Selam herkese. 31 yaşındayım, yaklaşık 10 yıla yakındır yavaş seyreden saç dökülme problemim var. Doktorlara gittim ve geneli genetik dökülme tipi olduğunu söylediler. Bir keresinde B12 çok düşük çıktığı için iğneli tedavi oldum, yavaşlama sağladı ancak sonrasında haplarla devam ettiğimde dökülme de yavaş yavaş devam etti.
Daha sonra dönem dönem Minoxil, Bioxin, Folixir (hap ve serum) ve bazı dermatologların karışım olarak hazırladığı minoxidil içeren diğer spreyleri de kullandım. Bunlarda döngülere denk geldim, dönem dönem saçları kuvvetlendirdi ve korudu ancak temelli bir tedavi tabi ki sağlamadı. Yine bazı dönemler Xpecia, Biotin ve Kerozan gibi destek kuvvetlere de başvurdum ve kullandım. Ancak bunlarda istikrarlı bir kullanma dönemim olmadı, ara ara kullandığımı söyleyebilirim. Bir dönem Xpecia ve Biotin'i birlikte yaklaşık 4-5 ay kadar kullandım, saçları biraz kuvvetlendirdi, dökülmeyi yavaşlattı ancak istikrarı bozduğumda yine dökülme devam etti.
Tüm bunlara ek olarak bir de saç diplerimde seboreik dermatit meredi olduğu için, yine yaklaşık 10 yıldır Prozinc (mor şampuan) kullanmaktayım. Vichy dercos yeşil hariç tüm alternatifleri denedim, en etkilisi Prozinc şu an için (Vichy'yi denemeye bugün başlıcam). Saçların açılması babama git gide benzemeye başladı
genetik olduğunu gayet belirtiyor.
Kısaca uzun yıllardır bir şekilde mücadele edip kalan sağları korumaya çalışıyorum. (pek de bişey kalmadı tepede, çok koruyamadık) Ancak artık ekim konusunu gündeme aldım. Forum sağ olsun uzun süredir de bu yolda yoldaşım (sessizce okuyordum yeni üye oldum:)) Asuman Hair , Serkan Aygın ve Medeks ile görüşmelerim oldu, Asuman hanım ile bir muayene ayarlayacağız ve kısmetse Aralık ayına bir ekim planlayacağız gibi duruyor. (ama tabi muayenede, ilaçlı tedavi ve güçlendirme önerip ekim tarihini erteleme fikrini ileri sürebilir, bununla ilgili güncelleme yaparım)
İnce telli bir saç tipim var, tepe konusunda çok ısrarcı değilim, zaten çoğu da 2.ekim gerekebilir dediler. 4000-4500 greft arası uygun olacağını söylediler. Saçları da epeydir kısa kullanıyorum ve ekim sonrasında da kısa kullanmak isterim, bu sebeple donör bölgesinin toparlaması da önem arz ediyor
Tavsiye ve yorumlarınız var ise çok sevinirim.
Sevgiler