1 yıldır kesintisiz aralıksız bir kulak çınlaması yaşıyorum.
Özet geçeyim, geçen sene 4-5 ay civarı finas ilr başladım, sonra avodart dönüşümlü olarak bir süre sonra daSadece avodart kullanımına geçtim. Avodart dahil olduktan bir süre sonra çınlamayı farkettim. 3 ay falan komple bıraktım. Avodartı bırakalı 6-7 ay oldu. 4 ay önce ekim dolayısıyla finasa tekrar başladım. 2-3 günde 1 kullanıyorum. Avodart dönemine göre diğer yanetkiler daha katlanılabilir durumda ama çınlama geçmedi, değişmedi.
Son 1 aydır aksatsam da, çınlama için için ilaç kullanıyorun ama geçmedi. Kbb uzmanı bu ilaçların bu tip yanetkisi olabildiğini söylemişti. Ama saç ekimi dolayısıyla tamamen bırakamadım ilacı. Ama kalıcı olabileceğini veya birkaç senede anca geçeceğini düşünüyorum. Misal ereksiyonda zayıflama bile olsa tadalafil kullanırsın geçer, tedavi edici etkenler mevcut diye biliyorum. Ama kulak çınlaması sinirlerin tahrip olabildiği, bugün net tedavisi bilinmeyen bir durum.
O sebeple özellikle avodarttan uzak durun diyorum ama seni tenzih ederim forumda türeyen bazı arkadaşlar laftan anlamıyorlar. Tabi herkes istediğini yapar, ben hep uyarmak için yazıyorum bunları. Neyse, eyyorlamam bu kadar