Değerli forum üyeleri uzun araştırmalar sonucunda 02.11.2021 tarihi itibariyle Bursa Nilüfer Esteticare tıp merkezinde ekimi gerçekleştirdim. Yaş 27 genetik tip dökülmem mevcuttu. Son 4 senedir saçlarım resimlerdeki gibiydi. Ekim sürecimle ilgili tüm detaylar ektedir.
1. EKİM ÖNCESİ
İstanbul da yaşayan biri olarak öncelikle istanbulda medeks hair ve bir yerle daha eylül ayında görüşme sağladım. İlk yer 2 seans olabileceğini ilk ekimde 3.5 4 k civarı ekim yapılacağını ve fiyat olarak 7 k fiyat verdi. 2. Olarak medeks hair center Gökhan beyle görüştüm. Açık alanı fazla olan kişilerde ekimleri gayet başarılıydı bu neticeye bireysel müşterileri forumdaki arkadaşlar aracılığıyla kanaat getirdim. (Sosyal medyada süslenmiş resimlerle değil). Tek seans takribi 5 6 k arası greft alırız komple kapatırız dediler. 7 k fiyat verdiler.( ekim ayında fiyatı 9 k ya çıkaracaklarının bilgisini verdiler) 2 prp hediye edeceklerdi.
Dipnot: Prp ile ilgili görüştüğüm birkaç yer sadece saçın daha erken çıkmasını ve erken kalınlaşma sağladığını bütçe yoksa hiç yaptırmaya gerek olmadığını direk dile getirdiler.
Bursada ailemin yaşaması ve ilk gün yanımda biri olsun istediğim için bursa tercih sebebim oldu.
Bursada jimer hastanesi Bursa esteticare ve dr. Murat Küçüktaş üzerinde yoğunlaştım. Jimer uygun fiyat ama çoğu ekimi hüsran. Dr murat beyle ilgili de çok olumlu dönüşler almadım. Yanlış hatırlamıyorsam greft başı 4 tl ye ekiyordu. Bursa esteticare tıp merkezi serhat sandalcı, serhat çiçek, çelebi bey, gül hanım ve Büşra hanımın oluşturduğu saç ekim merkezinde karar kıldım.
Burası ile ilgili ön görüşlerim;
1. Ekim yapan ekip tecrübeli ve ameliyat ortamı ( Tam steril olmasada diğer ofis tarzı yerlere göre çok daha steril bir ortam.)
2. Evime yakın olması bana cazip geldi. Ayrıca serhat beyin detaylı anlatımı ve devamlı iletişimi de yaptıkları işin arkasında olduklarına itimat etmemi sağladı.
3. Tüm süreci objektif olarak forumlarda paylaşacağım. Fiyat diğer ekim merkezlerine göre daha yüksek.
2.EKİM SÜRECİ
Sabah 9 da rahatlatıcı bir serum bağlandı sonrasında tansiyonum ölçülüp üstten operasyon için önlük giydirildi. Saç çizgisi çelebi beyle birlikte belirlenerek fotoğraflar çekildi. Ameliyathaneye inilip Kök alımı sürecini serhat bey gül hanım ve Büşra hanım gerçekleştirdi. Yaklaşık 2.5 saat sürdü. Kök alım işleminden önce alım yapılacak bölgeye uyuşması için iğneler yapılıyor. Bu iğneler acı eşiğinize göre size acı gelebilir. Ben biraz mazoist olduğum için çok acı çekmedim. Alım sonrası odama çıkarıldım burada yemeğim getirildi ve sonrasında saç ekim kısmı için tekrar masaya yatırıldım. Bu süreçte ön alın çizginize uygulanan iğneler biraz can yakabiliyor. Kanallar açılıp kökler tek tek yerleştirildi. 3000 greft ekim yapıldı. Yaşımın genç olması sebebiyle 2 seans planladık. 3 4 sene sonra 2.seansı düşünüyorum. 17:10 gibi süreç bitti.
Dipnot: Ekim sonrası antibiyotik saç köpüğü şampuan majezik gibi ilaçlar aldım. 272 tl. Bu ilaçları ekim öncesi sorup kendiniz alırsanız daha uyguna geliyor bilginiz olsun.
3.EKİM SONRASI
7. gün itibariyle ense bölgem aşağıda gördüğünüz şekildedir. Yıkamalarda çok hafif sızlama olabiliyor. Onun haricinde ekimin ilk 2 günü hafif ödem oldu. 4. Günden sonra ödem kalmadı. Pansumanlar çıkarılıp ilk yıkama yapılınca ciddi bir rahatlama oluyor. Hala 45 derece açı ile yatıyorum ekim yerleri yastığa sürtünmesin diye. Açıkcası uyku konforunuz ilk 1 hafta kötü oluyor.
Süreçle ilgili tüm detayları buradan paylaşmaya devam edeceğim. Olumlu olumsuz tüm görüşlere açığım. Ekim yaptırdığım merkezin sosyal medya hesapları var oradan detaylı bilgi alıp serhat beyle ücretsiz ön muayene görüşmesine gidebilirsiniz.
Dipnot: İstanbulda yaşıyor olsaydım Estemiami adlı klnik veya medeks hairi tercih ederdim. Estemiamininde bireysel sonuçlar gayet iyi ve fiyat 6 7 k civarı.
Süreçte çok okudum, araştırdım. Şahsi görüşüm öyle uçuk paralar vermeyin işini hakkıyla yapan 7 k civarı fiyat yeterlidir.