Mesela motor ekim yapan hocanin birinden mesaj aldim ve artik manuel ekim yapan kalmadi ve bana matkap ornegini verdi yani matkapla duvari delincemi daha iyi delinir yoksa elle tek tek ugrasarakmi dedi.yani manul ekimin ticari kaygilardan oturu degil zarari oldugu icin yavas yavas ortadan kalktigini soyledi.siz ne dusunuyorsunuz.
Kimse yoğurdum eksi demez…
Delici alet matkap degil, insan kafasıda duvar değil.. yersiz saçma bir örneklendirme olmuş.
Manuel alım zor iştir herkes beceremez , dogru yapılırsa başarılıdır ama gel gelelim 1 seansta 1500-2000 greft üzeri çok zorlar.. hata yapmaya çok müsaittir. Usta ellerde harika işler çıkartır.
Micro motor daha pratiktir . Daha hızlı alım yapılabilinir ve ciddi bir ustalık gerektirmez . Dezavantajları vardır tabiki .. 3-5 kere micrpmotor tutan alımcıyım diyip ekim sektöründe maalesef kolayca çalışabiliyor. Manuel alım yapmayı bilmeyenin eli 3-5 dakikada belli olur ama micromotorda maalesef çalışabilir. Çok yüksek devirde döndüğü için hem dokuya zarar verme riski artar hemde ısınan punch ucu dinlendirilmeden çalışılır ise kole Zarar verir. Seri bir iş çıkartıldığından alımcı ara ara bekleyip dokuyu göLemlemeksiZin çalışabilmesinden kaynaklı alımlar zaman zaman homojenitesini kaybeder.
Manuel’de alımcı zaten bekleye bekleye tek tek çalıştığı için alım haritasını çok daha rahat gözlemleyebilir.
Uzun lafın kısası şarjlı vidalama gibi düşün. Dogru kullanılırsa vidaya zarar vermeden çok hızlı iş çıkartabilir. Ama vidanın ağızını bozma riski yüksektir. Fazla sıkar , yalama yapar vs. Eline şarjlıyı alan ustayım diye gezer işleri mahfeder…
Ama tornavida ile vidalama yapan usta ise vidaya zarar verme riski çok daha az olur. Ama torbabidayıda kullanacak USTA lazım.