Evet tabikide tıkanır hatta saç derisindeki sivilcelerin ve egzemanın nedenleri arasında bu gözeneklerin çok fazla tıkanıp yağlanması ve iltihaplanmasından bahsedilir bunun çözümü olarakta bu konuyu da çok araştırdım çünkü saçlarım aşırı yağlanıyor ve bu yağlanma sonucu saçlarımda aşırı sivilceler oluşuyordu çok sinir bozucu bir olay malesef her neyse konumuza gelecek olursak kendimde de bir kısmını uygulamaya başlayıp sonuç aldığım ve kalan yolalrıda hala deneyeceğim etkili çözüm yollarını maddeler halinde yazıyorum.
1-Öncelikle sağlıklı kafa derisine ve cilde sahip olmamızdan geçiyor bu süreç.
2-Diyetini düzenlemek ve gerçekten yağlı yiyeceklerden belirli ve uzun bir süre uzak durup bu süreci tamamladıktan sonra yağlı yiyecek yeme noktasındaki dozajı minimuma indirmek.
3-Sağlıklı kafa derisi için gerçekten saçı uzun bir süre kısa kesmek( ben kesinlikle gözeneklerin açılması noktasında bu yolun doğru olduğunu düşünüyorum gerçekten kafa derisi nefes alıyor hatta uygun olursa jilete ve usturaya bile vurabilirsin çünkü ben öyle yapacağım kesinlikle daha önce yapmıştım
4-Saçları ustaraya vurup veya kısa kestikten sonra (0,1,3 ve 5 numara) ki ben usturaya vurulmasından yanayım en az 1-2 ay kadar bu şekilde olduktan sonra bu esnada saç derisini tahriş etmeden gerçekten temizlemek ve bu noktada saçları yıkama rutininde belirli bir düzen ve disiplin oturtmak saçları 2 günde yıkayıp sonra 5 günde yıkamak değil saçları sabit bir düzende kararında şampuanlamak
5-Kesinlikle KETORAL ŞAMPUAN KULLANMAK (BAŞKA BİR ŞAMPUAN KULLANIYOR OLABİLİRSİNİZ AMA EN AZINDAN HAFTADA 1-2 DEFA SAÇLARINIZI BU MEDİKAL ŞAMPUANLA YIKAYIN EN AZINDAN SORUN ÇÖZÜLENE KADAR BU DOKTORLARIN TAVSİYESİ )
6-SAÇLAR UZADIKTAN SONRA SAÇLARLA ÇOK OYNAMAMAK JÖLE WAX SPREY GİBİ ÜRÜNLERİ SIK SIK KULLANMAMAK KULLANILSA BİLE ÇOK İYİ BOL SUYLA YIKAMAK GERÇEKTEN BUNLAR DERİDE ÇOK FAZLA BİRİKİYOR
GENEL OLARAK BENİM ARAŞTIRMALARIM VE TECRÜBELERİM BU ŞEKİLDE UYGUN OLANI KESİNLİKLE DENEYEBİLİRSİN BEN ŞU AN SAÇLARIMI KISA KESEREK BU YAĞLANMA KAŞINMA VE GÖZENEKLERDE Kİ TIKANIKLIĞIN ÖNÜNE BÜYÜK ÖLÇÜDE GEÇTİM VE RAHATIM KESİNLİKLE DAHA DA BU KONUDAKİ DENEYİMLERİMİ FORUMDA BİR KONU AÇIP PAYLAŞACAĞIM ZAMANLA