Gönderen Konu: Saç Diplerime Sanki İğne Batıyor  (Okunma sayısı 2390 defa)

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
Saç Diplerime Sanki İğne Batıyor
« : 26 Eylül 2021, 21:12:37 »
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 19 ve şakaklarım biraz inceldi. Saç diplerime sancı vuruyor sanki iğne batması gibi. 1,5 yıldır kıl kökü iltihabı problemiyle karşı karşıyayım. Ne zaman stres, sıkıntı yaşasam bu durumla karşılaşıyorum kullandığım ilaçlarla geçiyor. Bu iğne batması DHT ile alakalı olabilir mi? Bir de bu iğne batması, kıl kökü iltihabının yanında saçlarım çok kaşınıyor. Ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz? Kan ve idrar tahlillerimin fotoğraflarını da koyuyorum.

Cardozoo

• Hero Member
Ynt: Saç Diplerime Sanki İğne Batıyor
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2021, 21:54:47 »
Hocam aynısı bana da oluyordu. Hatta 16 yaşımda tepe bölgesinde saç diplerinde hassasiyet vardı. Dokununca acı veriyordu. İğnelenme şuan bile oluyor. DHT’nin dokuyu iltihaplı hale getirdiği ve bundan dolayı saç döktüğü söyleniyor. Bunun için pdg2 inhibe eden maddeler var. Klinik çalışmaları hala devam ediyor. En son faz2 çalışmalarındaydı ve hala devam ediyor sanırım. Ailede kellik varsa dayılarında veya amcalarında sende vardır büyük ihtimalle. Mesela benim 43 yaşımda amcamın  ne tepe ne de şakaklarında bir problem var. Çok gür saçları. Diğer amcam ve babam 15 yıl daha yaşlı olduğu için saçları seyrek ve sakakları dökülmüş. Ama tepe bölgesi hala duruyor. Benim ise hem tepe hem şakak dökülüyor. Yaşım 19 daha. Hem anne hem baba tarafındaki kuzenlerinde durum nasıl? Şuan için güvenli olarak yapabileceğin masaj ve dht’yi bastırmak. Bu yaşta oral olarak başlanmaz bence. En iyisi topikal olarak denemek. Bunun dışımda Ru var ama stabile sorunu olduğundan bahsediliyor ve sistematik hale gelirse tehlikeli olabiliyor. Ama buna ulaşman zor. Çoğu kişi Çin’den getiriyor. Umut vermek gibi olmasın ama önümüzdeki 10 yılda dökülmeyi durduracak yeni tedavilerin çıkacağını Koray Erdoğan söylemişti. O yıla kadar elimizde olanlar bunlar.
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2021, 21:56:48 »
Hocam aynısı bana da oluyordu. Hatta 16 yaşımda tepe bölgesinde saç diplerinde hassasiyet vardı. Dokununca acı veriyordu. İğnelenme şuan bile oluyor. DHT’nin dokuyu iltihaplı hale getirdiği ve bundan dolayı saç döktüğü söyleniyor. Bunun için pdg2 inhibe eden maddeler var. Klinik çalışmaları hala devam ediyor. En son faz2 çalışmalarındaydı ve hala devam ediyor sanırım. Ailede kellik varsa dayılarında veya amcalarında sende vardır büyük ihtimalle. Mesela benim 43 yaşımda amcamın  ne tepe ne de şakaklarında bir problem var. Çok gür saçları. Diğer amcam ve babam 15 yıl daha yaşlı olduğu için saçları seyrek ve sakakları dökülmüş. Ama tepe bölgesi hala duruyor. Benim ise hem tepe hem şakak dökülüyor. Yaşım 19 daha. Hem anne hem baba tarafındaki kuzenlerinde durum nasıl? Şuan için güvenli olarak yapabileceğin masaj ve dht’yi bastırmak. Bu yaşta oral olarak başlanmaz bence. En iyisi topikal olarak denemek. Bunun dışımda Ru var ama stabile sorunu olduğundan bahsediliyor ve sistematik hale gelirse tehlikeli olabiliyor. Ama buna ulaşman zor. Çoğu kişi Çin’den getiriyor. Umut vermek gibi olmasın ama önümüzdeki 10 yılda dökülmeyi durduracak yeni tedavilerin çıkacağını Koray Erdoğan söylemişti. O yıla kadar elimizde olanlar bunlar.

Akrabalarımda, amcalarımda, kuzenlerimde pek fazla kellik yok.

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2021, 21:57:32 »
Akrabalarımda, amcalarımda, kuzenlerimde pek fazla kellik yok.
Hocam kellik değilde şakakları dökülmüş saç çizgisi geriye gitmiş var mı?
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2021, 22:52:08 »
Kıl kökü iltihabı için eczaneden loprox şampuan al ilaca falan gerek kalmaz , geçmiş olsun.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #5 : 27 Eylül 2021, 02:17:45 »
Saç nezlesi de olmuş olabilirsiniz, saç dökülmesi de yaşıyor olabilirsiniz. Bu bahsettiğiniz 2 sorunu da ben yaşadım. Birisinde saçlara dokunduğunuzda sanki iğne batıyor gibi bir acı oluşuyor (ben kendi haline bırakmıştım iyileşti). Diğerinde ise saç diplerinde ısı ve yanma hissi oluşuyor bu da dht'dan kaynaklı genetik saç dökülmesinden kaynaklı oluşuyor.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 27 Eylül 2021, 02:45:24 »
Merhaba arkadaşlar. Yaşım 19 ve şakaklarım biraz inceldi. Saç diplerime sancı vuruyor sanki iğne batması gibi. 1,5 yıldır kıl kökü iltihabı problemiyle karşı karşıyayım. Ne zaman stres, sıkıntı yaşasam bu durumla karşılaşıyorum kullandığım ilaçlarla geçiyor. Bu iğne batması DHT ile alakalı olabilir mi? Bir de bu iğne batması, kıl kökü iltihabının yanında saçlarım çok kaşınıyor. Ne yapmalıyım ne tavsiye edersiniz? Kan ve idrar tahlillerimin fotoğraflarını da koyuyorum.
Hocam aynı sıkıntı bende de va,hangi ilaçları kullanınca geçiyor
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2021, 04:01:59 »
Hocam kellik değilde şakakları dökülmüş saç çizgisi geriye gitmiş var mı?

Evet var.

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2021, 04:03:49 »
Saç nezlesi de olmuş olabilirsiniz, saç dökülmesi de yaşıyor olabilirsiniz. Bu bahsettiğiniz 2 sorunu da ben yaşadım. Birisinde saçlara dokunduğunuzda sanki iğne batıyor gibi bir acı oluşuyor (ben kendi haline bırakmıştım iyileşti). Diğerinde ise saç diplerinde ısı ve yanma hissi oluşuyor bu da dht'dan kaynaklı genetik saç dökülmesinden kaynaklı oluşuyor.

Ben söylediklerinizin ikisini de yaşamıyorum galiba stresten kaynaklı kıl kökü iltihabından oluyor. Çünkü aşırı stres yaptığım dönemlerde ortaya çıkıyor. İğne batan yere masaj yaptığımda rahatlıyorum fakat masajı bıraktığımda daha şiddetli vuruyor. Bir süre sonra saçımda iltihaplı sivilceler çıkarsa (genelde böyle sonuçlanıyor) artık asıl nedenini öğreneceğim.

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2021, 04:05:28 »
Hocam aynı sıkıntı bende de va,hangi ilaçları kullanınca geçiyor
Loprox şampuan, dermovate saç losyonu ve cleocin t kullanıyorum. Fakat hemen geçmiyor. Bu rahatsızlığı üst seviyelerde yaşadığımda saçımı sıfıra vuruyorum ve saçım o kadar kısa olduğu halde bile 3 hafta civarında iyileşiyorum. Saçım uzunken bu süre daha da uzuyor çünkü saç diplerine ilaç pek ulaşamıyor.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2021, 10:41:25 »
Ben söylediklerinizin ikisini de yaşamıyorum galiba stresten kaynaklı kıl kökü iltihabından oluyor. Çünkü aşırı stres yaptığım dönemlerde ortaya çıkıyor. İğne batan yere masaj yaptığımda rahatlıyorum fakat masajı bıraktığımda daha şiddetli vuruyor. Bir süre sonra saçımda iltihaplı sivilceler çıkarsa (genelde böyle sonuçlanıyor) artık asıl nedenini öğreneceğim.

Eğer folikülit ise nedeni iyi bir cilt doktoruna görünün tedavi etsin. Tedavi edilmezse hastalık saç kaybına kadar götürebilir.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2021, 11:12:33 »
Eğer folikülit ise nedeni iyi bir cilt doktoruna görünün tedavi etsin. Tedavi edilmezse hastalık saç kaybına kadar götürebilir.

Özel bir hastanenin cilt doktoruna gitmiştim ve hastalığımı oradan biliyorum. Stresli bir dönemdesin hastalığın tekrar edecek o yüzden ilaçları fazla yazıyorum demişti.

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 05 Ekim 2021, 08:44:41 »
Kıl kökü iltihabında kullandığım ilaçları kullanmaya başladım ve yaşadığım problem bayağı bir düzeldi.

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #13 : 05 Ekim 2021, 10:26:15 »
Hocam bende de alnımı ve kaşlarımı yukarı doğru gerince saçımın ön taraflarında aşırı yanma oluyor bi alakası var mıdır ?

trbzonlu6161

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 05 Ekim 2021, 11:15:27 »
Hocam bende de alnımı ve kaşlarımı yukarı doğru gerince saçımın ön taraflarında aşırı yanma oluyor bi alakası var mıdır ?
Benim öyle olmuyordu. Saçımın her yerine bu sancı vurabiliyordu ve yanma yoktu. Doktora gitmenizi öneririm fakat devlet hastanesine değil özellikle özele gidin. Ben bu problemi yaşarken devlet hastanesine gittiğimde doktor şikayetimi bile tam dinlemeden genetik dökülme yazıp yolladı. Bende hastaneden çıkıp özele gittim. Hastalığımı özelde öğrendim. Stres dönemlerinde ortaya çıkıyormuş.

Facebook Twitter Instagram