefer (08.09.2021)
Finasterid (08.10.2021)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 20 Kasım 2021, 10:11:32 »
Güzel bir donör güzel bir açıklık doğru güzel estetik bir planlama
Başarılı bir saç ekimi ön çizgin estetik ekim sıklığı güzel

İyi bir sonjç alacağını ön görüyorum hayırlı olsun
Global Moderator

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 20 Kasım 2021, 11:21:05 »
Hayırlı uğurlu olsun umarım hayal ettiğiniz saçlara kavuşursunuz konunuzu takipteyim hocam.

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 20 Kasım 2021, 18:08:18 »
Hayırlı uğurlu olsun umarım hayal ettiğiniz saçlara kavuşursunuz konunuzu takipteyim hocam.
Güzel bir donör güzel bir açıklık doğru güzel estetik bir planlama
Başarılı bir saç ekimi ön çizgin estetik ekim sıklığı güzel

İyi bir sonjç alacağını ön görüyorum hayırlı olsun
Hayırlı olsun güzel yazmışsın ayrıca :-)
Önünde uzun bir süreç var ve zaman zaman zorlanacaksın. Sabırlı ol.
Takviyelerini aksatmadan kullan hayatının bir parçası artık onlar ve muhakkak rutine oturt. Finasterid uzun yıllar kullanman gerekecektir. 7-8 yıl sonra sıklaştırma operasyonun için yeterli bölgen var arkada. Umarım saç ekimin başarıyla sonuçlanacaktır.
Değerli hocalarım, güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.

Takipte olan arkadaşlar için bugün ilk yıkamamı yaptırdım klinikte gayet iyiydi.

Birde size bir soru sormak istiyorum her iki kulak üstünde yukarıya doğru uzayan bi dökülme var ekim için traş olunca da fark ettim ki kulağın üstündeki neredeyse 1cm lık alanda kök kalmamış orası için ne önerirsiniz (minoxidil kullanmayı düşündüm ancak pullanma vb şeylerden devam edemeyip eskisinden kötü olmasından korkuyorum)

baldLion

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 21 Kasım 2021, 15:33:26 »
Değerli hocalarım, güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.

Takipte olan arkadaşlar için bugün ilk yıkamamı yaptırdım klinikte gayet iyiydi.

Birde size bir soru sormak istiyorum her iki kulak üstünde yukarıya doğru uzayan bi dökülme var ekim için traş olunca da fark ettim ki kulağın üstündeki neredeyse 1cm lık alanda kök kalmamış orası için ne önerirsiniz (minoxidil kullanmayı düşündüm ancak pullanma vb şeylerden devam edemeyip eskisinden kötü olmasından korkuyorum)

Minoxil kolay kolay pullanöa yapmaz yeterki doğru kullanın ,kullanımdan belli bir süre sonra arada yıkamalarınızı yapın .saç derisi üzerinde üst üste minoxil kalıntısı kalmazsa bir sorun olmaz.
Bence şu aşamada kullanın bir kaç ay kadar bir zararını görmezsiniz .O bölgelerin süreci daha hızlı atlatması için iyi olur.

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2021, 12:55:21 »
Kafamı çok gergin hissediyorum verdikleri ozon yağını yatmadan önce tabaka halinde uygulasam olur mu? Forumda Gözenekleri kapattığını söylüyorlar ama bilmiyorum

Tokyo

• Sr. Member
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2021, 15:31:09 »
Şu şekilde losyon kalıntıları oluyor. Ne önerirsiniz? (Berberlerde olan su spreyleri tarzı şişeyle yıkadığım halde)
Birde losyonu nasıl yaydırıyorsunuz ben bir türlü beceremiyorum

ahmet turan

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2021, 16:12:30 »
O kalıntılar genel bir sorun herkeste oluyor bephanten losyon kafadan kolay kolay çıkmıyor boşuna uğraşma çıkaracağım diye bir zararı olmaz.

Facebook Twitter Instagram