21 yaşında saç ekmeyi kabul eden bir ekim merkezinin para kazanmaktan başka bir amacı yoktur. Para kazanmaktan başka amacı olmayan bir yere gidip ekim yaptırırsan harcadığın 2 şey olur : para ve donör miktarın.
Global olarak kabul edilen gerçeklerden biri EN erken 25 yaşında saç ekim yapılabileceğidir, burada özellikle senin gibi MPB yani genetik erkek tipi dökülmeye sahip olan kişilerden bahsediyorum. Saç kaybı progresiftir, hayat boyu herkeste gözükür ancak senin (ya da benim) gibi kişilerde bunun hızı çok daha fazladır.
Senin dezavantajlarından biri dökülmenin çok erken başlamış olması. 21 yaşında bu şekilde bir kayıp olması demek muhtemelen NW5 ya da NW6 ile sonuçlanacağındır. NW7 çok görülmüyor o yüzden pek ihtimal vermiyorum.
Saç ektirmeye dönecek olursak, şuan seni böyle kabul edip "gel kardeşim hallederiz" diyen hiçbir yer hakkıyla saç ekimi yapamaz. Ticarethaneden farksızdır. Türkiye'deki (ya da istiyorsan globalde kabul görmüş yabancı kliniklere) bilinen ve saygı duyulan kişilere gidip danıştığında sana şuan saç ekimi için uygun olmadığını söyleyeceklerdir. Ya da en iyi ihtimalle hayat boyu finasteride kullanacaksan ekim yapabileceklerini söyleyeceklerdir ki ben 21 yaşında birine bunu bile söyleyeceklerini sanmıyorum. 25'ten sonra genelde kabul ediyorlar. 30 sonrası ise en ideal yaş olarak görülüyor.
21 yaşında "gençlik yıllarımın harcanmasını istemiyorum" diyen ilk kişi değilsin. Genelde 20'li yaşlarda saç kaybı yaşayan herkes böyle söyler. 30'a girdiginde değişen bir şey olmadığını görürsün. Saça önem veriyorsan her yaşta veriyorsun, 20'si 30'su 40'ı yok. Paranın bir önemi yok (Elon Musk dünyanın en zenginlerinden, o da saç ektiriyor. Nadal saç ektiriyor. Yani şöhretin, paranın yaşın hiçbir önemi yok bu konuda) Eğer önem vermiyor olsaydın zaten jileti vurur geçerdin. Bu foruma geldigine göre önem veriyorsun.
Saç konusunda stratejik davranmak zorundasın. Sınırsız dönorün olsaydı bu yaşta ekerdin, olmadı 25'te bi tane daha. 30'da bi tane daha, 40'ta bi tane daha. Mega season saç ekimi yapmadıgını farz edersek genelde 3-4 kere saç ekim hakkın olacak. Toplamda donörün büyüklügü (kafanın büyüklügü) etki etse de maksimum 8000 kök alınabilecek senden. Muhtemelen daha az.
Kısacası şuan malesef şanssız bir durumdasın, psikolojinin nasıl ağır bir hasar aldığını buradaki üyelerden daha iyi az kişi anlar. Özellike yaşıtlarında neredeyse hiç saç dökülmemesi olması seni daha da çok hırpalıyordur ancak 25 yaşına kadar bence toppik ya da benzer ürünlerle idare edip, daha sonrasında ilaç tedavasi (eğer istersen) ve saç ekimi düşünebilirsin. Eğer bu yaşta saç ektirirsen ilerde bu yazdıklarımı hatırlayıp beni bol bol anacaksın emin ol.