Merhaba forum sakinleri. Proscar ilacına başlama ve başımdan geçen bi hikayeyi sizlere aktarmak istiyorum. 20 yaşındayım, geçtiğimiz sene covid-19 geçirdim. Başlarda hiçbir şey yoktu, fakat 2-3 ay sonra çok şiddetli saç dökülmesi başladı. (Günde 200-300 tel) Normalde hayatımda hiç saçlarım dökülmemişti ve saçlarıma çok önem veren biriyimdir. Hal böyle olunca çok panikledim, biraz bekleyeyim belki düzelir dedim 4-5 ay kadar bekledim ama kesinlikle düzelmedi. Saç diplerim günden güne açıldı ve aynaya baktığımda resmen saçımın seyrekleştiğini görebiliyordum. Başta kuaföre gittim şampuan serum vs… bir ton para harcadım, bana mısın demedi. Daha sonra doktora gitmeye karar verdim. İlk başta devlet hastanesine gittim fakat saçımın dökülmesi doktorun çokta umrunda değilmiş gibiydi. Bana virüs yüzünden döküldüğünü ve reçete edeceği şampuanı kullanısam geçeceğini söyledi. (Şampuan 20 TL) 20 TL lik şampuanın şaç dökülmemi durduracağına inanmadım tabikide, reçeteyi yırtıp attım. Daha sonra özel hastaneye gideyim para verirsem belki beni adam yerine koyarlar dedim. (Hastane ve doktor ismi vermek istemiyorum) Randevumu aldım gittim. Bir güzel muayene ücretine paramıda baydım. Doktorum benden kan tahlili vs… istedi bir güzelde onlara para baydım. Sonuçlar açıklanınca hastaneyi tekrar ziyaret ettim ve doktorumla görüştüm. Doktorumda bana aynı şeyleri sıraladı, saçların virüs yüzünden dökülüyor bu dökülme geçici. Reçete edeceğim ürünleri kullanırsan bu dökülmeyi durdurman mümkün dedi. Minoxil yazdı fakat ben bu ilacı zamanında çok araştırmıştım. Yalan yok gerçekten saça etkisi çok iyi bir sprey fakat spreyle uğraşmak ve ona para yetiştirmek çok zor (120 TL gibi bir fiyatı var) ve ayrıca spreyi kullanmayı bıraktığınızda saçınız daha çok dökülüyor. Ben de hocam sprey yerine alternatif başka bir çözüm sunamaz mısınız dedim. Doktorumda bana pahalı bir şampuan ve serum seti reçete etti. Ben de kendimce, ne kadar ekmek o kadar köfte demekki dedim ve reçete ettiği şeyleri aldım. (Ayıptır söylemesi 1.000 küsür gibi bir fatura çıktı sadece reçete için) Şampuanı ve serumu kullanmaya başladım. Yalan yok dökülmeyi azalttı ama kesinlikle durdurmadı. Sonuçtan pek memnun kalmayınca hastaneye tekrar gittim ve doktorumla görüştüm. Durumu anlattım ve bana mezoterapi tedavisi önerdi ben de kabul ettim. (Seans başı 600 TL) 3 ay boyunca mezoterapi tedavisi gördüm kesinlikle dökülmem durmadı hergün 30-50 tel dökülmeye devam etti. 3. Ve sonunca seansımda doktoruma sordum. Hocam benim bu dökülmem duracak gibi değil. Siz bana normal dökülme diyorsunuz ama ben araştırdım normal dökülme 2-3 ay sürüyor benim dökülmem 1 seneyi aşkın var, emin misiniz normal dökülme olduğuna dedim. Hoca bana demez mi sende genetik dökülme var.
O an kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben o kadar para harcadım o kadar koşuşturdum kendimi yıprattım psikolojimi bozdum ve gelmiş bana diyor ki genetik dökülme var. Bunu bana şimdi mi söylüyorsun dedim, sustu kaldı. Ben bu kadar üzerine gidip soru sormasam bana mezoterapi ve prp paketi satacak. (PRP 1.250 TL Seans başı, ortalama sonuç görmek için en az 5-6 seans yapılmalı) Benim sorunum doktorun umurunda değil gibiydi beni resmen para balyası olarak görüyordu ve yolmaya çalışıyordu. İnternette finasteride diye bir madde duymuştum ve bu maddenin insan vücudundaki DHT hormonunu baskıladığını ve genetik dökülmeyi durdurduğunu öğrendim. Tonlarca araştırma yaptım yüzlerce site gezdim binlerce yorum okudum. İlacın bir sürü yan etkisinin olduğunu gördüm ve buna rağmen gözümü karattım ve ilaca başladım. Çünkü çok yoruldum ve bunaldım tek çıkış yolum bu ilaç. Proscar aldım ve ilacı 5 e bölüyorum günlük 1mg doz olacak şekilde ayarlıyorum. Dün ilk dozu aldım üzerimdeki etkileri aktarayım size. İlacı içtikten 1-2 saat sonra penisimin sertleşmesi biraz zor oldu. Bilmiyorum belki psikolojik olabilir bu. Sabah kalktım ve saçlarımı yıkadım, her zamanki gibi lavaboya 30-40 tel bıraktım. İlk günüm bu şekildeydi, gün geçtikte tecrübelerimi size burdan aktarıcam.
(Bana akıl vermenizi istemiyorum ben yaklaşık 1 senedir araştırıyorum yeterince bilgi sahibi oldum. Bütün riskleri ve yan etkileri yeterince biliyorum. Engin bilgilerinizi kendinize saklayabilirsiniz teşekkür ederim. Bu yazıyı proscar ilacına başlamak isteyip başlayamayanlar için yazıyorum.)