Bıraktıktan en az 6 ay sonra düşünülmeli
neye istinaden 6 ay sonra düşünülmeli diyorsun doktormusun bilimsel bir kanıtın varmı ben yanlış hatırlamıyorsam buradan bir arkadaş koray hocaya sormuştu cocuk düsünüyorum bırakayımmı diye bir problem olmaz kullan demişti
Doktor degilim, sadece uzun soluklu bir Finasteride kullanıcısı olarak zamanımda yaptıgım araştırmalara istinaden bu yorumu yaptım. Finasteridin fetustaki tahribatlarıda, erkek sperm kalitesindeki düşüşü konusundada, ilacın erkek menisi ile eşe geçebilecegi konusundada Merck firmasının açıklaması mevcut.
Ayrıca bu açıklamaları bir doktor tarafından duymak seni rahatlacak ise biraz araştırma yapman yeterli.
hocam dediğim gibi bir arkadaşda koray hocaya sormuştu problem olmaz demişti kendisi
Koray oyle demiş , ahmet boyle demiş beni İnan hiç bağlamıyor, zaten bahsi geçen hocalar plastik cerrah.
Kaldıki ben mümkün mertebe tüm görüştüğüm ürologlara da sorarım hala "proscarın yanetkilerinin kalıcı olup olamayacağını " İnan şimdiye kadar bu konuyu en az 20 ürolog ile uzun uzun konusma fırsatına nail oldum. Sadece 2 tanesi "sac sorunu için bu ikacı eve bile sokmak hata tabi ki kullanma " Dedi, digerlerinin görüşleri ise "kullan yada kullanma demem, ben olsam kullanmazdım ama dediğin yanetkileri geçici yanetkiler, üstelik bıraktığında 2 hafta içersinde yabetkiler kaybolacaktır, kalıcı olması işin doğasına aykırı" şeklinde idi.yani bana prospektüsü okudular...
İnan yaşayıp gördükten sonra İşin uzmanı olmayan doktorların görüşlerinden ziyade uzman ürologlaron görüşlerini bile dikkate almıyor insan.
Geçtiğimiz yıllarda hatrı sayılır bir hastanenin üroloji anabilimdalı başkanı ile bir yemek masasında uzun uzun bu konuyu konuştum. Konuşmanın özeti şu şekilde idi " biz hastalarımıza kullandırıyoruz, yanetkilerinin kalıcı olduğu ile alakalıda, senin anlattığın kadar ciddi olduğu ile alakalıda geri dönüşler ile karşılaşmadık, zaten bu yetkilerin görülme sıklıkları ile ilgili bilgiler prospektüste yer almakta.ama ilacı kullanan hastaların yas grupları Ve öncelikli rahatsız oldukları problemlerinden sebepte biz şikayet duymuyor olabiliriz. Etkilerinin kalıcı olması işin bilinen matematiğine aykırı (bütün çalışma mekanizmasını detaylandırarak anlattı) ama ben sac için bu ilacı kullan diyemem, tıpta hersey matematikte olduğu kadar net sonuçlanmıyor"
Yani dostum, daha önce söylemiştim yibe söylüyorum, "plastik cerrahlar deil ürologlaron yorumları bile benim bu ilacı kullanmam için yereli bir sebep degil, NASRETTİN HOCA misali bana damdan düşeni getirin "derim ben. Ben kullanıyor iken bu ilacı 5 yıl Ve üzeri kullanmış 100 e yakın kişiye mail ile ulaşarak bir istatistik yapmaya çalışmıştım ki, memnuniyet düzeyi oldukça düşük idi.
Son olarak tekrarlıyorum, gerek propektüste olsun, gerekse ürologlaron görüşleri olsun(plastik cerrahların yorumlarını hiç dikkate almıyorum) bu ilacın yanetkileri abartıldığı kadar degil ve bırakıldığında 2 haftada hastanın şikayetleri ortadan kalkıyor. Yani en azından Kagıt üzerinde boyle olması gerektiği fikrindedir.