Gönderen Konu: 19 yaşında başlayan sıkıntı  (Okunma sayısı 3753 defa)

muroreis

• Hero Member
Ynt: 19 yaşında başlayan sıkıntı
« Yanıtla #30 : 03 Ocak 2022, 13:39:26 »
La başla Finasa 19 yasinda olmussun zaten bundan sonra ne olcan insanazor mu olacan daha ergenlik mi kalmis ... Param yeter diyosan minoksile basla ama devamli kullanacan aga disiplinli olacam fuhrerim diyorsan okey finas tepeyi iyi toplar bu arada
Haklısın ergenlik kalmadı da ne bileyim sakal gelişimi de tamamlanmadı daha seyrek duruyo sakallar , minoxa param yetmez bu dönemde aksamalar olur o da daha da beter yapar

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 04 Ocak 2022, 16:11:13 »
Haklısın ergenlik kalmadı da ne bileyim sakal gelişimi de tamamlanmadı daha seyrek duruyo sakallar , minoxa param yetmez bu dönemde aksamalar olur o da daha da beter yapar
Aga sakal çıkmıyorsa çıkmıyor. Ben 19’u 2-3 ay geçince falan başladım finasa. Aklım olsaydı 18.5 gibi başlardım. Sakal istiyorsan sakal için minoksidil kullanabilirsin. 0.25 bir tarafa 0.25 diğer tarafa diye. Böylece 3 kutu bir yıl gitmiş olur. Zaten 7 ay civarı sonucu veriyor sana. Bun arada fin saçında baya iş yapar. Daha fazla gecikme yapma.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 05 Ocak 2022, 00:36:33 »
Eminim yapar da hala çekincelerim var , tahminen uzun süredir finas kullanmiyosun uzun sürede etki gösteren bişey diye biliyorum daha etki görmeden bu kadar ısrarcı öneride bulunman tuhaf geldi , tahminen diyorum sadece ne kadar süredir kullanıyorsun yararını gördün mü bilmiyorum
Her gün 1/4 proscar 
Alpecin C1 şampuan ( her gün )

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 05 Ocak 2022, 00:39:33 »
Bide şöyle düşünüyorum en azından finas kullancaksam 20de falan başlıyim çünkü daha xpeciadan etki bile göremedim 3 hafta oldu kullanali hemen bırakıp finas geçmek ne bileyim
Her gün 1/4 proscar 

BlackPill©

• Full Member
  • I'm fighting over a wreck...
« Yanıtla #34 : 05 Ocak 2022, 00:43:01 »
Bide şöyle düşünüyorum en azından finas kullancaksam 20de falan başlıyim çünkü daha xpeciadan etki bile göremedim 3 hafta oldu kullanali hemen bırakıp finas geçmek ne bileyim
Bünyeden bünyeye değişir tâbi de bence şuanda Xpecia'ya devam etmek kafanda olan yangına kovayla müdahale etmeye çalışmak gibidir. Zaten Agresif bir dökülme varsa Dutasterid bile yaramaz moruk. Xpecia ile zaman kaybetme başla düz Finasteride.
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi Finasteride ( haftada 3mg olacak şekilde) , Xpecia haftada 1 kere , Ketoral Şampuan (haftada 1) , Dermaroller 0,75 haftada 1 ya da 2

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 05 Ocak 2022, 01:09:53 »
Eminim yapar da hala çekincelerim var , tahminen uzun süredir finas kullanmiyosun uzun sürede etki gösteren bişey diye biliyorum daha etki görmeden bu kadar ısrarcı öneride bulunman tuhaf geldi , tahminen diyorum sadece ne kadar süredir kullanıyorsun yararını gördün mü bilmiyorum
Kullanıp gözlemlemekten başka çaren yok. Bende baktım yan etki yaptı bırakırım. Ama sende yapmadı sen devam edersin.
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 05 Ocak 2022, 13:52:48 »
Anladım teşekkürler tek sıkıntım genel seyrelme on cizgide arkada büyük bir problem yok eskiden de vertex seyrekti sadece genel bi seyrelme oldu kafada , finas eczaneden direkt alınır mı doktora yazdırmak şart mı kan tahlili falan da yaptırmadım hiç hastane fobisi var AQ :D en son 5 sene önce gitmişim
Her gün 1/4 proscar 

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 05 Ocak 2022, 14:37:43 »
Anladım teşekkürler tek sıkıntım genel seyrelme on cizgide arkada büyük bir problem yok eskiden de vertex seyrekti sadece genel bi seyrelme oldu kafada , finas eczaneden direkt alınır mı doktora yazdırmak şart mı kan tahlili falan da yaptırmadım hiç hastane fobisi var AQ :D en son 5 sene önce gitmişim
Devlette cildiyeye gidip troid, vitamin ve kan değerlerine baktır. 5-6 tüp kan alırlar. Değerlere bakıp finasa başlayabilirsin. Reçete gerekmiyor.
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 05 Ocak 2022, 15:49:30 »
1 tüp kan veremeyen ben 5-6 tüpte ölürüm herhalde :D gidebileceğimi sanmıyorum
Her gün 1/4 proscar 

djan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #39 : 09 Ocak 2022, 13:43:02 »
Yav başla finasa ciddi bişey olursa bırakırsın 6 ayda o arka boşluk güzel kapanır

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 16 Ocak 2022, 02:36:01 »
Merhaba malesef bazı şeyler genetikten öteye gitmiyor bu forumdaki çoğumuzun ortak noktası da bu ki bu forumda beraber birbirimize yardımcı oluyoruz o yüzden gerçekçi olacağım daha önceki arkadaşlarımızın ve abilermizin yaptığı yorumları da okuyarak söyleyebilirim ki dediğin tedavilerle bu iş olacak gibi durmuyor ve zaten olamaz da çünkü genetik saç dökülmesi dediğimiz olayda Dht yi baskılamaktan başka çaremiz yok bunun için ya finasteride ya da dutasteride kullanman lazım neyseki benim görüşüm henüz şanslısın ki ön çizgin açılmamış uyar uymaz onu bilemem ama eğer kullanıp devam edersen en kötü dutasteridle bu saçı korursun yan etkileri seni olurda çok etkilemezse devam edersin ön çizğin güzel dutasterid ile de verteksteki saç kaybını muhtemelen geri kazanırsın yüzde 80-90 ondan sonrada saç dökülmen durur ilk 1 -1.5 yıldan sonra günlük dutasteride 2 günde 1 doza çekersin saçının durumuna göre baktın her şey normal  en en az şekilde haftada 2 ye yani 3 günde 1 e indirirsin daha fazla indirme derim genellikle bu aralıklarda başarı sağlanıyor sonra duruma göre bakarsın zaten zamanla hem saçını iyileştirip hem de bu konuda daha da deneyim ve tecrübe kazanırsın şimdilik verebileceğimz maksimum tavsiye bu kadar çünkü ben de bu tedavi yolunda ilerleyeceğim ama ne kadar erken o kadar iyi çünkü dökülmenin nasıl ne zaman ne sıklıkla seyredebileceğini bilemeyiz bu snein genetik kodlarında saklı ama şöyle bir objkektif bir şekilde dayı ve baba amca ve 2 dedene bakıp bir değerlendirme yap derim şu anlık bu şekilde dediğim gibi dilersen tedaviye başlarsan eğer konu açarsın zaten ekstra saçlarını kalınlaştırmak için xpecia+biotin ve dermaroller ile de tedavini güçlendirebilirsin malesef bu konuda başka bir çıkar yol yok hepimiz araştırmaya ve güncel gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz canını sıkma iyi dileklerim seninle

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #41 : 10 Şubat 2022, 14:40:57 »
Konuyu yeniden açıyorum , herhangi bi tedavi uygulamadim sadece iki ay xpecia kullandım günde iki tablet olmak üzere , evet faydasını gördüm dökülmeyi azalttı ama daha güçlü bişey istediğim için finas riskini alma eşiğine geldim , bugün kan tahlili verdim vitamin ve hormonlara baktırmak için onun sonucuna göre biseyler yapicam , doktor finasi önermedi direkt cinsel yan etkiyi söyledi biraz sinir bozdu ukala biriydi başka doktora da daniscam öylesine , zaten ilacın ne olduğunu biliyorum sadece daniscam çünkü cidden bu durumu kaldircak gücüm kalmadı bu yaşta ağır geliyo bu sorun , kimle bı diyalog haline geçsem saçıma bakiyo evet abartı bı açıklık yok ama genel bı seyrelme mevcut olduğu için saç derim gözüküyor minoxa hiç bulaşmak istemiyorum hem maddi olarak gücüm yetmez hem alerji yapicak saç derim hassas daha da beter yapicak saçı
Her gün 1/4 proscar 

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 10 Şubat 2022, 15:01:46 »
Bu saça hiç minoxil bulaştırma genel seyrelmen var, Xpeciaya devam et, duş alacağın geceler sağlam masaj yap hatta yatağından kafanı aşşağı sallandır yaparken ardından kafa temizken haftada 1 yap tabi bunu iğneleme yap 0.75mm üzerinde olursa iyi olur. Konozal zaten biliyorsundur 4 günde 1 kullan muhakkak. d3k2 içeren bir vitamin takviyesi kullanabilirsin şu kış günlerinde ekstra. Bu arada kozmetik amaçlı 1 - 1,5 haftada bir saçına bir bütün yumurtayı çırpıp sürüp üstüne jelatin geçir veya poşet farketmez biraz beklet sonra yıka kafanı bu saç tellerine dolgunluk verecektir. Psikolojini bozma mümkün mertebe spor yap düzenli. Baktın kurtarıyor bu tedaviyi bozmassın olmadı bi kaç seneye fin düşünebilirsin.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

muroreis

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 10 Şubat 2022, 15:12:15 »
Aslında evet xpecia fayda gösterdi ama ne bileyim insan sabırsız oluyo bide cidden bıktım insanların saçıma bakmasından ondan dolayı canıma tak etti finas düşündüm , tedavi öneriniz için teşekkür ederim güzel tedavi masajı bırakmıştım yeniden başlamayı dusunuyodum , kan değerlerime baktirali 5 sene olmuş buyuk ihtimalle en az 3-4 değerde düşüklük vardır belki de vitaminleri almak iyi gelicek bilemiyorum ama genetik dökülme var olmama olasılığı yok çünkü hem anne hem baba tarafında kellik var , pazartesi sonucu Alicam bakicam sıkıntı var mı yok mu ona göre karar vericem
Her gün 1/4 proscar 

Facebook Twitter Instagram