Gönderen Konu: Saç ekimi kel olmak çok kötü bee kardeş yaş 31 e gidiyor  (Okunma sayısı 2779 defa)

Qur

• Full Member
Hikayeni okudum. Zor şeyler yaşamışsın. Umarım en kısa zamanda istediğin ve mutlu olduğun bir hayatın olur.
Saçına gelirsek, genetik dökülme ise ilk defa böyle bir dökülme görüyorum. Kafanın tamamında seyrelme var ve bölgesel dökülmeler var. Bu güne kadar stresten döküldü diyenlerin tamamı genetik dökülmeydi. Ama seninkini çözemedim. Stresten dökülme nasıl olur onuda bilmediğim için net yorum yapamadım.

Karakutu

• Hero Member
Kardeş geçmiş olsun başın sağolsun. Durumun üzücü ama çaresiz değilsin. Resimlerden gördüğüm stresden ama senin başka bir rahatsızlığında var gibi. Vücut bakımsız kalmış gibi. Arkadaşların önerdiği saç için olanların yanında B12, magnezyum, demir( ölçtür eksikse),  biotin vb vitaminlerle en az bir altı ay vitamin takviyesi al. Sosyal hayatınada artık bı yerden başlamalısın, dünyanın sonu değil.

halu80

• Sr. Member
Bencede arkadaşların dediği gibi stresten saçın dökülmüş.
Biliyorum takma desek yine takacaksın saçın döküldüğü için. Başkaları saçın dökülmüş filan dediklerine bakma. Evet dökülüyor deyip geç. O anda sana öyle derler, moralin bozulur evet, ama onların da muhtemelen başka sorunları vardır ama açığa vurmuyorlardır. Yani demek istediğim, başkaların dediğini takma. Sen kendi iyi olmana bak, eğer piskolojik yardım da gerekiyor düşünüyorsan, git bir psikoloğa. Birşey kaybetmessin, sana mutlaka yardımcı olurlar. Utanacak birşey de değil.
Saç ekimini şu an hiç düşünme, bi de onun derdine girersin. İyi olmana bak, doktora görün, hangi vitaminlerin eksik, onları almaya çalış. O zmn inşallah düzelir.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Kardeş ALLAH Sabır versin...Önce bir Dermatolojiye görün...Bizler doktor değiliz...Tedavini doktor belirler zaten... Tahlil sonuçlarına göre...2 sene de saclar bu duruma geldiyse daha fazla bekleme....acilen doktora git.

srcn90

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum Allah yardımcın olsun, hayat zor. Tüm mesajları okuyamadım ama fotolarından gördüğüm kadarıyla bu dökülme stres kaynaklı, genetik dökülmeye hiç benzemiyor. Cildiyeye git, durumu anlat, dökülmenin sebebini söylesin ve medikal tedavi önersin. Ek olarak bu forumdan da medikal tedavilere bakabilirsin.
  • Ekim Tarihi: 23.08.2021
  • Ekim Merkezi ismi DR. Serkan AYGIN - https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23569.0
  • Greft Miktarı 4520
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi AGA-K günde 2 tablet (4. kutuda günde teke düştüm) - 6 Ay dolunca bıraktım her şeyi. Sadece Sebamed Dökülme Karşıtı Şampuan kullanıyorum.

Ankaralı

• Sr. Member
 Herkese sonsuz teşekkürler benden çok küçük olup  daha zor şeyler yaşayanlar  vardır.. Ama ben bu kadar hassas oldugumu bilmiyordum yaşanılan şeylerin etkisini atamıyorum. Çocuk gibi hissediyorum kendimi. Hastaneye Randevu almadan acilden direk gideyim o vakit birde  Stres kaynaklı dökülen saç yeniden çıkar mı?

srcn90

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese sonsuz teşekkürler benden çok küçük olup  daha zor şeyler yaşayanlar  vardır.. Ama ben bu kadar hassas oldugumu bilmiyordum yaşanılan şeylerin etkisini atamıyorum. Çocuk gibi hissediyorum kendimi. Hastaneye Randevu almadan acilden direk gideyim o vakit birde  Stres kaynaklı dökülen saç yeniden çıkar mı?

Erken müdahale edersen çıkar hocam, kökler tamamen ölmeden...
  • Ekim Tarihi: 23.08.2021
  • Ekim Merkezi ismi DR. Serkan AYGIN - https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23569.0
  • Greft Miktarı 4520
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi AGA-K günde 2 tablet (4. kutuda günde teke düştüm) - 6 Ay dolunca bıraktım her şeyi. Sadece Sebamed Dökülme Karşıtı Şampuan kullanıyorum.

Ankaralı

• Sr. Member
Valla abi ne bileyim ya artık tüymü derseniz saçmı dersiniz var ama hepsi mutsuz sönük duruyor. Zaten seyrek ince telli bendeki kafa.. Hayatımı  üst etti. Hani ırsi olsa neyse oda yok bizim aile kökünde. Olsa ona eyvallah derim. Ama birden 3 sene şu hale gelmek yıktı beni. 15 askerlik yaptım en stresli ve zor dönemim oydu bir tek saçım bile dökülmedi. Şimdi birden 3 senede bu hale gelmesi mahvediyor beni.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tamam kardeşim bırakma kendini...kendine gel artık hayata basla...yaşamaya mecburuz...Doktora git..iş başvurusu yap..üzerindeki karabbulutlari dağıt..yeniden başla..Kendine güven ...bırakma kendini...silkelen ve kendine gel...başla artık

volkantr

• Yeni üye
  • *
Hocam öncelikle başın sağolsun ve geçmiş olsun.

Rica etsem bana özelden adres bilgilerini atarmısın.

Bir kutu xpecia göndermek istiyorum.

wolkankaya@msn.com
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2021, 23:07:55 Gönderen: volkantr »
  • Ekim Tarihi: 07.09.2021
  • Yaşınız 36

Ankaralı

• Sr. Member
Volkantr abi MSN ne mesaj attım teşşekür ederim

PEGO

• Hero Member
  • Saçların dökülmüş kanka
İyi bir doktora git hocam, bu saç toparlayabili. Benim kız arkadaşıma da olmuştu bu, 1 yıllık tedaviyle eski gür saçlarına kavuştu. Tabii kadın ve erkek bu mevzuda kıyaslanamaz ancak senin dökülme tipin çok garip. Dupa gibi ama rahatsızlığında olabilir, iyi doktor şart. Devlet değil, özele gitmeni ve araştırmanı öneririm.
Xpecia günde 2 tablet
Prozinc Plus Şampuan

Serkan Aygın 4200 Greft https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16500.0

Cardozoo

• Hero Member
Bütün tahlilerini yapabileceğin bir devlet hastanesinin dermatoloğuna git. Özelde pahalı olur. Tahlillerin yapılması için ısrar etmen gerekiyorsa et. Ben böyle bir genetik dökülme görmedim. Stres kaynaklı olması büyük ihtimal. Doktora bunları da anlat. Minoxidilden korkmana gerek yok. Doktorun teşhisine göre minoxa başlamanı tavsiye ederim. Bütün minyatürleşen saçlarını kalınlaştıracaktır.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Ankaralı

• Sr. Member
Pego ve cardozzo hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.. İlk sayfada resimleri atmıştım. Dedigim gibi benim babamda ve amcamda kellik yoktu ha yaş geregi seyrek meler oluyor elbet o ayrı konu.. Ama anne tarafında yani dayımda dökülme var. İlk evlendiği zamanları bilirim 32-33 yaşlarındaydı. Onda Çok hafif seyrelme vardı tabi sonra yaş 50 ye dogru gelince kellik oldu tepe gölgesi  açık üstlerde seyrek.. Şuan. Ha adam 55 yaşına gelmiş ben normal diyorum.. Ama benim daha yaş 30 31 olacam. Daha önce 18 yaşındayken annem babam 1 sene ayrı kaldı çalıştım eve ben para getirmek zorunda kaldım üstelik çok stresliydim yapı geregi de sinirli bir insandım ki hala öyleyim.. Hiç saçım dökülmezdi. Üstelik çok sıcak suyla duş alırdım dərilərim kururdu jöle vs hiç kullanmazdım. Arkadaşlarım derdi ulan süperge fırcası gibi saçın var yakışmıyor git kestir derlerdi. Gercekten de son 3 seneye kadar fırca gibiydi. Yakışmadığı için kestirirdim. Çünkü fırca gibiydi. Her neyse bu 3 sene vana resmen 30 sene gibi geldi. Heleki son 2 senede daha berbat oldu işsiz kaldım babam öldü. Para kaybettim vs derken bu hale geldim.. Benim eniştemle aramda 2 yaş var onun 18 yaşından beri kafa genetik. Askerdede dökülmüş tabi. Oda biraz bilgi sahibi dedi seninki genetik olamaz. Saç kıran desek oda defil bozuk para veya bşraz oval our demişti. Berbere gittim oda aynısını söyledi. Dedim abi durum böyle kardeş dedi seninki ne genetik nede saçkıran çok büyük ihtimal stresten dedi. Doktora Bi görün ama 2 ilaç yazar gönderir dedi.. Daha doktora gitmedim.
Gerci bu 2 senede çok stres yaptım halada öyle bayaga kiloda verdim. Çok harekette yapmıyorum düzensiz uykum ve düzensiz beslenmedçmde var tabi yalan yok... Sanırım bunların hepsi etken... Birde benim bagışıklık sistemim iyi degil midemde reflü gastrit var agzıöa geliyor yediklerim bagırsakta biraz sıkıntılı hemoroid var uzun yıllardır. Midemde doktora gitmiştim bagısıklık sistemin zayıf çok streslisin. İlerde saç dökülmesi yaşaubilirsin  demişti. Ne alaka hocam demiştim. Herşey bagısıklık sisteminden geciyor stresten uzak dur yemene içmene uyumama vs dikkat et demişti hiç unutmam.. Başımdan o kadar şey geçti  çok ezildim hiç bir şeyi kafama takmadım. Taki şu 3 sene baba öldü işsiz kaldık mahvoldum. Ne olacak bilmiyorum sagolsun Bi abimiz xpecia hediye etti bu sabah kullanmaya başladım bakalım 1 ayda ne fayda edecek. Birde bıttım sabunu kullanıyorum. Bakalım ne olacak. Allahım yardımmetsinn

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Dostum yazdıklarını okudum ve senin adına çok üzüldüm aslında üzülmek istemiyorum
Çünkü Hayat genelde bizlere hep olumsuzlukla geliyor
Sorunsuz sıkıntısız insanlar gerçekten çok az

Senin için yapabileceğimiz bizden maddi manevi bir durum olursa buralardayız
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram