Herkese Merhaba. 5ar enzimini bloke eden maddelerin akıl bulanıklığı, hafıza sorunları ve sersemlik yaptığı biliniyor. 1 ay kadar topikal olarak biberiye yağı kullanmıştım(%95 oranında 5ar enzimini blokluyor). Yan etkilerini hiç bilmiyordum. Dermaroller ile duştan önce kullanıyordum(2-3 günde bir). 1-2 saat kadar bekletiyordum. 3-4 hafta sonra bir ara inanılmaz bir unutkanlık ve bulanıklık yaptı. 2-3 dakika önceki bilgiyi zor hatırlıyordum. Ve hafif testis ağrısı da yaptı. Bunları gördükten sonra araştırma yaptım ve açıkçası panik yaptım. Panik yaptıktan sonra sertleşme sorunu da oldu. Bu yan etkilerden sonra kullanmayı bıraktım ve 2-3 gün sonra yan etkiler geçti. Sanırım bu kadar yan etki görmemin sebebi dermaroller ile iyice kan dolaşımına sokmamdan kaynaklı. Agrasif bir dökülme döneminden geçmiştim. Şu an yaşım 19, vertex ve ön bölgede incelme, seyrelme var. Şakaklarım zaten döküldü. Norwood 2a-2.3a gibi bir görüntüye sahibim.Genel olarak da saç incelmesi oldu. Ergenlikteki dolgulu saçlarım yok yani. Biberiye yağını kullanırken saçlarımın dökülmesi durmuştu. Beyaz bir yere saçımı silkerlerken neredeyse hiç saç teli görmüyordum. Bıraktıktan sonra şu an ise 6-7 tane saç teli görüyorum. Sabah yastığımda da aynı şekilde. Topikal olarak finasterid kullanmak istiyorum. Bu yan etkileri gördükten sonra oral finasterid beni korkutuyor. İlk olarak 1 ml minoxidil içinde 0.017 mg finasterid ile başlamayı düşünüyorum. Günde bir kere uygulayacağım. 12 saat sonra ise sadece minoxidil uygulayacağım. Dozaj neden bu kadar düşük diye soruyorsanız oral finasteridin günlük 0.05 mg'ı bile 1mg kadar %60'lara varan scalp ve serum dht düşüşüne neden oluyor. Topikal olarak uygulansa dahi finasteridin daltonu düşük olduğu için deriden kolaylıkla geçip sistematik hale geliyor. Her bünye aynı değil. Sanırım bünyesi hassas olanlardanım. Dozajı daha da düşürüp 1 ml'de 0.0083mg gibi (bu da %0.00083'lük karışım demek oluyor) bir oranla mı başlamalıyım? Her yaptığım karışım 2 aylık olacak ve yan etki görüp görmediğime göre dozajı artırmak istiyorum. Dozajı duruma göre 1ml de 0.05 miligrama kadar kademeli artıracağım. Saç ekimine karar verdiğim zaman ise (muhtemelen 3-4 yıl sonra) dozajı 1ml de 0.25mg çıkarmayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan kişileri etiketlerseniz sevinirim.