Asuman hanımla görüştüm, söylendiği gibi çizgiyi biraz önden çekti. Şakaklara da planlama yapılacak şekilde çizdi. (Fotoğraf çekemedim ama çizildiği yeri göstermek amaçlı temsilen ben kendim çizdim, ekliyorum) Eğer ekim olursa ben biraz daha Hintell’in çizdiğine yakın, bi tık daha geriden yaptırmak istediğimi söylicem.
Donör bölgemin üst taraflarında ve kulak arkalarımda da ince saçlar olduğunu ve finasterid kullanmamı önerdi. Buna ek olarak vitaminlerime baktırmamı ve donör bölgeye Prozinc Plus losyon kullanmamı önerdi. Bu tedavilerin sonunda olumlu yönde gelişme olursa 1-2 ay süre sonunda ekim için daha uygun olabileceğini söyledi.
Ek olarak, şakakları istemediğimi söylediğimde oraları sildi, ısrar etmedi bu konuda.
4000 greft civarı bi ekimle önden tepeye doğru seyrekleşen bir ekim planlayabileceğimizi söyledi. Ama tedaviyi şart koştu tabi. Daha başlayamadım ilaçları alamadım, bakalım başlayınca haberleşicez merkezle.
Dostum kararını etkilemek istemem ama, senin de dediğin gibi çizgi daha geriden olabilir. DHa önce de yazmıştım sanıyorum başlığa. Benim estetik anlayışına ters maalesef. Kendimde yaşıyoum bunu maalesef.
Şakaklar biraz daha içerde daha üçgene yaklaşan bir elips daha uygun olur. Tepeye doğru ne kadar kapatırsan o kadar kar.
Tabi bu benim şahsi estetik algım. Çünkü çoklu greftleri de öne yığdıkları için, Asuman hanımın ekimleri böyle. gerisi çok seyrek kalıyor. Benim önler güzel oldu, hatta orta hat da idare edet tamam eyvallah da, hala tepe seyrek. Çok daha boş. Oraya da ekilenlerin çoğu çıktı ama 300-500 greft ekilmiş zaten, hepsi çıksa ne. Ortada kuş yuvası gibi kalıyor.
Eğer böyle düşünüyorsan net bir şekilde ifade et. Ben başta böyle söyledim ama çok ısrar etmedim, insanların işine de çok karışmamak lazım uzman onlar diye düşünmüştüm. çokluları öne ağırlıklı kullandıklarını da bilmediğim için, tepe biraz daha kararsa yeter planım tutmadı gibi.
Haa eğer hocam ben bu kadar takılmam çn ve çaprazlardan görüntü daha önemli diyorsan, işin çok daha basit. Ön tarafların başarısı çok daha yüksek zati.