Tarih: 12 Mayıs 2021
Ekim Merkezi İsmi: Asmed Hair Transplant Clinic
Greft miktarı: 3800
İlaç tedavisi: Propecia
Saç ekimi operasyonu öncesi epey araştırma yapmak zorunda olduğumu biliyordum. Takıntılı bir insan olduğum için de kafamda hiçbir soru işareti olmaması gerekiyordu. Uzun araştırmalar sonucunda Asmed ile görüşmeye gittim. Aklımdaki her soruya büyük bir titizlik ile cevap verdiler. Bazı cahilce sorulara dahi sabırla yaklaşan güzel bir ekip var.
Operasyondan 1 gün önce gidip fotoğraf çekimi, tıraş işlemi ve fazlaca beğendiğim KE-Bot makinasına girdim. KE-bot, patenti Dr. Koray Erdoğan' a ait olan saç ekimi sonrası en doğal görünüme kavuşmanızı sağlayan, donör taramanızı yapan robot,o ilginç teknoloji. (Berberim bile her kesim öncesi hayretler içinde kalıyor)
Ekim öncesinde en büyük korkularımdan biri de acaba operasyon acılı mı geçecek? sorusuydu. Öyle olmadı. Zaten uyuşturuyorlar ve hiçbir şey hissetmiyorsun. Hatta diş hekimlerinden daha fazla korkmamız gerektiğini anladım bu süreçte. Operasyon sırasında zaten uyku geldiği için ilk 2 saati falan hatırlamıyorsun. Sonrasında da netflix falan takılma şansın var. Zaman da bir şekilde geçiyor yani.
Operasyon sonrası kliniğin içindeki özel konaklama yerinde otel rahatlığında kalınabilse de evim yakın diye ben eve gitmeyi tercih ettim. İlk gün biraz sızlama oluyor ama bu da normal.
1 gün sonra zaten ilk yıkama işlemi gerçekleşiyor ve ilginç bir şekilde baya sanki saçı 1'e vurmuş gibi görünüyorsun. İzleyen ilk bir hafta ise donör bölgede ufak sızlamalar oluyor. (ufak dememin sebebi donör hızlı iyileştiği için batma ve kaşınma olma ihtimali.)
10 gün boyunca yıkama işlemi var. (İlk gün kliniğe gidilebilir - sonraki günler kendin öğreniyorsun zaten yıkamayı v.s)
10. Gün oluşan kabuklar dökülüyor ve artık bu saatten sonra tek yapacağın şey beklemek. Bekle - bekle -bekle
İlk 3 ay pek bir şey beklememek lazım. Yani tip olarak pek bir değişiklik olmuyor, sadece saçlar dökülüyor. Benim ilginç bir şekilde 1.5 ay sürdü dökülme - sonra saçlar çıkmaya başladı. Şu an 4.5'uncu aydayım.
Malum bu çok uzun bir süreç. Çıkmıyorsa da korkmaya vs. hiç gerek yok. 1 sene, hatta 1.5 sene boyunca saçların çıkmaya devam edecek.
,
Genel bir durum değerlendirmesi yapmam gerekirse; herkes tarafından çokça zulüm'e dönüşen bu operasyonu ben hiçbir problem olmadan atlattım. Bazı konularda ne pahasına olursa olsun kaliteden şaşılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki daha hesaplı operasyonlar var ama neden riske gireyim ki? sonuçta benim sağlığım.
Operasyon öncesi ve sonrası fotoğraflarımı paylaşarak cümlelerime son veriyorum. Dr. Koray Erdoğan'a tekrardan teşekkürlerimi sunarım.