Merhaba arkaslar. Bu ilk yorumum. Sac ektirdim bir kac hafta once ve ondan once hep bu forumdaki tavsiyelerinizi okudum ve size tesekkur etmek istiyorum kattiginiz degerli bilgiler icin.
Avrupa'da yasiyorum ve diger yurtdisinda yasayan arkadaslara önemli bir tavsiyem olacak.
Bildiginiz gibi, kliniklerle cogu zaman Whatsapp uzerinden temasa gecilir.
Yurtdisindaki telefon numaranizla iletisime gectiginiz saniyede zaten kaybettiniz. Size özel bir promosyon hazir olacak.
Sevgili gurbetcilere 1500 - 2000 euro fiyat sunulacak. Sadece bu haftalik özel kampanya tabiki. öyle merdiven altinda 500 euroya cimen adam gibi sac ekimi olmayacagina soz verecekler size tabiki telefondaki satis elemani... Bu arada 500 euro, 8200 tl eder. TR vatandaslarina sac ekim fiyatlari 6000 - 10 000 tl gibi bu aralar (370 - 600 euro).
Siz gurbetci kardeslerim, avrupda yasamanin ne kadar pahali oldugunu biliyorsunuz. Aradaki fark, yani 1000 - 1500 euro sokaktan toplanmiyor. Tabiki Turkiye'deki arkadaslara saygim sonsuz. Her yerin hayat kosullari farkli, ama ev kiralari, asgari ucret ve maaslara gore ayni orantida.
Ne yapacaksiniz?Turkiyeden bir
TR numarasi / SIM karti alacaksiniz ve Whatsapptan istediginiz klinikle irtibata gecin. Ikinci bir telefon kullanmanizi tavsiye ederim, cunku telefon gorusmesi olacak.
Neredensiniz sorusuna cevap: Uydurun bir sey. Ankara istanbul Izmir olmasin, yoksa tanidik cikar hahahah
Mesleginiz sorulacak, tabiki fiyat meslegine göre belirlenecek (sözde iyilesme surecinde daha iyi tavsiyeler vermek icin...yersen...): Uydurun asgari ucretli bir meslek. Ozel bir sirkette satis elemani, teknik eleman, pazarci , guvenlik, salla gitsin iste.
Otelde kalacam felan demeyin.
Bir arkadasta/akrabada kaliyorum diyin. Yani otel fiyata dahil olmasin. Gizliden otel/airbnb kiralayin. Burada dikkatli olun, ameliyattan sonra sizi eve birakacaklar muhtemelen. Yani fazla atma.
Sonra depozito icin sizden para istenilecek. Turkiye de bir banka hesabiniz olmasi lazim, yada ayni soyisimde bir aile bireyi. O depozito atsin. Dekontu klinikteki elemanlara yollamaniz lazim.
Kalan ödemeyi nakit yapin ameliyat gununde.
Numaranizi hafiften anlarlarsa, ara sira yurt disina cikiyorum felan dersiniz, is icin, ailem var gibi iste, sallayin birseyler.
Ama fazla konusmayin Bu verdigim tavsiyeler denendi. Tuttu. Saçlarim da aslan gibi cikiyor. He kaca yaptirdim? 9000 tl den az. (550 euro gibi). Bir hafta kaldim TR de. Yerini soylemiyorum, asla soylemem de bu saatten sonra
Ama sizde avlanan keklik olmayin. Yillardir
gurbetci = yuruyen para cuvali muamelesinden biktim tabi siz de biktiniz. Kolay gelsin ve doktor ismi olmayan yerlerde ekim yaptirmayin. Website'lerinde doktor ismi yazmiyorsa, baska kapiya. Paran varsa, secim hakki sizde....