Halacboy,
Minoxidil'in sana verdikleri ve kazandırdıkları ona karşı duygusal düşünmene sebep olmuş ama bence artık ayrılmalısın.Şuan durumum senden farklı değil, benimde mevcut saçlarım vardı ve benimki de seninki gibi bir nevi sıklaştırma sayılabilir. Senin ekim öncesi saçların biraz daha iyi, özellikle tepe bölgesi.
Minoxidil evet etki ediyor ama saç ektirmiş birinin her gün onunla uğraşması biraz abes değil mi? Hem maddi açıdan hem de kullanımı, saçlardaki yağlılığı, yıkaması derken, bu zahmetine değer mi? Ekim sonuçların ortaya çıktığında minoxidile ihtiyacın kalmayacak. Seninle, benim tek derdimiz ekim sonuçları değil , kafada kalan mevcut az da saçın korumasını da sağlamak görünüyor. Minoxidil'i ömrün boyunca kullanamazsın, illaki bırakacaksın, uzun vadede zaten bağışıklık kazanıyor, etki etmesi güçleşiyor. Bizim derdimiz artık minoxidil ile saç çıkarmak değil, mevcut saçların korumasını sağlamak, bunun içinde tek çaremiz minoxidil değil, finansteride kullanabilirsin. Bende yan etki yaptığından bırakmıştım.Olmadı solüsyon kıvamında finansteride lokal olarak kullanılabilir, forumlarda görüyorum 4-5 sene önceki gibi bir kısırlık yok, miracle losyon adını verdikleri bir karışımla gayet güzel sonuçlar alıyor. Bizim bu aşamadan sonra tek derdimiz, saçın bakımını yapmak, kalınlaştırma ve beslemek olmalıdır.
Ne kadar çaba göstersek de mevcut kalan saçlarımız illaki dökülecek, bu genetik kaderimizi yenmemiz mümkün değil, öyle olsaydı eğer çok sevdiğin Minoxidil ile ne sen ne de ben ayrılabilirdim
Mevcut saçları koruma adına biotin takviyeleri, bepanthen-bemix-evigen ile besleyici bakım, miracle losyon tarzı ile lokal olarak gerekli bakımı yapıp, saçları yıpratmadan kullandığımız zaman en az 3-5 sene daha bizi götürebilir. Zaten bu saçlar bir an da dökülmeyecek, yavaş yavaş azalacak..Eğer ki mevcut saçların döküldüğünde oluşacak seyreklikten korkuyorsan eğer, bir süre toppik kullanırsın, mevcut saçlar iyice döküldüğünde bir sıklaştırma ekimi daha yaparsın, işin içinden rahatlıkla çıkarsın..Ben bu şekilde bir strateji oluşturdum kendime, senle kaderimizde benzer olduğundan düşüncelerimi aktarmak istedim. Saç ekimini yaptırıp da üç beş teli kurtarmak için maddi ve manevi hem paranı hem de zamanını kaybetmene gerek yok diye düşünüyorum. Bakımını elbette yapacağız.
Firmalar, senin elbette finansteride- minoxidil ilaçlarını kullanmanı ister, ne de olsa 6 ay sonraki fotoğraflarını çeker, reklamını yapar..Senin ilacı bıraktığında yaşayacakların kimsenin umrunda bile olmaz
Bence bekle, ekim sonuçlarımızı görelim, ardından gerekirse bir tedavi yöntemi ayarlarız, güzel ilaçlar çıkmış, bir karışım yaparız beraber..Zamanında minoxidile, spirolar, azelaikler karıştırıp az fantazi yapmamıştım
Ekim sürecinde saçlara doğal yoldan kafadaki kan akışını hızlandıracak bir şeyler yapmamız gerekiyor..Forumlarda dillendirilmeyen bu konu hakkında bir şeyler yaparsak hem süreci hızlandırıp, hem de saç kalitesini kısa vadede artırabiliriz diye düşünüyorum.