Gönderen Konu: 21 yaş erken dökülme  (Okunma sayısı 1384 defa)

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
21 yaş erken dökülme
« : 24 Ekim 2021, 22:45:48 »
Herkes iyi forumlar,3 senedir foruma takip ediyordum.Artık üye olmam gerektiğini düşündüm.Genetik sac dökülmem var 28 yaşımdan beri.Duştayken,sabah kaltığımda saçlarım gidiyo.İnce telli ve yağlı saçlara sahibim.Çektiğim resimlerin hepsi son 3 aya ait.Toppik kullanmak psikolojimi bozar,hap kullanmayi hic istemiyorum.Minoxidil gecici cozum dediler,kullanmak istemiyorum.Acikcasi pek bilgim yok su an ne yapsam ne etsem diye.Üniveriste 2 ye gidiyorum.E haliyle yaştan dolayı ihtiyac oluyo saça.Herkesin saçlar havada,insan heves etmiyo desek yalan olur.Saçımı uzatsam mı zaten 1 seneye gider heralde.Ama amfide falan tabi kel gozukuyo arkadan hos durmuyo.0 numara gezsem,ne yapsam? Tavsiyelerini almak,tecrübelerinizden yararlanmak isterim.Bu saç mevzusu insanın biraz ozguvenini alıyo genç yaşlarda.Yani 35 olsam umrumda olmaz ama 20lerde olmuyo iste.En buyuk korkum,evet cok sacma ama 23 24 kelde kalıp evlencek birini bulamamak.Saçlara o kadar cok takiyolar ki oyle boyle degil.Cevaplarinizi bekliyorum.

https://www.hizliresim.com/25olzh9
https://www.hizliresim.com/l6uybnm
https://www.hizliresim.com/r50c08z
https://www.hizliresim.com/8qzjc7s

Lauri

• Hero Member
Ynt: 21 yaş erken dökülme
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2021, 23:50:18 »
Dostum toppik kullamak istemiyorsun, minoxil kullanmak istemiyorsun, hap kullanmak istemiyorsun. Ee ne yapalım biz sana? El ele verip dua mı edelim? Evrene pozitif enerji mi gönderelim?

Bence önce dermatologa görün. Onun tavsiyesi çerçevesinde bir tedavi şekillemdir.

Xpecia başlayabilirsin hiç olmadı. Onu yapma bunu yapma, birkaç seneye daha da vahim hale geleceksin.

Topikal finasteridi bi araştırabilirsin. Oral kullanım daah garanti olur ama yaşın genç, topikal daha güvenli olacaktır.

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 24 Ekim 2021, 23:53:16 »
Yorumunuz tesekkur ederim.Yan etkilerden cekindigim icin kullanmaya biraz karsiydim.Fazla bilgi sahibi degilim.Yazdıklarinizi arastiracagim.
  • Yaşınız 21

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2021, 00:00:24 »
Topikal finasterid araştır denemen faydalı olabilir.
Minoxil geçici çözüm diyorsun ama sende işe yarayabilir .En azından bir kaç sene iyi iş görür.
Çinko,B ve D vitaminleri önemli bunlar için takviye alabilirsin.
Yeşil çay ,kabak çekirdeği ve üzüm çekirdeği extresi kullan dht düşürmede etkili.
Kafa masajınıda araştır kanlanma için özellikle epey faydalı olur.

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Ekim 2021, 00:09:37 »
Tesekkurler.Minoxil icin bi dermatoloji randevusu almam iyi olcak galiba.
  • Yaşınız 21

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2021, 00:16:36 »
Tesekkurler.Minoxil icin bi dermatoloji randevusu almam iyi olcak galiba.

Aynen minoxil çok faydalı bir destek ama uzun süreli ve yüksek dozajlı kullanımlarda kalp üzerinde olumsuz etkileri var dikkatli olmak lazım.

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2021, 10:13:37 »
Aynen,randevu aldim cildiyeye 2 hafta sonraya.Gelismeleri yazacam buraya.
  • Yaşınız 21

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 27 Ekim 2021, 10:43:16 »
Minoxil kullanma bu saça xpecia al
İleride yaşın biraz daha ilerleyince bakarsın daha sert takviyelere
Global Moderator

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Ekim 2021, 10:50:12 »
Tesekkurler,doktora bunlari iletecegim, en uygun tedaviyi bulmaya caliscam.Yeni bir baslik altinda gelismeleri buraya yazacagim.Peki sizce su an saclari kazimak,dokulmeyi az da azaltir mi, kesiken saclarin cikmama ihtimali var mi? Doktora gitmeden aslinda kestirmek istemiyorum daha net gorsun diye.Fikrinizi merak ettim.
  • Yaşınız 21

Keltoş63

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #9 : 29 Ekim 2021, 19:04:31 »
Dostum toppik kullamak istemiyorsun, minoxil kullanmak istemiyorsun, hap kullanmak istemiyorsun. Ee ne yapalım biz sana? El ele verip dua mı edelim? Evrene pozitif enerji mi gönderelim?

Bence önce dermatologa görün. Onun tavsiyesi çerçevesinde bir tedavi şekillemdir.

Xpecia başlayabilirsin hiç olmadı. Onu yapma bunu yapma, birkaç seneye daha da vahim hale geleceksin.

Topikal finasteridi bi araştırabilirsin. Oral kullanım daah garanti olur ama yaşın genç, topikal daha güvenli olacaktır.
Ne güldüm yorumuna allahta seni güldürsün 😁😁

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 16 Kasım 2021, 12:25:02 »
Merhabalar tekrardan.Doktora gittim,tahliller sağlam,taş gibiymişim,kendisi genetik dökülmem olduğunu söyledi.Rogaine ama yurtdışından getir dedi ,androvium,minoxil,xpecia hapı falan önerdi.Çok fazla çakma sprey varmış dikkat et dedi.Finasteride önermiyorum,yaşın genç ama çok kafaya takarsan kullan dedi.25 yaşında önce ekim önermedi.Bursa da olan Murat Küçüktaş diye bir doktoru önerdi.Fitnessı sordum.Eğer protein tozu tarzı supplementleri kullanmazsam dökülmeyi hızlandırmayacağını söyledi.

Maddiyatten ziyade,kabullendim artık.Eskiden çok kafaya takardım.İşte sevgilim olmuycak,kızlar bana bakmaz vs.Artık takmıyorum vuruyorum 3 e geçiyorum.Özgüven kaybı falan yaşamıyorum artık.İllaki üzülüyo insan 21 yaşında herkesin fışkırıyo saçlar:).Senin kafa parlıyo,bi de benim kaşlar maşalahh otoban(siz yine şanlısınız).Özellikle benim gibi genç arkadaşlar kendinizle barışık olun,kimseyi takmayın,hayat devam ediyo.Sonuçta bu insanın elinde olan bir şey değil.Ve elimiz kolumuz tutuyo,saç varsın olmasın.Burada okuyorum,kendini soyutlayan,bunalıma girenler.Değmez valla.Ayırca yalnız değilsiniz merak etmeyin.Bak ben spora başladım,aynı zamanda bağlama kursuna gidiyorum.Kelliğim aklımda bile yok.Bizi seven böyle sevsin.İlla ki akrabalar falan laf ediyolar yok büyük gösteriyosun,yaşlanmışın falan(bizzat yaşadım)he deyip geçin.İlerde uygunsa ekim yaptırırsınız.Yıl 2021 rahat olun.

Şu an uygulacağım tedavi sadece saç masajı olacak.Dün başladım.Baya saç teli geldi elime ama artık üzülmüyorum alıştık.Burada okumuştum scalping masaj falan.Günde 15 dakika uyguluyorum ve de sert şekilde tarıyorum.Zaten dökülceği kadar döküldü,ne kaybedebilirim ki?Gelişmeleri buraya atarım.Belki minoxil kullanırım 3 4 aya bilmiyorum.Ama burada ekim yaptırmadan kulanmayın diye yazı okumuştum.Bilmiyorum ne kadar doğru.Onu da araştıracağım.İyi forumlar,21lik kel:)
  • Yaşınız 21

baldman

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2021, 14:49:32 »
Merhabalar tekrardan.Doktora gittim,tahliller sağlam,taş gibiymişim,kendisi genetik dökülmem olduğunu söyledi.Rogaine ama yurtdışından getir dedi ,androvium,minoxil,xpecia hapı falan önerdi.Çok fazla çakma sprey varmış dikkat et dedi.Finasteride önermiyorum,yaşın genç ama çok kafaya takarsan kullan dedi.25 yaşında önce ekim önermedi.Bursa da olan Murat Küçüktaş diye bir doktoru önerdi.Fitnessı sordum.Eğer protein tozu tarzı supplementleri kullanmazsam dökülmeyi hızlandırmayacağını söyledi.

Maddiyatten ziyade,kabullendim artık.Eskiden çok kafaya takardım.İşte sevgilim olmuycak,kızlar bana bakmaz vs.Artık takmıyorum vuruyorum 3 e geçiyorum.Özgüven kaybı falan yaşamıyorum artık.İllaki üzülüyo insan 21 yaşında herkesin fışkırıyo saçlar:).Senin kafa parlıyo,bi de benim kaşlar maşalahh otoban(siz yine şanlısınız).Özellikle benim gibi genç arkadaşlar kendinizle barışık olun,kimseyi takmayın,hayat devam ediyo.Sonuçta bu insanın elinde olan bir şey değil.Ve elimiz kolumuz tutuyo,saç varsın olmasın.Burada okuyorum,kendini soyutlayan,bunalıma girenler.Değmez valla.Ayırca yalnız değilsiniz merak etmeyin.Bak ben spora başladım,aynı zamanda bağlama kursuna gidiyorum.Kelliğim aklımda bile yok.Bizi seven böyle sevsin.İlla ki akrabalar falan laf ediyolar yok büyük gösteriyosun,yaşlanmışın falan(bizzat yaşadım)he deyip geçin.İlerde uygunsa ekim yaptırırsınız.Yıl 2021 rahat olun.

Şu an uygulacağım tedavi sadece saç masajı olacak.Dün başladım.Baya saç teli geldi elime ama artık üzülmüyorum alıştık.Burada okumuştum scalping masaj falan.Günde 15 dakika uyguluyorum ve de sert şekilde tarıyorum.Zaten dökülceği kadar döküldü,ne kaybedebilirim ki?Gelişmeleri buraya atarım.Belki minoxil kullanırım 3 4 aya bilmiyorum.Ama burada ekim yaptırmadan kulanmayın diye yazı okumuştum.Bilmiyorum ne kadar doğru.Onu da araştıracağım.İyi forumlar,21lik kel:)

daha tam dökülmemişte ondan biraz daha dökülsün görürüm seni  :)
bu arada bence senin tedavin için dermaroller artı procapil içeren bir sprey epey iş görür.

aksamci

• Hero Member
  • Kel degilim , anlim acik
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2021, 15:28:24 »
genc kardesim senin yasinda yegenim var , maalesef cok agresif dökülmesi var , piskolojisini cok bozdu neredeyse ilk önüne cikanba ekim yaptiracakti , kendisiyle görüstüm anlattim ve sükür ikna oldu yani simdilik kabuillendi , saclari 0-3cm arasi kullaniyor . bu sekilde 30 a kadar daynacak insallah ozaman da duruma göre bakacagiz  insallah....

bu yasta aman finasterid, minoxil falan aman sakin kullanmayin. dökülcekse dökülsün sac gitsin....

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 16 Kasım 2021, 15:36:21 »
daha tam dökülmemişte ondan biraz daha dökülsün görürüm seni  :)
bu arada bence senin tedavin için dermaroller artı procapil içeren bir sprey epey iş görür.
Hocam,2 numara geziyorum artik,her gun daha fazla dokuluyodu,simdi gormuyorum en azindma dokulenleri.Cevremdekiler de alisti.Okuldan sonra ekim denerim.Kendimi odaya kapatmaya gerek yok,tam tersine osyal olmaya çalışıyorum:).Dermoroller arastircam,tesekkurler.
  • Yaşınız 21

Kel Adayı 21

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 16 Kasım 2021, 15:40:02 »
genc kardesim senin yasinda yegenim var , maalesef cok agresif dökülmesi var , piskolojisini cok bozdu neredeyse ilk önüne cikanba ekim yaptiracakti , kendisiyle görüstüm anlattim ve sükür ikna oldu yani simdilik kabuillendi , saclari 0-3cm arasi kullaniyor . bu sekilde 30 a kadar daynacak insallah ozaman da duruma göre bakacagiz  insallah....

bu yasta aman finasterid, minoxil falan aman sakin kullanmayin. dökülcekse dökülsün sac gitsin....

Aynen abi.Sonuçta bizim elimizde olmayan bir durum.Lehimize cevirmemiz lazım.Olanı değiştiremeyiz.21 yasinda Istanbulun gobeginde unuveriste okuyorum,en deli caglar,ortamlar,hormonal durumlar vs.Simdi kelim diye intihar mi edeyim?Zaten 5 6 sene icerisinde tip daha da ilerler diye dusunuyorum..Tesekkurler yorum icin.Minoxil hakkinda kararsizim.Sac masaji bakalim ise yarayacak mi 6 aylik surede
  • Yaşınız 21

Facebook Twitter Instagram