Gönderen Konu: 27 Yaş Saç ekimi Hakkında;  (Okunma sayısı 5679 defa)

Saclıolmavakti

• Hero Member
Ynt: 27 Yaş Saç ekimi Hakkında;
« Yanıtla #15 : 27 Eylül 2021, 17:16:18 »
Fin kullanıyorsun zaten yazmışsın elinden geleni yapıyorsun donör de iyi duruyor merkez seçiminde güzel ama belki çok iyi bir sonuç için 2 ekim gerekebilir söliyim bunu açıklık az değil

Abi teşekkür ederim yorumun ve emeklerin için. Ne zaman soru sorsam cevap verdin. İşin aslı öyle çok iyi olsun diye bir derdim yok sırma saçlarım olsun hiç boşluk olmasın falan benlik beklentiler değil ben mevcut halinde bile şu seyreklikler çok göze batmasa ön çizgimden bile çok mutsuz değilim. Beklenti düşük umarım nekroz benzeri birşey yaşamadan anlatırım. En büyük korkum bu.

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2021, 10:34:34 »
Dostum öncelikle dökülme devam edecek , vertexe doğru incelme mevcut buna yapılacak tek çözüm medikal tedavi zaten başlamışsın .  Yerinde olsam yapılacak Ekim'de çok altta bir ön çizgi ve şakak vs gibi fantazi kere girmezdim . Her ne kadar donor iyi gözükse de yanlar zayıf ve alan açık . Mantıklı bir ön çizgi ve ekimle mutlu olursun . Duruma göre 2.ekim gerekecektir bu sebeple her greft önemli . Fakat unutmaman gereken en önemli nokta bu ilaçları yıllar boyu kullanmalısın . Bu konuda bir doktora danışınız
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2021, 15:36:09 »
Dostum öncelikle dökülme devam edecek , vertexe doğru incelme mevcut buna yapılacak tek çözüm medikal tedavi zaten başlamışsın .  Yerinde olsam yapılacak Ekim'de çok altta bir ön çizgi ve şakak vs gibi fantazi kere girmezdim . Her ne kadar donor iyi gözükse de yanlar zayıf ve alan açık . Mantıklı bir ön çizgi ve ekimle mutlu olursun . Duruma göre 2.ekim gerekecektir bu sebeple her greft önemli . Fakat unutmaman gereken en önemli nokta bu ilaçları yıllar boyu kullanmalısın . Bu konuda bir doktora danışınız

Hocam çok teşekkür ediyorum yorumun için. Hem senin hem de diğer üstadların görüşlerinden oldukça faydalandım. Ön çizgiyi şahsen kesinlikle şuan hali hazırda bulunandan önce çekmek gibi bir düşüncem yok. Ha daha geride olur mu onu bilmiyorum belki garip durur. Şakak benim için çok önemli değil ama toplam 50 100 greft gidiyorsa sanki çok problem olmaz ama olmasa da olur yani. Dediğin gibi incelmeleri bende fark ediyorum ense kuvvetli gözüküyor. Ancak eğer babama çektiysem 30 yaşında nw6 olmuş ve şuan 56 yaşında hala nw6 donördeki güvenli alanı iyi gözüküyor. Asuman hanıma ayrıca belirteceğim bu durumu ki güvenli alan dışına mevcut görüntüye kanarak çıkmayalım. Saçlarım kalın tellimi ince tellimi tam anlayamıyorum işin aslı ama dalgalı bir yapısı var bu avantaj olabilir. Fin'e gelince 3 ay oldu aşağı yukarı kasık ağrısı dışında bi yan etki görmedim ama ilerleyen süreçte çıkarsa mecbur bırakırım. Umarım çıkmaz Hintell gibi veya emeklikel abi gibi veya spencer gibi uzun yıllar kullanırım en azında 35 40 a kadar.

Ek olarak yorumun varsa bekliyorum hocam.
  • Ekim Tarihi: 15.01.2022
  • Ekim Merkezi ismi Life Hair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27
  • Medikal Tedavi Fin, Keçiboynuzu özü, Andız pekmezi, Nar suyu Evocapil Tablet

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 17 Ekim 2021, 16:39:10 »
Herkese tekrar Merhabalar,

7 Ekim tarihinde ekim planlanmıştı ama kararsızlığım yüzünden bir kaç yıl daha erteleme kararı aldım yaş 27 30+ a erteleme düşüncem var 3 ay 12 gündür 1.25 proscar kullanıyorum dün itibari ile 0.5mm dermaroller ekledim tedavime. Güncel durumu paylaşıyorum. Fotoğrafı hiç bir şekilde yanıltmayacak haliyle gün ışığında ve duş sonrası paylaşıyorum.

Ekim erteleme nedenim hem yaş hem de belki finasterid den alabileceğim faydayı düşünmem oldu. Saç noktasında beklentim öyle aman aman değil fotoğrafta da göreceğiniz üzere eğer finasterid ince olan saçları kalınlaştırır ve gürleşme sağlarsa sanırım az kalan seyreklik beni rahatsız etmeyecektir. Ek olarak ekim sonrasında da araştırdığım kadarıyla finas a devam etmek gerekecekti. Bu yüzden sadece finasın etkisini en azından bir kaç yıl gözlemlemek istedim. Tecrübeli grup üyelerine sorularım olacak.

1: 3 aylık kullanım sonrası pek bir gelişim göremedim finas dan. Ancak araştırdığım kadarıyla etkiyi 6 ay 1 yıl ve maksimum u 2 yılda gösteriyormuş. Net birşey söylemenizi elbette bekleyemem ancak görüşleriniz finasın fotoğraftaki incelikleri geliştirebileceği yönünde midir?
2:Yine muğlak ve kişiden kişiye değişen bir soru ama finas kullandığım müddetçe en kötü mevcut durumu koruyabilir miyim?
3:Şimdiden soracak arkadaşlara yanıt olsun 3 ay boyunca hafif testis ağrısı dışında yan etki görmedim. Kasık ağrısı bazen oluyor bazen olmuyor ama dayanılmayacak ölçüde değil. Özellikle ağrıyı düşününce arttığını fark ediyorum.  Sanırım plasebo olabilir.
4: Şampuan olarak her gün prozinc şampuan 3 günde 1 vichy dc kullanıyorum. Umarım ilerleyen süreçte yağlanmaya faydası olur henüz göremedim faydasını. 2 hafta oldu kullanmaya başlayalı.
5: 2 yıl önce bu mavi serum benzeri serumlardan 10 ay civarı kullanmıştım ve fotoğrafta gördüğünüz yerleri baya kalınlaştırmıştı. Acaba bu min effect midir yoksa fin den kaynaklı mıdır? Tam emin olamıyorum. Hangi etken maddeye duyarlı olduğumu anlamaya çalışıyorum. Eğer fin 1 yıl sonra bir kalınlık sağlamaz ise sanırım min kullanmam gerekecek.

Resim de sol tarafta bir boşluk gözüküyor oradan yağ kisti aldırdım sebebi odur.
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Konu yanlış yerde olabilir. Ekim amaçlı açılmıştı ama aslında ileri dönük bir ekim planmasını da barındırıyor. Hintell abi eğer hatalı görürse tedavi kısmını taşıyalım hemen.

Teşekkür ediyorum.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 17 Ekim 2021, 16:48:29 »
Ön çizgiyide ekleyeyim sağ taraf. Ekstra saç çıkışı beklemiyorum finden inşallah olur ama sanmıyorum. Sadece buradaki ince kılları kalınlaştırır ise beni çok mutlu eder :D
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 17 Ekim 2021, 18:16:40 »
Kanki bence ilaçlardançok beklentin olmasın. Minoxil de eklesen düşündüğün kadar fayda etmeyebilir. 30u bekleme kararın mantıklı tabi. Ama 2-3 sene sonra ekime daha sıcak bakıyorsan minoxile hiç bulaşmamalısın bence.

Ben farklı bir yöne değinmek istiyorum.
saç dökülmesini çok kafay takan birisi misin? Eğer çok dert etmyiorsan, sosyal hayattaki özgüvenini sarsmıyorsa okey, ama bahsettiğim konularda takıntılıysan, bence ekimi yaptırmalısın. İlaca ekim sonrası da devam edersen, ekimini güzel destekleyecektir.

Ben psikolojik yanına da dikkat çekmek istedim. 30lu yaşlara yaklaşırken agresif dökülmesi olan birisi olarak, 2-3 sene çok ciddi  emek/ zaman harcadım. Tabi benim başladığım nokta senin çok gerindeydi, çok daha kötü durumdaydım. İnternette gördüğün çok şanslı adamlar gibi olacağımı düşünrek çok zaman kaybettim.

Risk her zaman var kimse garanti edemez ama  süreci ortalama üstü giden bir ekim süreci geçiriyorum. Memnun olmadığım hususlar da var ama keşke zaman kaybetmeden yaptrısaymışım diyorum.

Genelleyerek konuşacağım senin durumn farklı olabilir ama 30lara yaklaştığın bu zamanlar biraz para kazanmaya başladığın hayatının geri kalanını ufak ufak şekillendirmeye başlayacağın zamanlar olacak. Elbette üniversitedeki 20li yaşlarda daha fazla özgüvensizlik oluşturabilir ama bir erkeğin özgüvene her yaşında ihtiyacı var bunu özellikle belirtmel istiyorum. Ben ekimden sonra bana özgüven açısından katlı vereceğini, saç durumunun beni bu kadar üzdüğünü farketmemiştim. İçten içe düşündüğümden çok fazla üzülüyormuşum meğerse.

Kusura bakma gereksiz konulara girip lüzumsuz laflar etmiş olabilirim ama konuyu bu açıdan da düşünmeni isterim.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2021, 18:56:53 »
Kanki bence ilaçlardançok beklentin olmasın. Minoxil de eklesen düşündüğün kadar fayda etmeyebilir. 30u bekleme kararın mantıklı tabi. Ama 2-3 sene sonra ekime daha sıcak bakıyorsan minoxile hiç bulaşmamalısın bence.

Ben farklı bir yöne değinmek istiyorum.
saç dökülmesini çok kafay takan birisi misin? Eğer çok dert etmyiorsan, sosyal hayattaki özgüvenini sarsmıyorsa okey, ama bahsettiğim konularda takıntılıysan, bence ekimi yaptırmalısın. İlaca ekim sonrası da devam edersen, ekimini güzel destekleyecektir.

Ben psikolojik yanına da dikkat çekmek istedim. 30lu yaşlara yaklaşırken agresif dökülmesi olan birisi olarak, 2-3 sene çok ciddi  emek/ zaman harcadım. Tabi benim başladığım nokta senin çok gerindeydi, çok daha kötü durumdaydım. İnternette gördüğün çok şanslı adamlar gibi olacağımı düşünrek çok zaman kaybettim.

Risk her zaman var kimse garanti edemez ama  süreci ortalama üstü giden bir ekim süreci geçiriyorum. Memnun olmadığım hususlar da var ama keşke zaman kaybetmeden yaptrısaymışım diyorum.

Genelleyerek konuşacağım senin durumn farklı olabilir ama 30lara yaklaştığın bu zamanlar biraz para kazanmaya başladığın hayatının geri kalanını ufak ufak şekillendirmeye başlayacağın zamanlar olacak. Elbette üniversitedeki 20li yaşlarda daha fazla özgüvensizlik oluşturabilir ama bir erkeğin özgüvene her yaşında ihtiyacı var bunu özellikle belirtmel istiyorum. Ben ekimden sonra bana özgüven açısından katlı vereceğini, saç durumunun beni bu kadar üzdüğünü farketmemiştim. İçten içe düşündüğümden çok fazla üzülüyormuşum meğerse.

Kusura bakma gereksiz konulara girip lüzumsuz laflar etmiş olabilirim ama konuyu bu açıdan da düşünmeni isterim.

Yok hocam est. ne lüzumsuzluğu. Aslında güzel noktaya değinmişsin. Dediğin gibi birçok şey bende denedim ama fin hariç. Saçı elbette kafaya takıyorum takmayan adam buraya uğramaz finasterid den bile haberi olmaz. Ancak dediğin gibi ben finden mucizevi sonuçlar beklemiyorum işin aslı. Sadece çok fazla incelmiş saçım var ve ben şuanki haliyle bile sprey falan bir şekilde idare ediyorum. Eğer fin kalınlaşma sağlarsa bence ekim kadar olmasada beni tatmin edecek sonucu alabilirim belki. Ek olarak aslında 30+ bekleme sebebim ekim sonucunu daha ileri yaşlara kadar taşıyabilmek. Şuan ektirebilirim evet ama sanırım beni idare edeceği yaş 35 40 lar olacak ondan sonra bir daha ekim süreci. Hoş 30+ bekleyip tek ekimlede süreci tamamlayamayabilirim orası da ayrı bir konu. Yani aslında kafam karışık fin ile en azından 1 2 yıl geçirip sonuçları görebileceğim ümidi biraz rahatlıyor beni. Fin ile ilgili bir tecrüben varsa beni bilgilendirebilirsen sevinirim. Konularını ayrıca inceleyeceğim.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2021, 19:48:34 »
Yok hocam est. ne lüzumsuzluğu. Aslında güzel noktaya değinmişsin. Dediğin gibi birçok şey bende denedim ama fin hariç. Saçı elbette kafaya takıyorum takmayan adam buraya uğramaz finasterid den bile haberi olmaz. Ancak dediğin gibi ben finden mucizevi sonuçlar beklemiyorum işin aslı. Sadece çok fazla incelmiş saçım var ve ben şuanki haliyle bile sprey falan bir şekilde idare ediyorum. Eğer fin kalınlaşma sağlarsa bence ekim kadar olmasada beni tatmin edecek sonucu alabilirim belki. Ek olarak aslında 30+ bekleme sebebim ekim sonucunu daha ileri yaşlara kadar taşıyabilmek. Şuan ektirebilirim evet ama sanırım beni idare edeceği yaş 35 40 lar olacak ondan sonra bir daha ekim süreci. Hoş 30+ bekleyip tek ekimlede süreci tamamlayamayabilirim orası da ayrı bir konu. Yani aslında kafam karışık fin ile en azından 1 2 yıl geçirip sonuçları görebileceğim ümidi biraz rahatlıyor beni. Fin ile ilgili bir tecrüben varsa beni bilgilendirebilirsen sevinirim. Konularını ayrıca inceleyeceğim.

5 ay kadar fin sonrasında finasterid ve dutasterid karışık olmak üzere 5 ay daha kullandım. Hatta son 2-3 ayı sadece dutasteriddi. Ki dutasterid bu işin tillahı denebilir. %90 üstünde blokluyor.

Evet vertexde bi tık kalınlaşma oldu ama çıplak gözle baktığında, veya öevremin bana saçların gürleşmiş, siyahlaşmış diyebileceği bir farkedilirlik sağlamadı kesinlikle.

Kaldı ki bunlar öyle senelerce kullanılabilecek ilaçlar değil. Dutasteridle gördük ebrmizinkini tersten. 1 yıldır geçmeyen bi kulak çınlaması var. (7 aydır fln bıraktım dutası)

Götürüsü getirisinden fazla olmuş olabilir.

Haaa süpper sonuç alırsın belki birşey diyemem. Ama cidden güzel sonuç alanlar dht baskılama ciddi işe yarayanlar genelde 6 ayda çıplak gözle görülür birşeyler elde edebiliyorlar. Değilse, düşünme, tekrar değerlendirme zamanı gelmiştir bence. Tabi bu benim kendi üzerimdeki gözlemim.

Bol şans, herşey gönlünce olsun.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 17 Ekim 2021, 19:57:12 »
Çok teşekkür ediyorum hocam. Dutas gibi bir fikrim yok ileride de olacağını sanmıyorum bana çok riskli geliyor fin'e nazaran. Ben yine eski deneyimime dayanarak o meşhur olan mavi serum patladığı zaman Avusturalyadan getirilen losyonlardan 10 ay civarında çok iyi sonuç almıştım yan etkisiz. İçeriğini az çok biliyoruz fin min dut oluyor genelde. Bunları değerlendirince aslında finden olumlu sonuç alacağım kanısı uyandı bende. En azından 1 yıl veya 2 yıl fırsat verip yine beni tatmin etmezse en azından ekime güçlü donör bölgesi ile girerim diyorum. Yine yorum yapacak değerli üstadlar olursa yorumlarını merakla bekliyorum. Sizin de ekim sonrası fotoğraflarınızı gördüm gelişme güzel gidiyor. Ek olarak buradaki yorumların moralinizi bozduğunu da gördüm ekim öncesi. Sonuçta karşımızdaki kişilerin kim olduğunu kültür seviyelerini bilmiyoruz pek takılmamak lazım yorumlara ama değerli kişiler kendilerini belli ediyorlar ve yorumlarını önemsiyorum. Size de güzel süreçler dilerim.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 08 Ocak 2022, 16:17:16 »
Tekrardan Merhabalar,

6 aylık proscar 1/5 kullanımım sonrası güncel durumu paylaşmak ve Ekim Kasım ayları gibi 28 yaşında ekim planlaması için görüşlerinizi almak istiyorum.

Proscar kullanımımın henüz inanılmaz etki gösterdiğini söyleyemem ama sanki genel bir kalite artışı var gibi. Özellikle donör bölgesinde. Dökülme günlük sayabildiğim kadarı ile günlük 50-100-150-200 arası değişkenlik göstermekle beraber devam ediyor. Bu rakamlar günlük kabul edilebilir sınırlar içerisinde midir tartışılır? Ailemde ki genetik dökülme nw6 ancak nw6 olanların hepsi 25-28 yaş aralığında nw6 olmuşlar. Ben durumumu tam kestiremiyorum ama sanırım benimde paternim nw6. Fin den bir yan etki görmedim şu anlık yaklaşık bir 10 11 ay daha kullanıp ekime girmek akabinde de yan etki görmediğim taktirde gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum çünkü dediğim gibi üzgün olmakla birlikte sanırım nw6 olacağım. Ekim için düşüncemde 2 isim var Şahin Çelik veya Asuman Hanım Temmuz ayında müsaitlik durumlarına göre karar vereceğim. Şimdi telefonun arka kamerası ve sert flashlı hali ile fotoğrafları tekrar paylaşıyorum. Ben aynada durumu bu kadar kötü görmüyorum ama telefon kamerasında ve flashlı gerçekten çok boş gözüküyor saçlarım.

Bu konunun benim saç tipime benzer kişilere ve forum üyelerine faydalı olacağını düşündüğüm için devamı getireceğim. (Ben forumdan çok yararlandım vefasızlık yapamam)

Fotoğraflara geçelim.

İlk 3 fotoğraf donör bölgesi. Saçlarım kumral renk ve benim tasvirim ile dalgalı. Uzayınca baya dalgalı oluyorlar. Sanırım ince telli ama ben bu kıstası pek beceremiyorum. Orta hallide olabilir.

4. fotoğraf önden flashsız. Diğerlerinin hepsi dediğim gibi yakından sert flashlı fotoğraflar.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2022, 16:20:19 »
Fotoğrafların Devamı;

Görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle vertexdeki dökülme çok hızlı ilerler mi bilmiyorum şuanlık beni rahatsız etmiyor. Fotoğraflar dışında pek belli olmuyor orda ki boşluk.

• Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2022, 16:32:07 »
Evet finasterid saçlarınızı güçlendirmiş. Önceden de söylediğim gibi tamamlayıcı olarak bir ekim yaptırırsanız güzel bir saçlara kavuşacağınızı düşünüyorum. Düşündüğünüz merkezlerde forumda başarı oranı yüksek olan merkezler.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2022, 16:37:22 »
Evet finasterid saçlarınızı güçlendirmiş. Önceden de söylediğim gibi tamamlayıcı olarak bir ekim yaptırırsanız güzel bir saçlara kavuşacağınızı düşünüyorum. Düşündüğünüz merkezlerde forumda başarı oranı yüksek olan merkezler.

Teşekkür ediyorum hocam seninle özelden de konuşmuştuk aklımda ki soru işaretlerine çok yardımcı olmuştun. Bir aksilik olmazsa Ekim yada Kasım ayı gibi gireceğim artık saç ekimine. Beni psikolojik olarak yıpratmaya başladı bu süreç. Hem o zamana kadar da finasterid için 14 aylık bir kullanıma sahip olmuş olacağım. Tek korkum saçlarımın çok ince telli olarak değerlendirilmesi ben analiz edemiyorum anlayamıyorum ince mi kalın mı :D
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2022, 16:58:45 »
Saç ekim merkezlerinde bakarlar saçın kalınlığına. Kötü merkezler tercih etmemişsiniz zaten sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Saçlarınızda ekim için iyi durumda bence, finasterid beklenen etkiyi göstermiş. Bu saç ekimi düşünen birisi için bence güzel bir gelişme. Size artısı olur.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2022, 17:24:44 »
Saç ekim merkezlerinde bakarlar saçın kalınlığına. Kötü merkezler tercih etmemişsiniz zaten sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Saçlarınızda ekim için iyi durumda bence, finasterid beklenen etkiyi göstermiş. Bu saç ekimi düşünen birisi için bence güzel bir gelişme. Size artısı olur.

İçimi rahatlattınız hocam saolun. Fin etkisini kestiremiyorum bazen sanki geliştirmiş gibi geliyor bazen de aynı gibi ama en kötü koruyorsa bile gayet iyi bence
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Facebook Twitter Instagram