Evli değilseniz 30’ları beklemeden 1 yıl içinde ekim yaptırın derim. Eğer bir gün finası bırakmak zorunda kalırsanız topikal olarak minox ile birlikte kullanırsınız. 10 yıl içinde yeni tedavilerin çıkacağını düşünüyorum.
Forumlarda 2020lerde bu işin biteceğine dair onlarca mesaj vardı. Diğer saç forumunu bilen biliyordur, 2014lerde herkes o kadar emindi ki. Donanımhaber forumlarında, kapanan bir forum daha vardı oralarda daha da eskiden öyle bir beklenti vardı. Samumedler vs vs onlarca çalışma var.
Şu an yaklaşan bir çalışma var mı? Maalesef yok. Hadi yarın tedavi bulundu diyelim, bakalım ulaşılabilecek seviyede olacak mı? Tr de yaşıyor olmanın tek avantajı, nasıl olduysa ekim işerinin burada gelişmiş olması. Değilse döviz bazlı herhangi bir üründen herkes her gün uzaklaşıyor.
Eldeki imkanlar ve bilgi birikimi ile hareket etmeKte fayda var. Forum bu yönden büyük nimet. Evet saç çok önemli, özgüven konusunda da çok farkettirir. Ama varsayımlarla da hareekt etmemek gerek.
Velhasıl o saçlar 30larda da lazım olacak emin ol. Ve 30 yaş çok çabuk gelecek. Durumu iyi analiz edip, diğer olasılıkları da tartmak gerek.
Örneğin 26 yaşımda benim kafa bu arkadaştan kat be kat iyiydi. 29-30-31 da ne kadar değişim olduğuna şaşırırsın. Benden daha hızlı dökenler de var.
Bu sebeple 30 hatta 35 sonrası ekimlerin daha uygun olduğu söyleniyor.
Ben olsam bir süre daha çeşitli tedavilere şans verirdim. Özgüven sorunu varsa, bunu koruyacak seviyeye gelineblirse, ekim için ve sağlıklı adımlar atabilmek için zaman kazanılmış olur.
Ben bu arkadaştan daha dökük kafaya ve donör de sıkıntılı iken ekim yaptırdım, fena da olmadı, gelişmesini beklediğim bölgeler de beklentime yaklaşırsa memnuniyetim artar. Ama 34 yaşında olmama rağmen hala doğru karar mı verdim emin değilim. Gelenler gidecek mi belli değil. Kaldı ki 28-29 da bile bu kafadan çok daha iyiydi benim kelle. Belki de sıfır tedavi ile.
Herkesin yapısı, durumu farklı tabi. Biraz fazla eyyorladım ama görüşlerim bu şekilde.