Gönderen Konu: Saç Ekimi İçin Karar Aşamasındayım - Yaş 31  (Okunma sayısı 2271 defa)

Lauri

• Hero Member
Ynt: Saç Ekimi İçin Karar Aşamasındayım - Yaş 31
« Yanıtla #15 : 25 Ekim 2021, 14:37:29 »
Lauri çok teşekkür ederim, ince düşünmüşsün, hem video için hem de önerin için. Daha önce hiç duymadığım bi detay oldu. Şakak deyince ben sadece favorilerin üzerine ekilen bölge gibi sandım, ama senin videoda anladığım kadarıyla ön sağ ve sol uçta da dik dik çıkma durumu var. Bu tabi kullanım açısından sınırlı hissettirir, hak veriyorum. İnşallah seninki de ilerleyen dönemde daha yumuşak hale gelicektir, 5 ay daha erkendir belki :)

Şöyle bir durum olabiliyordur belki, donördeki saçlara şu an bile mesela ellerimi atınca sert yapıda olduğu belli oluyo, öne göre daha sert yani ordaki saçlar. Onları getirip öne koyunca tabi form olarak bambaşka bişey ortaya çıkabiliyo heralde. Perşembe günü Asuman hanımla görüşücem, orda mutlaka sorarım, cevap olarak faydalı bir şey olursa iletirim burdan.

Sakaldan alımı ben de düşünüyorum aslında, sürekli sakalın alt kısmını (adem elmasının altını) kısaltıyorum, traş ediyorum zaten, oradan alım için uygunluk durumunu ben de sormayı düşünüyorum. En azından 300-400 çıkarsa, donörden kar etmiş oluruz belki :)

Dostum sakal bölgesinde öyle sağa sola yönü farklı çıkan kısımlara girmiyorlar. En azından bende girmediler. Çene kemiği altında, adem elmasına kadar olan tellerin düz olarak çıktığı bölgden alım yaptılar. Sebebi vardır belki belki de alımda iyice zorlanmamak istemislerdir bilmiyorum. Ama temiz alım olunca hiç sorun görmedim ben.

Umarım her şey gönlünce olur.

Edgar X

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 25 Ekim 2021, 22:54:32 »
4000 greft yeterli olur ancak kendi saçlarını korumak için medikal destek alsan iyi olur.

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #17 : 26 Ekim 2021, 11:59:52 »
Valla ne yalan söyliyim içimden Finasterid kullanmak geçiyor ama çok da çekinceliyim bu konuda. Telojen saçlarım çok, buraları kalınlaştırmak şart hem ekim öncesi hem sonrası için, ama saw palmettoya mı yönelsem de DHT'yi öyle mi bloklasam acaba. Finas'a girmeden olsa iyi olcak aslında ama bakalım, çok git gel yaşıyorum bu konuda.
  • Ekim Tarihi: 16/05/2023
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Serkan Aygın
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi Proscar 1mg/gün, Xpecia 1 adet/gün

tesla1757

• Full Member
« Yanıtla #18 : 26 Ekim 2021, 19:26:11 »
Abi bende oyle dusunuyorum, halen ekim oncesi gerekliliigni pek anlamis degilim . Ama sanirim su var, eger ki dokunmassa hayatin boyunca kullanirsan o zmn 10 numara ama biraktiginda yine dongu devam ediyor.

Keske bilseydim de 20 li yaslarda bunu dusunseydim de 30 undan sonra bana pek de yararli degil gibi geliyor ki bi grafik vardi risk kar ile ilgili yani risk ayni ama karim azaldi sac dokuldukce :)

Onun disinda Saw palmetto da DHT yi blokladigi icin yan etkisi, olumlu etkisi ile paralel az benim okudugum kadariyla.

Valla ne yalan söyliyim içimden Finasterid kullanmak geçiyor ama çok da çekinceliyim bu konuda. Telojen saçlarım çok, buraları kalınlaştırmak şart hem ekim öncesi hem sonrası için, ama saw palmettoya mı yönelsem de DHT'yi öyle mi bloklasam acaba. Finas'a girmeden olsa iyi olcak aslında ama bakalım, çok git gel yaşıyorum bu konuda.

halu80

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 27 Ekim 2021, 16:43:48 »
Asuman hanım o çizgiyi size çizmez. Herkese aynı çizgi yapıyor. Ve ekimleri doğal değil. Ben orda ektirdim önlere hep çoklu ekti. Şu an sanki ormanda dizili ağaçlar gibi gözüküyor. Önlere çoklu greft ekersen çıkma ihtimali tabi ki yüksek olur. Bir tel çıkmassa öteki çıkar.
Lauri kardeşinde söylediği gibi, ön çizgiyi çok ileriden yapıyor. Yok iyi durmazmış filan diyor.
Hintell başkan gibi çizilen yerlere bakın. Yoksa Asuman hanım çizerse şakakları da ekmek ister, onu da beceremiyorlar doğru dürüst. Oraya da çoklu greft ekiyorlar ve kendi saçlarınla uymuyor.
Planlamayı ileriye yönlük yap. Ön hattını ileriye aldırma, iki ekim planla. Hintel başkanın çizdiği gibi oraya 3000 greft ektir. İleride ikinci ekimde bir 3000 da çıkar. Şimdi fazla aldırırsan donörde oraya da zarar verirler kesin. Garantiye al, donörünü zedeletme.
Nerde ekim yaptıracağını iyi düşün. Medikal tedaviye başlamalasın belki de. Belki o da toparlar saçlarını

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #20 : 28 Ekim 2021, 11:34:33 »
Asuman hanım o çizgiyi size çizmez. Herkese aynı çizgi yapıyor. Ve ekimleri doğal değil. Ben orda ektirdim önlere hep çoklu ekti. Şu an sanki ormanda dizili ağaçlar gibi gözüküyor. Önlere çoklu greft ekersen çıkma ihtimali tabi ki yüksek olur. Bir tel çıkmassa öteki çıkar.
Lauri kardeşinde söylediği gibi, ön çizgiyi çok ileriden yapıyor. Yok iyi durmazmış filan diyor.
Hintell başkan gibi çizilen yerlere bakın. Yoksa Asuman hanım çizerse şakakları da ekmek ister, onu da beceremiyorlar doğru dürüst. Oraya da çoklu greft ekiyorlar ve kendi saçlarınla uymuyor.
Planlamayı ileriye yönlük yap. Ön hattını ileriye aldırma, iki ekim planla. Hintel başkanın çizdiği gibi oraya 3000 greft ektir. İleride ikinci ekimde bir 3000 da çıkar. Şimdi fazla aldırırsan donörde oraya da zarar verirler kesin. Garantiye al, donörünü zedeletme.
Nerde ekim yaptıracağını iyi düşün. Medikal tedaviye başlamalasın belki de. Belki o da toparlar saçlarını

Eyvallah tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Hemen karar vermicem, dediğin gibi ön çizgi ve şakak planlamaları kritik, oraları değerlendiricem.

Diğer merkezlerle de görüşücem zaten, bu işte acele etmeye gerek yok, zaten yıllardır bekledik, doğru karar vermek lazım.
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

halu80

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 03 Kasım 2021, 19:05:48 »
Özlem Biçerle de görüş. İki ekim olsun de. Makineyle alınca greft başı 1,5€. Yaptırıyım diyorsan paradan kaçmamalısın. Eğer vermek istemiyorsan o zmn hiç yapma böyle mutlu ol.

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #22 : 04 Kasım 2021, 00:15:43 »
Asuman hanımla görüştüm, söylendiği gibi çizgiyi biraz önden çekti. Şakaklara da planlama yapılacak şekilde çizdi. (Fotoğraf çekemedim ama çizildiği yeri göstermek amaçlı temsilen ben kendim çizdim, ekliyorum) Eğer ekim olursa ben biraz daha Hintell’in çizdiğine yakın, bi tık daha geriden yaptırmak istediğimi söylicem.

Donör bölgemin üst taraflarında ve kulak arkalarımda da ince saçlar olduğunu ve finasterid kullanmamı önerdi. Buna ek olarak vitaminlerime baktırmamı ve donör bölgeye Prozinc Plus losyon kullanmamı önerdi. Bu tedavilerin sonunda olumlu yönde gelişme olursa 1-2 ay süre sonunda ekim için daha uygun olabileceğini söyledi.

Ek olarak, şakakları istemediğimi söylediğimde oraları sildi, ısrar etmedi bu konuda.

4000 greft civarı bi ekimle önden tepeye doğru seyrekleşen bir ekim planlayabileceğimizi söyledi. Ama tedaviyi şart koştu tabi. Daha başlayamadım ilaçları alamadım, bakalım başlayınca haberleşicez merkezle.
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Ozan3535

• Full Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 04 Kasım 2021, 00:28:29 »
Hayirlisi olsun dostum bende hakan doğanayla asuman hair arasinda kalmistim. Daha doğal bulduğum için hakan beyi seçtim. 8 kasımda operasyon. Umarim ikimiz icinde hersey guzel olur
  • Ekim Tarihi: 08.11.2021
  • Ekim Merkezi ismi Ahd clinic
  • Greft Miktarı 1700
  • Yaşınız 28

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 04 Kasım 2021, 16:58:14 »
Asuman hanımla görüştüm, söylendiği gibi çizgiyi biraz önden çekti. Şakaklara da planlama yapılacak şekilde çizdi. (Fotoğraf çekemedim ama çizildiği yeri göstermek amaçlı temsilen ben kendim çizdim, ekliyorum) Eğer ekim olursa ben biraz daha Hintell’in çizdiğine yakın, bi tık daha geriden yaptırmak istediğimi söylicem.

Donör bölgemin üst taraflarında ve kulak arkalarımda da ince saçlar olduğunu ve finasterid kullanmamı önerdi. Buna ek olarak vitaminlerime baktırmamı ve donör bölgeye Prozinc Plus losyon kullanmamı önerdi. Bu tedavilerin sonunda olumlu yönde gelişme olursa 1-2 ay süre sonunda ekim için daha uygun olabileceğini söyledi.

Ek olarak, şakakları istemediğimi söylediğimde oraları sildi, ısrar etmedi bu konuda.

4000 greft civarı bi ekimle önden tepeye doğru seyrekleşen bir ekim planlayabileceğimizi söyledi. Ama tedaviyi şart koştu tabi. Daha başlayamadım ilaçları alamadım, bakalım başlayınca haberleşicez merkezle.

Dostum kararını etkilemek istemem ama, senin de dediğin gibi çizgi daha geriden olabilir. DHa önce de yazmıştım sanıyorum başlığa. Benim estetik anlayışına ters maalesef. Kendimde yaşıyoum bunu maalesef.

Şakaklar biraz daha içerde daha üçgene yaklaşan bir elips daha uygun olur. Tepeye doğru ne kadar kapatırsan o kadar kar.

Tabi bu benim şahsi estetik algım. Çünkü çoklu greftleri de öne yığdıkları için, Asuman hanımın ekimleri böyle. gerisi çok seyrek kalıyor. Benim önler güzel oldu, hatta orta hat da idare edet tamam eyvallah da, hala tepe seyrek. Çok daha boş. Oraya da ekilenlerin çoğu çıktı ama 300-500 greft ekilmiş zaten, hepsi çıksa ne. Ortada kuş yuvası gibi kalıyor.

Eğer böyle düşünüyorsan net bir şekilde ifade et. Ben başta böyle söyledim ama çok ısrar etmedim, insanların işine de çok karışmamak lazım uzman onlar diye düşünmüştüm.  çokluları öne ağırlıklı kullandıklarını da bilmediğim için, tepe biraz daha kararsa yeter planım tutmadı gibi.

Haa eğer hocam ben bu kadar takılmam çn ve çaprazlardan görüntü daha önemli diyorsan, işin çok daha basit. Ön tarafların başarısı çok daha yüksek zati.

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #25 : 04 Kasım 2021, 21:26:48 »
Hayirlisi olsun dostum bende hakan doğanayla asuman hair arasinda kalmistim. Daha doğal bulduğum için hakan beyi seçtim. 8 kasımda operasyon. Umarim ikimiz icinde hersey guzel olur

Senin için de hayırlısı olsun, inşallah çok mutlu olursun sonucundan.

Dostum kararını etkilemek istemem ama, senin de dediğin gibi çizgi daha geriden olabilir. DHa önce de yazmıştım sanıyorum başlığa. Benim estetik anlayışına ters maalesef. Kendimde yaşıyoum bunu maalesef.

Şakaklar biraz daha içerde daha üçgene yaklaşan bir elips daha uygun olur. Tepeye doğru ne kadar kapatırsan o kadar kar.

Tabi bu benim şahsi estetik algım. Çünkü çoklu greftleri de öne yığdıkları için, Asuman hanımın ekimleri böyle. gerisi çok seyrek kalıyor. Benim önler güzel oldu, hatta orta hat da idare edet tamam eyvallah da, hala tepe seyrek. Çok daha boş. Oraya da ekilenlerin çoğu çıktı ama 300-500 greft ekilmiş zaten, hepsi çıksa ne. Ortada kuş yuvası gibi kalıyor.

Eğer böyle düşünüyorsan net bir şekilde ifade et. Ben başta böyle söyledim ama çok ısrar etmedim, insanların işine de çok karışmamak lazım uzman onlar diye düşünmüştüm.  çokluları öne ağırlıklı kullandıklarını da bilmediğim için, tepe biraz daha kararsa yeter planım tutmadı gibi.

Haa eğer hocam ben bu kadar takılmam çn ve çaprazlardan görüntü daha önemli diyorsan, işin çok daha basit. Ön tarafların başarısı çok daha yüksek zati.

Benim kafamda zaten hep çizgiyi çok öne aldırmamak vardı, o yüzden senin söylediklerin de önemli benim için bu tecrübeyi yaşamış birisi olarak. Teşekkür ederim paylaştığın için.

Tepe tarafını açıklığına alışkınım aslında oranın tam kapanması ilk ekimde olmasa da olur. Önler daha mühim. Ama muayene kısmı da, merkezin konumu da pek içime sinmedi açıkçası. Yani özel bir hastanenin içerisinde bi yer, bulması kolay değik kapısında vs hiçbir yerinde tabelası yok. Bir de baya elle muayene edildi yani herhangi bir büyüteç kullanıp donör bölgedeki köklerin çokluğuna vs bakılmadı. Bir de sizi pek konuşturmuyorlar, klasik kalıplar kullanılıyor konuşmalarda gibime geldi. Bunlar da biraz düşündürdü beni o merkezle ilgili, he diğerlerinde durum nasıl bilmiyorum, ya da çok ku fazla isteklerim var bilmiyorum ama ben olsam bu konulara önem verirdim.
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 04 Kasım 2021, 21:46:49 »

Benim kafamda zaten hep çizgiyi çok öne aldırmamak vardı, o yüzden senin söylediklerin de önemli benim için bu tecrübeyi yaşamış birisi olarak. Teşekkür ederim paylaştığın için.

Tepe tarafını açıklığına alışkınım aslında oranın tam kapanması ilk ekimde olmasa da olur. Önler daha mühim. Ama muayene kısmı da, merkezin konumu da pek içime sinmedi açıkçası. Yani özel bir hastanenin içerisinde bi yer, bulması kolay değik kapısında vs hiçbir yerinde tabelası yok. Bir de baya elle muayene edildi yani herhangi bir büyüteç kullanıp donör bölgedeki köklerin çokluğuna vs bakılmadı. Bir de sizi pek konuşturmuyorlar, klasik kalıplar kullanılıyor konuşmalarda gibime geldi. Bunlar da biraz düşündürdü beni o merkezle ilgili, he diğerlerinde durum nasıl bilmiyorum, ya da çok ku fazla isteklerim var bilmiyorum ama ben olsam bu konulara önem verirdim.

Dostum TR’nin en iyi merkezi değil kesinlikle. Ekimden sonra sorularınızı cevaplamaktan fazlasını, kontrollere gelin, sürekli bir takip vs beklemeyin. Bu derece hizmet kalitesi okuduklarımdan anladığım kadarıyla asmed gibi bir iki yer dışında pek yok. Bugün Serkan Aygın’a da gitseniz, sizi 10dk dan fazla görmüyor sanıyorum hoca. Ekimde bizzat kendisi ihiç bir aşamaya girmiyor. Ama belli bir kalite seviyesi var. Bazıları çok memnun kalıyor, bazıları kalmıyor. Asuman hanım da aynı sınıfta, benim saçlar çıktı %70-80 çıkmıştır sanıyorım, memnuniyet de benzer puanda. Sevmediğim hususlar da var, belki 6. Ay ve sonrasında düzelecektir, hiç dillendirmedim. Ama çıkış oranı yçnünde bir şikayetim olmaz.

Ama em önemli nokta senn içine sinmesi, kesinlikle içine sinen bir yer olsun. Eğer tepeyi ikinci seansa, belki tedaviyle toparlamaya bırakırım, beni hiç rahatsız etmez diyorsan, en güzeli. Brnim gibi takıntılı değilmişsin en süperi. Önlerde ortada ekimin güzel olması olasılığı da yüksek.
Umaım Herşe gönlünce olur.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2021, 21:55:49 Gönderen: Lauri »

halu80

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 05 Kasım 2021, 19:51:26 »

En doğrusunu yapmışsın. Ben körü körüne gittim oraya, senin dediklerini de farkettim, ama ben Ekim tarihi o güne aldığım için, vazgeçmek zor geldi bana. Keşke vazgeçseydim diyorum şimdi.
Bence uzak dur ordan, ön hattını arkadan eken ve doğal ekebilecek yere gidin.
Özlem Biçerle görüşün derim. 3000kökten fazla ekmiyor ve hep ekimin başında duruyor. Yurtdışında çok övülen bir yer. Orda ektirmesseniz bile, danışın ona.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 05 Kasım 2021, 20:29:28 »
En doğrusu canlı olarak birkaç sonuç görmek galiba.

GeePee

• Yeni üye
  • *
    • Saç Ekim Konum
« Yanıtla #29 : 15 Mayıs 2023, 20:44:10 »
Merhaba,

Aradan epey bir süre geçti, bir takım kararlar verildi. Kararım ekimi Serkan Aygın’da yaptırmak üzerine oldu. Yarın operasyon olacak, operasyonla ilgili detayları ilgili konu altında paylaşacağım.

Buradan sadece şunu paylaşmak istedim, yaklaşık 6 aydır Proscar - Finasteride (1/5) kullanıyorum. Ve saçımda aslında benim farkettiğim bazı gelişimler oldu, belki fotolara pek yansımasa da burada öncesi/sonrası karşılaştırma yapmak isteyenler için bilgilendirici olur diye düşündüm. Bugün çektiğim fotoları buraya yüklüyorum.

Not: Dediğim gibi fotoğraflarda değişim pek yansımıyor, ama gerek dökülmedeki azalma, gerek saç tellerinin sağlığı konusunda gelişmeler yaşadığımı gözledim.
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 33

Facebook Twitter Instagram