Gönderen Konu: ekime uygunmuyum? Dr. Koray Erdogan dan red cevabi aldim  (Okunma sayısı 1676 defa)

Cardozoo

• Hero Member
Ynt: ekime uygunmuyum? Dr. Koray Erdogan dan red cevabi aldim
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2021, 12:22:43 »
Eğer maddi durumunuz varsa ve finasteridin yan etkilerinde korkuyorsanız finasteridi topikal olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınıza sürdükten sonra 1-2 saat sonra yıkayın. Elinize saçınıza atıp bir yere dokunmayın. Hamileler ve çocuklar için çok tehlikeli. Türkiye'de bunu yapan eczaneler var. Size tavsiyem %0.025 oranında kullanmanız. Normal kullanılan %0.1 ile aynı sonucu veriyor ama daha az sistematik hale geliyor. 2 günde bir de kullanabilirsiniz. Ama sürülecek saçlı derinin temiz olması önemli. Yara ve tahriş olmaması da çok önemli. Aldığınız karışımda minoxidil olmaması gerekiyor. Sadece finasterid olmasına özellikle dikkat edin. Ekimden önce 6-12 ay kullanın. Ekim sonrası yaralar iyileştikten sonra kullanmaya devam edin. Bu arada bunu hayat boyu kullanmanız gerekiyor (en azından yeni bir tedavi çıkana kadar). İnternette bulabildiğim tek ürün bu https://www.fueclinic.com/services/treatments/topical-finasteride-0-025/ . Finasteridsiz de olur diyen saç ekim merkezlerine güvenmeyin onlar sadece para peşinde. Çünkü saçlarınız dökülmeye devam edecek ve başladığını yere geri döneceksiniz. Eğer dediklerimi yaparsanız ekimle birlikte çok iyi bir saça sahip olacağınızı düşünüyorum. Çünkü güçlendirilmesi gereken bayağı bir saçınız var.

Cicek

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2021, 12:47:06 »
Benim medikal tedavilerim kullanım ile ilgili konum var üstüne daha sonradan yaptırdığım ekim var. Yaşınız benim yaşıma yakın aradaki farkı anlamanız için biz göz atın isterseniz. Kesinlikle referans olmak açısından değil, bilgi edinmeniz açısından bu iletiyi paylaşıyorum. Bahsettiğiniz doktorun da forum da konusu olmadığı için olumlu ya da olumsuz bir bilgi almanız zor gözüküyor. Saç ektirirseniz ve konu açarsanız diğer üyeler için bir referansta siz olabilirsiniz.

@onizuka senin medikal ve ekim konumunu bastan sona okudum. Tskler bu kadar bilgiyi paylastigin icin.
Sac ekimini böyle acidan ben hic görmemistim. Sac ekimini yapan yakin cevremden yaklasik 15 kisi taniyorum ve hic birimiz bu kadar detayli bu konuya girmemisiz.
Simdi iyice bi tedirgin oldum. Vallahi sac ekim randevusunu iptal edecegim galiba. Ne yazik ki bileti ve randevu yu yapmistim bile. artik Türkiye - istanbul da tatil yaparim iki:)

Kusura bakmayin ama su sorularima hintell ve onizuka cevap verirse cok memnun olurum

1. Onizuka, o kadar fazla medikal takviye kesin yapmam. Düsündügüm medikal olaylar anca minoxidil ve alpecin olur.
    bu ikisi yeterli olur mu?

2. Cevremde medikal destek almadan ekim yapanlarin da sonuclari gayet iyi. Tabi seninki kadar degil. senin masallahin var.

3. Bu sok olayi tam olarak nedir? Genetik midir? yoksa saclarin cok ince oldugu icin, ameliyat esnasinda zarar gördügü icin mi dökülür.

4.  medikal takviye almadan, asil saclarin dökülmesi kesin bir bilgimidir? yoksa genetik veya el becerisine mi bagli?

5. Su an ki durumumda sadece ön bölgeye ekim yapzam, mesela 2000 greft. yine mi naturel saclar dökülür.
    Bu dökülme olayini pek anlamadim ben  :-\

Sac ekimi bende / arkadas ortaminda gayet bilgisizce olusuyormus. yani baya bi sansa bagli herhalde.

Cicek

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 22 Ekim 2021, 12:52:02 »
bir sorum daha olacak.

Su anda saclarim belli ki gücsüz ve miniatür sekilde.
Ekimi gerceklestirdikten sonra medikal destek alsam saclar yine mi kurtarilamaz?
Niye geri kazanilamaz? Baglanti yi pek anlayamadim .

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 22 Ekim 2021, 13:46:15 »
En çok tavsiye edilen doktorlardan birisi size finasterid önermiş. Doktor bunun size çok zarar vereceğini düşünse size bu ilacı önerir mi?
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Cicek

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 22 Ekim 2021, 14:06:45 »
En çok tavsiye edilen doktorlardan birisi size finasterid önermiş. Doktor bunun size çok zarar vereceğini düşünse size bu ilacı önerir mi?

Bugün Almanya da  ev doktoruma FIN danistim ve kesinlikle almami önermedi.
En büyük yan etkileri depression ve INTIHAR düsünmek... bu biraz da olsa korkutucu degil mi?

Ve kas performans düsüklügü de oluyormus.
son üc senede capraz baglarim iki kere koptu ve  2 ameliyat gecirdim. ve bu nedenle zaten bacak bölgemde Kas eksikligi oldugu icin ileri yaslarda problemlerle karsi karsi kalacagim kesin gibi bisey.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #20 : 22 Ekim 2021, 18:23:47 »
@onizuka senin medikal ve ekim konumunu bastan sona okudum. Tskler bu kadar bilgiyi paylastigin icin.
Sac ekimini böyle acidan ben hic görmemistim. Sac ekimini yapan yakin cevremden yaklasik 15 kisi taniyorum ve hic birimiz bu kadar detayli bu konuya girmemisiz.
Simdi iyice bi tedirgin oldum. Vallahi sac ekim randevusunu iptal edecegim galiba. Ne yazik ki bileti ve randevu yu yapmistim bile. artik Türkiye - istanbul da tatil yaparim iki:)

Kusura bakmayin ama su sorularima hintell ve onizuka cevap verirse cok memnun olurum

1. Onizuka, o kadar fazla medikal takviye kesin yapmam. Düsündügüm medikal olaylar anca minoxidil ve alpecin olur.

2. Cevremde medikal destek almadan ekim yapanlarin da sonuclari gayet iyi. Tabi seninki kadar degil. senin masallahin var.

3. Bu sok olayi tam olarak nedir? Genetik midir? yoksa saclarin cok ince oldugu icin, ameliyat esnasinda zarar gördügü icin mi dökülür.

4.  medikal takviye almadan, asil saclarin dökülmesi kesin bir bilgimidir? yoksa genetik veya el becerisine mi bagli?

5. Su an ki durumumda sadece ön bölgeye ekim yapzam, mesela 2000 greft. yine mi naturel saclar dökülür.

Sac ekimi bende / arkadas ortaminda gayet bilgisizce olusuyormus. yani baya bi sansa bagli herhalde.

Minoxilde bir seçenek ama sürekli kullanılması gereken bir takviye. Bir de can sıkıcı bir yan etkisi olma ihtimali var kullandıkça saçları "döngü" denilen kullanırken de saçları döküp yeniden devam edildiğinde çıkma durumu var. Yani siz tedavi olarak kullandığınızda saçlarınız bir dönem gürleşip, tekrar geriye gitme durumu var ve açıkcası bu durum psikolojik olarak zor bir durum. Tabi bıraktığınızda özünde damar genişleterek saçların beslemesine olanak sağladığı için hızlı bir şekilde kazanımlar ve mevcut saçlarınızda kayıplar olabiliyor. Genişleyen damarlarda büzüşmeler olursa yine aynı şekilde saç normalde hiç kullanmadığınız dönemde minoksidil etken maddesini daha az besleneceğinden daha da saçlarınız gerileyebiliyor. Bununla beraber fda onaylı 2 takviyeden birisi ve düzenli kullanırsanız ince saçlarınızı güçlendirme olasılığı elbette var. Tabi bu forum da gördüğüm kullanıcıların bir bölümü ileri dönemlerde bırakıyor ve kullandığına pişman olduğuna dair yorumlarda okuyorum. Bununla ilgili forumdan sloocer adlı üyeye danıştığımda bana "doping etkisi" yaptığını söylemişti bu takviyelerin. Bende bu yorumu dikkate alıp zamanında kullanmamıştım. Sizinde iyi araştırıp karar vermeniz gerekir.

Saç ekiminde kafanızda saçları ekmek için kanallar açılıyor. Ekim yapılacak alan deformansyona uğruyor. Bu açılan kanallar kafanızda güçsüz olan saçlara da travma yaşatıyor. Hatta sıklaştırma ekimlerinde direkt başarılı ellerde yapılmazsa mevcut saçlara zararda verilebilme riski var. Bu yüzden ince saçları olan kişilere saç güçlendirici takviyeler kullanarak ekim öneriliyor. Sizin dediğiniz gibi tamamen saçsız alana ekim yapılma düşüncesi de bir seçenek. Yani takviye kullanmadan iyi bir merkezde böyle bir yolda izlenebilir. Ama direkt tüm kafanıza sıklaştırma ekimi yaparsanız mevcut saçlarınızda kayıplar illaki olacaktır. Ne kadar başarılı da olsa merkezler asla sihirbaz değiller. Bunlar saç ekiminin gerçekleri.

Doktorunuzda doğru söylemiş. İlaç bir dönem beni de depresif ruh haline sokmuştu ve ben bıraktım o dönem. Yani yan etkileri zaman zaman oluyor. Tabi uzun soluklu bende devam etmiyorum. Ara ara kullanıp bırakıyorum. Kullanmasam mevcut saçlarım aileden gelen genetik dökülmeye kodlu olduğu için dökülecek. Bir şekilde mevcut saçlarınızı korumadan ekim yapmak sizi kısa süreli mutlu eder. Tamamen saç ekimi ile orjinal saçlarınızdan aldığınız saç yoğunluğunuda yakalamanız geniş alanda mümkün değil. Bu nedenle iyi düşünmeniz gerekir. Özellikle ekim yaptıracağınız merkezi.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 23 Ekim 2021, 10:12:59 »

Medikal tedaviler hakkında finas vs kullanmadım bilgim yok ama minoxil 3-4 yıl kullanmış biri olarak söylüyorum çok büyük mucize bekleme ve başladıktan sonra bırakınca çok hızlı dökülme oluyor . İlk başlarda baş ağrısı vs . Ve vücudunda sırtında çıkarttığı kıllar da cabası . Minoxil de çok masum değil.
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

M K

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 24 Ekim 2021, 22:20:05 »
Red cevabi vermesinin sebebini ben söyleyeyim.

1-Tepe bölgesi kan dolasiminin en az oldugu yer oldugu icin tutma orani en düsük bölge orasidir o yüzdende doktorlar sadece tepe bölgesine calisabilecekleri hastalari tercih ederler yada 2. hatta 3.ekime birakmaya calisirlar.

2-Sac telleriniz zayif oldugundan var olan saclarinizda ileride dökülmeye devam edeceginden ortaya basarisiz bir ekim cikma olasiligi yüksek oldugu icin ugrasmak istemiyorlar.

Sizin tipinizdeki dökülmelere sac ekilmeyecekse bu tedavi yöntemi neden gelistirildi o zaman? Bunlar istiyorki sadece önlerinde aciklik ve seyreklik olan hastalar bize gelsin ön tarafa 3-4.000 greft ekelim alin cizgisini de güzel cekersek cillop gibi ekim olur hem az ugrasiriz hem müsteri memnun olur hemde yeni müsteri getirir. Isim yapmis yerlerin neredeyse tamami böyle müsteri seciyor. Az alana ekim yapip basari oranimizi yükseltelim kafasindalar. Hic inanmayin güzel bir ön hazirlik ve ekim sonrasi canli beslenme ile güzel saclara kavusabilirsiniz. Zamaninda sadece ensesinde sac olanlara bile ekim yapiyordu bu tip yerler simdi is belli bir potansiyele cikinca müsteri secmeye basladilar. Dökülmen devam ediyor,saclarin cok zayif,kaninda sikinti var gibi bahanelerle hastayi reddediyorlar hasta israr ederse de kabul edip basarisiz sonucta üstlerinden sorumlulugu atiyorlar.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 24 Ekim 2021, 22:50:02 »
Dostum yaşın da çok genç değil. Bence finasteridi bir dene, olumsuz bir durum görürsen bırakır, ne yapacağını o zaman düşünürsün.

Hiçbir aksiyon almadan, okuyup yorumlara bakarak karar verme bence. Evet normal bir insana ben de bu ve benzer ilaçları tavsiye etmem fakat herkesin bünyesi farklı. Tolere edebileceğin bir ilaç ise, neden ekimden, dolayısıyla saçlı olmaktan geri kalasın ki?

Evet herkesin bünyesi farklı, Koray hocaya araba parasına yakın ödeyip, sonuç alamayanlar da var. Ama iyi bir merkez olduğunu kabul ediyorum, ama zor olabilecek vakaları da almadıklarını da düşünüyorum bir üstteki arkadaşın dediği gibi. Adam senin yerine zaten müşteri bulabiliyorken, risk almak istemiyor olabilir. Bu arada tek başarılı ekimci de o değil.

Bence ilacı bir deneyin, sorun görmez iseniz devam eder, 6 ay sonra tekrar ekimcilerle bi daha görüşürsünüz. Ekim olursa, bir süre daha devam etmeniz de faydanıza olur. Ki bu o zamanın konusu. Koray Erdoğan kabul etmedi diye de, vazgeçmeyin. Forumda oldukça başarılı sonuçları olan merkezler de var. Onları da listede tutun mutlaka.

Enseyi karartmayın, aksiyon alın. Duruma göre alternatifleri tekrar değerlendirirsiniz. Bizler de mümkün olduğunca tecrübemiz ölçüsünde yardım etmeye çalışırız. Benim eyyorlamam bu kadar :)

Herşey gönlünüzce olur umarım.

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 24 Ekim 2021, 23:37:46 »
Bu psikoloji ile finasterid kullanırsan plasebo etkisi yaşarsın. Yani yan etki olmadığı halde psikolojin yüzünden olduğunu sanarsın. Bu ereksiyonunu da büyük ölçüde etkiler. Üstte yazdıklarımı iyi oku 2 günde 1 %0.025 topical finasterid kullan.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

halu80

• Sr. Member
« Yanıtla #25 : 27 Ekim 2021, 20:11:00 »
Almanya da yaşıyormuşsun. Sen etrafındaki ekim merkezlere bak öncelikle. Mesela Feriduni, Bisanga, Mwamba. Onlar Koray hocadan pahalı, ama az greftle iyi sonuç alma ihtimalleri var. Belki sonunda aynı fiyata gelirsin, ama az greft kullanmış olursun. Bir de Almanyada Dr.Ayoub Focushairtrans var, onunla da görüşebilirsin. Onun fiyatları da makul ve sonuçları güzel.

tesla1757

• Full Member
« Yanıtla #26 : 27 Ekim 2021, 22:23:01 »
Dostum Avrupada Fin e daha dikkatli yaklasiyorlar ama bu antibiotik e de oyle veya baska ilaclara . Bence bu iyi birsey cunku bircok kisi bilmiyor. Doktorlar dahil. Bi kac tanesiyle konustum dedikleri su , birakinca gidiyormus etkileri ama artisi kalici , tamamen kulaktan duyma bilgi. yani bana aciklayamadilar iste DHT nin olusumunu etkiliyor enzimi bloklayarak ama bu da suna etki ediyor soyle oluyor diye. Risk ve odul olarak dusunup iyi karar vereceksindir eminim

Kaiba

• Full Member
« Yanıtla #27 : 28 Ekim 2021, 11:17:51 »
Koray Erdoğan bu saça ekim yapmıyorsa bu işi bıraksın gerçekten.

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 28 Ekim 2021, 12:08:41 »
Koray Erdoğan bu saça ekim yapmıyorsa bu işi bıraksın gerçekten.
Bir akıllı sizsiniz bravo
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Facebook Twitter Instagram