Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That’s why it’s called the present.
Herkese selam dostlar uzun süredir forumu kullanıyorum. Ve sonunda ben de o kararı verdim ve ekim yaptırdım. Ekimim 17 Kasım 2021 de saat 13.00 de başladı ve akşam saat 20.30 da son buldu. Ekip lideri Halil Bey idi.
Süreç şu şekilde saat 12.30'da otelden alındım. Ödeme ve ekim sonrası ilaçların alınması için şişli'deki Serkan aygın kliniğine gittik. Orada ödeme ve diğer işlemler (kan testi) tamamlandıktan sonra yine servisle Koç Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildim.
Ekimler -1. Katta yapılıyor. Saat 13.30 gibi Dr. Serkan Aygın geldi. ön çizgimi belirledi (yaşımın daha genç olduğunu ilerleyen süreçlerde arka tarafında açılabileceğini fakat ilaçlarla korursa belki gerek kalmaya bileceğini söyledi) ve Halil bey'e yapması gereken işlemleri söyledi ve daha sonrasında bir yandan sedasyon verilmesi bir yandan da tansiyonun ölçülmesi ile Ekim işlemi başlamış oldu. Sedasyon işlemi etkisini gösterirken bir yandan donör alana bir yandan da ön tarafa iğnelerin yavaş yavaş vurulduğunu hissedebiliyorsunuz. İğneler vurulup kafa uyuştuktan sonra mikro motor yardımı ile köklerin alınmasına başlanıyor köklerin alımını doktor yapmıyor hemşireler yapıyor bir yandan kökler alınırken diğer yandan da Petri kaplarında tekli ikili üçlü dörtlü ve sakal olmak üzere greftleri ayrılıyor.
Greft alımı bittiğinde doktor bey geliyor ve safir uçlu iğne ile kanalları kendisi bizzat açıyor. (Dr. Halil Bey yapıyor bu işlemi ekip lideri hangi doktor ise o yapıyor.)
Kanal açımı bittikten sonra en zor, zahmetli ve en çok süre alan Ekim işlemine başlanıyor. Ben Hoca'dan özellikle ön çizgim deki zikzakların doğallık açısından çok küçük olmasını istedim fakat Serkan aygın kliniğinde artık büyük zikzaklar yapılmadığını söyledi birkaç yıl önceye kadar yapılıp doğallıktan biraz uzak kalan zikzaklar artık uygulanmıyor.
Ekim işlemi yaklaşık 4 saat sürüyor Ekim işlemini 3 adet hemşire yaptı ben de fakat hoca da en fazla 45 dakikada bir gelip durumu kontrol etti ve nasıl yapılacağı yönünde hemşirelere talimatlar verdi. Ekim bittiği anda biraz fazla greft kaldı ve hocayı çağırıp yeniden 150 kadar kanal açılıp o greftleri de arka tarafa dağıttılar.
Şunu söyleyebilirim ki ne yaptığını bilen işini gerçekten özenerek yapmaya çalışan kişiler çalışıyor Serkan Aygın klinikte (hemşireler dahi 4-5 yıldır klinikte çalışıyorlarmış) ben ilk gittiğimde belli başlı önyargılarım vardı fakat bugün operasyon gününde işlerin çok daha farklı olduğunu anlayabiliyorsunuz.
Ekim işlemi bittikten hemen sonra sizi yemek için Koç hastanesi kantinine alıyorlar orada yemeğinizi yedikten sonra Berkay bey (sanırım adını yanlış hatırlamıyorsam) geliyor ve ilaçlarınızı nasıl ve ne zaman kullanmanız gerektiğini size söylüyor.
Daha sonra yine servisle istediğiniz yere bırakıyorlar.
Ekimden 20 gün önce Propecia 1/5 ve 1 ay önce 2 adet xpecia ve 5000 mg biotine başladım bunun dışında hayatım boyunca hiç takviye almadım. Süreç sonuna kadar takviyelerle devam edeceğim.
Son olarak bu forumu açan ve yöneten sevgili Hintell'e çok teşekkür ederim. Forumu kullanmadan önce saçma sapan yerlere bakıyormuşum meğer.