Gönderen Konu: Proscar Infertilite  (Okunma sayısı 1201 defa)

Tulyaret

• Jr. Member
  • **
  • erman keleş saç ekimi
Proscar Infertilite
« : 20 Eylül 2021, 17:36:11 »
4 ay proscar kullandim 4 e boldum çok fazla kasik agrim vardi gecer diye bekledim ama son 1 hafta agri kesici icmeden duramayacak duruma geldim uroloji ye gittigimde sprem onergi vermem icin bir odaya gittim orada sprem ornegi verdim ve sonuc olarak doktor kisirlik (infertilite) dedi bu gecici mi dedigimde belli olmaz ama tip çok gelisti filan moral verdi..

Proscar tahlilsiz kullanilmayacak bir ilac dedi.

Xeth

• Hero Member
Ynt: Proscar Infertilite
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2021, 18:20:40 »
sperm testinizin sonucunu atabilir misiniz?
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

K4R4K4Y4

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2021, 18:23:12 »
Finansterid sperm kalitesini azalttığı doğru ama bırakınca kalitesi eskiye dönüyor diye biliyorum. Kısırlık yapacağını pek sanmıyorum.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2021, 20:06:52 »
Bünyeden bünyeye değişmekle birlikte 4 ayda ben kısır yapacağını düşünmüyorum mevcut durumu tetiklemiştir o başka.

İnsanlar kemoterapi radyoterapi alıyorlar. Hormon tedavileri görüyorlar östrojen basıyorlar. En ağır uyuşturucu maddeleri kullanıyorlar gece gündüz alkol tüketiyorlar 4 ayda böyle bir sonuç ya da yan etki alamıyorlar. 4 ay dht nin max yüzde 40 -50 sini baskılayarak kısır kalmak matematik ve biyolojik olarak bana imkansız geliyor.

Çok şanssız bir kullanıcıymışsınız bence mevcut sorunu tetiklemiş.

Ben de tahlilsiz kullanılmaması taraftarıyım ama bu derece majör bir etki 4 aylık 1 mg finasteride ile bilemedim..
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2021, 20:19:12 »
Hep derim saç dökülmesinde kesinlikle propecia kullanılmalı proscar kesilen hap homojen dağılmıyor . Bunun da yan etkileri daha ağır oluyor

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2021, 22:34:39 »
Aga niye doktor gibi yorum yapıyorsunuz yahu? “Birşey olacağını sanmıyorum”lar havada uçuşuyor. Doktor tahlillere bakıp teşhis koymuş, neyin kafası bu?

Kardeşim umarım geçicidir yaşadğın sorun. Tez zamanda sağlığna kavuşursu inş.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2021, 22:44:57 »
Aga niye doktor gibi yorum yapıyorsunuz yahu? “Birşey olacağını sanmıyorum”lar havada uçuşuyor. Doktor tahlillere bakıp teşhis koymuş, neyin kafası bu?

Kardeşim umarım geçicidir yaşadğın sorun. Tez zamanda sağlığna kavuşursu inş.

kardeşim doktor gibi teşhis koymuyoruz aynılarını biz de kullanıyoruz ama salt bu hapa mı bağlayalım durumu yoksa yoksa geçmiş bir noktaya mı ya da bünyeye mi?

doktor anamnezi düzgün almıyor sadece tahlilsiz kullanılmaz diyorsa biz de doğal olarak tedirginlikle yorum getiriyoruz. Allah esirgesin belki çok daha büyük bir sorunu var arkadaşın

finasteridi duyunca vurun abalıya mı yoksa gerçekten finasteridin suçu mu? forumun tedavi kısmının amacı buna ulaşmak değil mi türkiyedeki doktorların dht blokerlere bakış açısı belliyken...
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2021, 22:58:42 »
Burada olay doktorların dht blocker bakış açılarının ötesine geçmiş. Senin benim ne kullandığımızın, bir sorun yaşayıp yaşamadığımızın bir önemi yok. Adama kısırlık teşhisi koymuşlar.

Tabi daha detaylı araştırılsın, belki de daha basit başka sorunlarla bağlantılıdır dediğin gibi. Ama ben olaya şöyle bakıyorum. Bi yerde bina sallanıyorsa, en büyük şüpheli depremdir derim. Bence burada olağan şüpheliyi konuşmaya gerek yok.

Tabi enseyi karartmaya da gerek yok. Doktorun dediği gibi bir çok tedavi yolu olduğunu, sağlığına kavuşanlar, senelerde çocuğu olamayıp, kucağına alanlar da var. Eş dost çevresinde görüyoruz örneklrini.

Tabi bu olay yukardaki bahsettiğim seviyelerde, senelerce süren bir durum değil. Umarım hiç stres yapmadan yakın zamanda düzelir.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2021, 23:02:55 »
çok zor sıkıntılı bir haber bu yaşı itibariyle katılıyorum ama diğerlerimiz için de stres durumu oluşturuyor o yüzden öyle bir yorum getirdim ben ki 4 aylık kullanım...

inşallah sorunsuz atlatır bu süreci dediğin gibi başka etkenler de araştırılmalı bence çünkü çok ciddi bir durum sperm sayısı kalitesi düşüktür anlarım da  direkt kısırlık inşallah başka kötü bağlantıları yoktur finası bırakınca kalite sayı artar sorun ortadan kalkar.
avodart&minox&xpecia

tedavim

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2021, 23:30:18 »
Hocam finasteride yapabilir sperm kalitesinde dusus. Ve zaten hali hazirda birazcik dusukse infertilite konumuna dusurebilir. Ama bu gecicidir merak etme. Literaturde boyle bisi yok. Dutas yapabilir ama
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2021, 23:32:04 »
Hocam finasteride yapabilir sperm kalitesinde dusus. Ve zaten hali hazirda birazcik dusukse infertilite konumuna dusurebilir. Ama bu gecicidir merak etme. Literaturde boyle bisi yok. Dutas yapabilir ama

hocam dut neden yapabilir biraz daha açar mısınız konuyu ?
avodart&minox&xpecia

tedavim

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2021, 23:37:09 »
hocam dut neden yapabilir biraz daha açar mısınız konuyu ?

Dht  sifira iniyor cunku. Agir anti androjen kullaniminda yaygin zaten kisirlik. Dutta agir hir anti androjen, dht yi 0 liyor. Cinsiyet degisimi icin hormon kullananlarin cogunda yaygin zaten kisirlik belli bir zaman sonrasinda.  Bende tam olarak mekanizmayi bilmiyorum ama baya bir doktorla konustum yabanci, turk.

Finasteride kesinlikle kisir yapmaz derlerken, dutasteride e yuzde yuz yapmaz diyemiyorlar. Mumkun yani.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2021, 08:47:15 »
Teşekkür ederim hocam bilgiler için
avodart&minox&xpecia

tedavim

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2021, 11:47:42 »
Öncelikle geçmiş olsun. Kasık ağrısı ilk zamanlarda yapıyor, düzenli kullanımlarda başlıyorsa ilacı kesmek gerekir. Normalde yaşanan yan etkiler 1 ay içerisinde azalarak geçmesi gerekir. Bence siz ilacı yeni kestiğiniz için bir 3 ay sonra ve 6 ay arayla yeniden aynı doktora gidip tekrardan muayene olun derim. Tadalafil tedavisi mi uyguluyorsunuz şimdi?

Ayrıca bu yüzden ilacı kullanmayı düşünenlere her seferinde doktor kontrolünde kullanmalısınız diyorum. Baştan muayne olarak kullanırsanız sorun yaşayıp yaşamadığınız kolayca tespit edilebilir. Hep bu ihtimalleri de düşünmek gerekir.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 21 Eylül 2021, 12:12:47 »
Öncelikle geçmiş olsun. Kasık ağrısı ilk zamanlarda yapıyor, düzenli kullanımlarda başlıyorsa ilacı kesmek gerekir. Normalde yaşanan yan etkiler 1 ay içerisinde azalarak geçmesi gerekir. Bence siz ilacı yeni kestiğiniz için bir 3 ay sonra ve 6 ay arayla yeniden aynı doktora gidip tekrardan muayene olun derim. Tadalafil tedavisi mi uyguluyorsunuz şimdi?

Ayrıca bu yüzden ilacı kullanmayı düşünenlere her seferinde doktor kontrolünde kullanmalısınız diyorum. Baştan muayne olarak kullanırsanız sorun yaşayıp yaşamadığınız kolayca tespit edilebilir. Hep bu ihtimalleri de düşünmek gerekir.

En büyük pişmanlığım muayene ve tahlil yaptırmadan tedaviye başlamış olmak benim de.

Şimdi bir problem çıksa tek suçlu ilaçlar olmuş olacak ama öncesini bilemeyeceğim. Elimizde veri yok maalesef
avodart&minox&xpecia

tedavim

Facebook Twitter Instagram