Arkadaşlar, bu zamana kadar dökülmeyi ancak çok yakınımdakiler anladı. Tabii onlar da bu kadar feci bir kelliğin olacağını zannetmediler. Sadece seyrek falan sandılar. Hatta bir keresinde saçımı yıkayıp babannemin yanına gittim. Kadın ağlamaya başladı. Bu genç yaşında saçın niye böyle, daha evlenmedin falan
çünkü baba tarafında da anne tarafında da kellik yok. (benim saç sorunum troidden dolayı bu arada)
Günde en fazla 15 dakika uğraşıyordum. Yıkayıp kurulayıp yanları ortalarda sıkıca birleştir, ince tarakla saçları özenle tara, bu sayede dipler hem gözükmüyor hem de saç taralı olduğu için güzel duruyor. Bu arada toppiğe ihtiyacım kalmıyor fakat garanti olsun diye dipe doğru serpiyordum bir de arka tarafa.
Ekim yapan kim diye sormuşsunuz. İnanın bunu dememin bir mantığı yok. Özel doktorun bir çok saç ekimi yapan tanıdığı var. Kim uygunsa ona yaptırıyor. Benim şansım, biri benle yaşıt diğer 15 yıllık tecrübeli bir abla. Seni çok sevdik kardeşim, o yüzden çok uğraşıcaz seninle, çıkarabildiğimiz kadar çıkarıcaz dediler ve 5500 e yakın greft çıkardılar. Hatta akşam 10'du iş bittiğinde, ikisinin de randevusu vardı, iptal ettiler.
Ekim yapacaksanız, grefti kim alacak ve kim ekim yapacaksa onla aranızın iyi olması ve özenle yapması mühim. Nacizane tavsiyem, o arkadaşlara ekstra 500 ya da 1000 TL vermek. Ben ikinci ekimi yaptırırsam kesinlikle öyle yapacağım.
Bu arada donör bölgemde, alım yapan bayanın dediğine göre en az 5500 daha çıkarmış.
Aşağıda yine muhtelif zamanlara ait fotoğraflar var.
Yaşım 26 bu arada.
Benim ekim yapma sebebim, artık orta taraf o kadar boştu ki, herhangi bir durumda rezil olmaktan korktum. Ekime büyük beklentiyle girmedim, dedim ki en kötü orta tarafa biraz daha saç olur, ben de saçlarımı daha kısa kestirip yeni şekiller verebilirim. Yoksa böyle 5500 greft falan hayal geliyordu bana.