Anket

Finasterid yan etki yaptımı?

Finasterid kullandım yan etkisi oldu
80 (27.1%)
Finasterid kullandım yan etkisi olmadı
145 (49.2%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecti
44 (14.9%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecmedi
26 (8.8%)

Toplam Oy Verenler: 295

Gönderen Konu: Finasterid  (Okunma sayısı 32688 defa)

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid
« Yanıtla #30 : 02 Eylül 2017, 20:06:41 »
arastırcaz ilacı iyice drlarda ikiye bolunmuş kimi sorun yok diyor kimi içmeyin diyor fda ne kadar guvenilir arastırcaz 1.onay 2.5 yıl 2.onay 2.5 yıl derken 5 yolda onay veriomuş fda yuzlerce denek var deniliyor ee onay veride bu kadar ince eleyip sık dokuolarda onay verdide yan etki yaptı diyen neden var halen.evlenmeden once gitcez bu işin drun abunu kullanıom yap bakalım tahlilleri diyecez sakata gelmeyelim diyecez 2 dr daha gezicez turkiyede 3 doktora gidicen 2si ne diyorsa o doğrudur derler çoğunluk ne derse onu yapıacz

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 02 Eylül 2017, 20:19:27 »
Xpecia finansterid'e bir nebze çare olamaz mı sizce?Hem kötü bi etkiside yok xpecia nın

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 02 Eylül 2017, 20:22:23 »
zaten dhtyi ne kadar baskılarsa yan etkiside o kadar olur fnasteridden baska ağızdan sawpalmetto falan bunlar yuzde 3 5  hepsi hafif
saçları ekmeydi dersin

Chrispaul

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 03 Eylül 2017, 00:28:10 »
Bıraktıktan en az 6 ay sonra düşünülmeli

neye istinaden 6 ay sonra düşünülmeli diyorsun doktormusun bilimsel bir kanıtın varmı ben yanlış hatırlamıyorsam buradan bir arkadaş koray hocaya sormuştu cocuk düsünüyorum bırakayımmı diye bir problem olmaz kullan demişti

Doktor degilim, sadece uzun soluklu bir Finasteride kullanıcısı olarak zamanımda yaptıgım araştırmalara istinaden bu yorumu yaptım. Finasteridin fetustaki tahribatlarıda, erkek sperm kalitesindeki düşüşü konusundada, ilacın erkek menisi ile eşe geçebilecegi konusundada Merck firmasının açıklaması mevcut.
Ayrıca bu açıklamaları bir doktor tarafından duymak seni rahatlacak ise biraz araştırma yapman yeterli.

hocam dediğim gibi bir arkadaşda koray hocaya sormuştu problem olmaz demişti kendisi

Kovan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 03 Eylül 2017, 01:22:27 »
Koray hoca kullanıyor mu acaba bunu merak ediyom
Yani o kadar kazanıp sex hayatının sifir olmasını kimse ıstemez herhalde

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 03 Eylül 2017, 06:59:38 »
squre spactral dnc ilk çıktığında ilk forumulu bayağı iş yapmıştı mnoxidil tepede etkili biz onde etkiliyiz dediler divineskinden çıkmıştı ilaç sonra yei formulu o etkinliğini bozdu dediler daha iyi forul geliştirdik falan ama ilac o ilk çıktığındaki etkinliğini kaybetti piyasa çokmesin diye bunu yapmış olabilirler hatta divineskin çoj guvenilir olmasına rağme nasıl boyle bir hata yaptı falan denildi
kovan dr koraymıydı baska unlu drlardan birimiydi unuttm hastasını tav etmek içinmi yapt gercektenmi bilmiom ama siz kullanıyormusunuz diyen hastasına cebinden çıkarmış kullanıom yanımda bile tasıom demiş
saçları ekmeydi dersin

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 03 Eylül 2017, 08:03:26 »
Bıraktıktan en az 6 ay sonra düşünülmeli

neye istinaden 6 ay sonra düşünülmeli diyorsun doktormusun bilimsel bir kanıtın varmı ben yanlış hatırlamıyorsam buradan bir arkadaş koray hocaya sormuştu cocuk düsünüyorum bırakayımmı diye bir problem olmaz kullan demişti

Doktor degilim, sadece uzun soluklu bir Finasteride kullanıcısı olarak zamanımda yaptıgım araştırmalara istinaden bu yorumu yaptım. Finasteridin fetustaki tahribatlarıda, erkek sperm kalitesindeki düşüşü konusundada, ilacın erkek menisi ile eşe geçebilecegi konusundada Merck firmasının açıklaması mevcut.
Ayrıca bu açıklamaları bir doktor tarafından duymak seni rahatlacak ise biraz araştırma yapman yeterli.

hocam dediğim gibi bir arkadaşda koray hocaya sormuştu problem olmaz demişti kendisi

Koray oyle demiş , ahmet boyle demiş beni İnan hiç bağlamıyor, zaten bahsi geçen hocalar plastik cerrah.

Kaldıki ben mümkün mertebe tüm görüştüğüm ürologlara da sorarım hala "proscarın yanetkilerinin kalıcı olup olamayacağını " İnan şimdiye kadar bu konuyu en az 20 ürolog ile uzun uzun konusma fırsatına nail oldum. Sadece 2 tanesi "sac sorunu için bu ikacı eve bile sokmak hata tabi ki kullanma  " Dedi, digerlerinin görüşleri ise "kullan yada kullanma demem, ben olsam kullanmazdım ama dediğin yanetkileri geçici yanetkiler, üstelik bıraktığında 2 hafta içersinde yabetkiler kaybolacaktır, kalıcı olması işin doğasına aykırı" şeklinde idi.yani bana prospektüsü okudular...
İnan yaşayıp gördükten sonra İşin uzmanı olmayan doktorların görüşlerinden ziyade uzman ürologlaron görüşlerini bile dikkate almıyor insan.
Geçtiğimiz yıllarda hatrı sayılır bir hastanenin üroloji anabilimdalı başkanı ile bir yemek masasında uzun uzun bu konuyu konuştum. Konuşmanın özeti şu şekilde idi " biz hastalarımıza kullandırıyoruz, yanetkilerinin kalıcı olduğu ile alakalıda, senin anlattığın kadar ciddi olduğu ile alakalıda geri dönüşler ile karşılaşmadık, zaten bu yetkilerin görülme sıklıkları ile ilgili bilgiler prospektüste yer almakta.ama ilacı kullanan hastaların yas grupları Ve öncelikli rahatsız oldukları problemlerinden sebepte biz şikayet duymuyor olabiliriz. Etkilerinin kalıcı olması işin bilinen matematiğine aykırı (bütün çalışma mekanizmasını detaylandırarak anlattı) ama ben sac için bu ilacı kullan diyemem, tıpta hersey matematikte olduğu kadar net sonuçlanmıyor"

Yani dostum, daha önce söylemiştim yibe söylüyorum, "plastik cerrahlar deil ürologlaron yorumları bile benim bu ilacı kullanmam için yereli bir sebep degil, NASRETTİN HOCA  misali bana damdan düşeni getirin "derim ben. Ben kullanıyor iken bu ilacı 5 yıl Ve üzeri kullanmış 100 e yakın kişiye mail ile ulaşarak bir istatistik yapmaya çalışmıştım ki, memnuniyet düzeyi oldukça düşük idi.
Son olarak tekrarlıyorum, gerek propektüste olsun, gerekse ürologlaron  görüşleri olsun(plastik cerrahların yorumlarını hiç dikkate almıyorum) bu ilacın yanetkileri abartıldığı kadar degil ve bırakıldığında 2 haftada hastanın şikayetleri ortadan kalkıyor. Yani en azından Kagıt üzerinde boyle olması gerektiği fikrindedir.

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 03 Eylül 2017, 10:12:05 »
burda 15  kişi şimdilik yan etki gordum demiş 11 kişi dememiş her sitede finasterid tartışması ramazanda  minox orucu bozarmı tartısması minoxidilin donguleir tartısması yok sen reklamcısın değilsin tartışması bunlar hep var finasteridde aslında  neyere yan etki yapıyorsa ordaki değerleri ölçtürsek kullanan 100 kişi falan oyle yapsa ne kadr kullandık yasımız basımız ne en iyi sonuclar oyle çkar bunu bekarkan kullanıp evleninecde devam edio cocuk yapar varmı soncuta bakıom yuzlerce proforoun olduğu solenen fda o kadar deneğin ustunde 5 sene deneyip ki 2 ye boluyor 1.onay 2.5 sene 2. onay 2.5 sene 5 senede onayı veriyor fda onay vermiş ama yan etki yaptı diyende çok kişi var bu ikilem neden piskolojikmi onları yan etkileri birde kimde ya etki yaptıysa bu ilaca dusman kesilir hani benim cinsel gucum zaten azmıydı kompleksiyle ilaca ceza keser  bu ilaç çok ikilem yabancılar bizden once kullanmaay basladı ssanırm bunu orda sonuclar mevcurttur çok uzun kullanaların ordaki akibetine baksak daha iyi olur
saçları ekmeydi dersin

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 03 Eylül 2017, 10:50:53 »
burda 15  kişi şimdilik yan etki gordum demiş 11 kişi dememiş her sitede finasterid tartışması ramazanda  minox orucu bozarmı tartısması minoxidilin donguleir tartısması yok sen reklamcısın değilsin tartışması bunlar hep var finasteridde aslında  neyere yan etki yapıyorsa ordaki değerleri ölçtürsek kullanan 100 kişi falan oyle yapsa ne kadr kullandık yasımız basımız ne en iyi sonuclar oyle çkar bunu bekarkan kullanıp evleninecde devam edio cocuk yapar varmı soncuta bakıom yuzlerce proforoun olduğu solenen fda o kadar deneğin ustunde 5 sene deneyip ki 2 ye boluyor 1.onay 2.5 sene 2. onay 2.5 sene 5 senede onayı veriyor fda onay vermiş ama yan etki yaptı diyende çok kişi var bu ikilem neden piskolojikmi onları yan etkileri birde kimde ya etki yaptıysa bu ilaca dusman kesilir hani benim cinsel gucum zaten azmıydı kompleksiyle ilaca ceza keser  bu ilaç çok ikilem yabancılar bizden once kullanmaay basladı ssanırm bunu orda sonuclar mevcurttur çok uzun kullanaların ordaki akibetine baksak daha iyi olur

Fda ın deneyleri gerçekleştirdiği yaş aralıgının önemini es geçmemek gerekli

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 03 Eylül 2017, 11:02:48 »
Merak ettiğim birşey var.Diyelim bu ilacın hiçbir kötü etkisi yok vs vs.Peki bu ilacın kullanım süresi nedir?Bu ilacın sağladığı müthiş katkıları biliyoruz tamam ama bu ilacı bıraktıktan sonra nolcak?Verdiği güzel gelişim ortadan kalkmıycakmı?Saç ekiminden sonra böyle ilaçları kullanmak ne kadar doğru?

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 03 Eylül 2017, 11:31:06 »
mert bu ilaç kelliği erteliyor bırakırsan ekim dısındaki kendi saçlarında dokulur
saçları ekmeydi dersin

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 03 Eylül 2017, 11:38:53 »
Bi ilaca bağımlı kalacağımıza kel kalalım daha iyi.(kendi görüşüm)
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2017, 11:40:28 Gönderen: Mert35 »

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 03 Eylül 2017, 12:14:26 »
dht gunluk salgılanıo o zaman lokal mucadele edicen dhtyi kafa derisinden uzaklaştırcan dht bloker losyonları arastır
saçları ekmeydi dersin

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 03 Eylül 2017, 14:23:06 »
Benim merak ettigim bisey var.bu dht yasla azaliyor degil mi yani 40 li yaslarla 20 li yaslar arasinda dht oraninda ciddi farklar var.sorum su diyelim 45 yasina kadar biri finas kullandi saclarinin yuzde 70 i dokulmeden kurtuldu 45 yasindada finasi birakti peki dht de bu yasta azaldigi icin finasla korudugu saclarin dokulmemesi gerekmiyor mu ya da dokulecekse 20 li yaslara nazaran daha az olmasi gerekmiyor mu ??

Mert35

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 04 Eylül 2017, 15:01:57 »
Bi ilaca bağımlı kalacağımıza kel kalalım daha iyi.(kendi görüşüm)

İşte herkesin görüşü bende mesela kel kalcağıma ömrüm boyu kullanılırım diyenlerdenim erkeklerde saç cidden özgüven ve güç . bence öyle

Yanlış anlamada heryerin özgüven olsa nolcak iş yatağa gelince çük kalkmıcak kardeşim napcan o zaman.Çocuk yapmak için bile 6 ay önceden ilacı bırakman lazım diyor.O ilacı 6 ay kullanmayınca nolcak sanıyosun.

Facebook Twitter Instagram