Gönderen Konu: Biotin ilaçlarında domuz kılı  (Okunma sayısı 358 defa)

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Biotin ilaçlarında domuz kılı
« Yanıtla #1 : 22 Ekim 2021, 06:41:04 »
Herkese merhaba.

Kullandığınız Biotin ilaçlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Içeriğindeki L-Sistin (Cystein) denilen madde büyük ihtimale domuz kılından elde ediliyor.

Yani?

Neden dikkat etmemiz gerekiyor?
Zararlı mı imiş?
Kimsenin biotini gıda ihtiyacı için kullandığını düşünmüyorum. Herkes tedavi amaçlı ilaç niyetine kullanıyor bunu…

Yararlı bir protein zinciri. Kaldı ki bir çok hamur grubunda yumuşaklık istenen uzun ömürlü olması hedeflenen paket ekmeklerin çoğunda E910-920-921kodu adı altında katkı olarak kullanılıyor.pizza hamuru hamburger ekmeği gibi gıdalarda da kullanılıyor. Yine bircok ilaçtada bu katkı maddesi  bulunuyor.
Kimsenin Biotini gıda-besin kaynağı olarak kullanmadığına göre burada dikkat edilmesi gereken bir husus yok.ama dinen haram-helal konusunda hassasiyet taşıyan arkadaşların pizza hamburger paketlenmiş ekmek yerken dikkat etmesi gereken bir husus olabilir.

Bu arada 2 gün önce  ilk defa erken reddedilme görülmeksiniz domuzdan alınan bir böbreği insana nakilettiler. İlerleyen süreçte reddetme görülmez ise FDA onayının ardından  yasamak için organ nakli  sırasına adını yazdıran 300.000 kişiye (sadece Türkiye için bu rakam) bir umut ışığı olabilecek nitelikte.

Yüksek miktarda L-sistin içerdiği için domuz böbreğini kullanmak istemeyenler olabilir  mi bilmem ama sonuçta sağlık ve tedavi amaçlı.. alimlere danışmak lazım caiz midir.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2021, 07:03:11 Gönderen: sloocer »

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 22 Ekim 2021, 08:19:03 »
Domuz etinin haram olması konusunda çok cahilce yorumlar bulunur piyasada. Yok pisliğini yiyormuş yok eşini kıskanmıyormuş gibi saçmasapan şeyler. Tavuk domuzdan daha pistir mesela hem istisnasız her şeyi yer hem de kanibalisttir. Hayvanların çoğunda tek eşlilik yoktur zaten kim neyi kıskanacak.

Bünyesinde bulundurduğu trişin kurdu insan sağlığına zararlıdır ve haram kılınmıştır. Sterilize edilip tedavi amaçlı kullanılmasında sakınca olduğunu düşünmüyorum ben şahsen  misal Bakınız alkol… ha ben otorite miyim bilgi küpü müyüm değilim sadece düşünmem için verilen aklımı çalıştırıyorum…
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 22 Ekim 2021, 12:55:15 »
Zina, alkol ve diğer her şeyi yap ama domuza gelince oooo haram kardşmm.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

murattarum

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 22 Ekim 2021, 13:13:21 »
Esini kiskanmiyor domuz lafa bak sanki diger hayvanlar namus tore cinayetinden yatiyor icerde.
Dr.Muttalip keser saç ekimi
Saç ekimi forum
Saç ekimi sonuçları

BlackPill©

• Full Member
  • I'm fighting over a wreck...
« Yanıtla #5 : 22 Ekim 2021, 15:51:29 »
Herkese merhaba.

Kullandığınız Biotin ilaçlarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Içeriğindeki L-Sistin (Cystein) denilen madde büyük ihtimale domuz kılından elde ediliyor.
Hocam domuzun tüketilmesi haramdır lakin içinde biraz domuz ürünü olan şeyin haram olacağını sanmıyorum özellikle kıl diyorsun bu hayvanların derisi zaten giyiliyor. Ki zaruret halinde domuzda yenmesi caiz kılınmıştır. Yani etini tüketerek Allah ve resulüne savaş açma durumu yok. Yine de araştırın derim Allah en doğrusunu bilendir.
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi Finasteride ( haftada 3mg olacak şekilde) , Xpecia haftada 1 kere , Ketoral Şampuan (haftada 1) , Dermaroller 0,75 haftada 1 ya da 2

Facebook Twitter Instagram