11 e 9 yan etki gormedim diyenler onde gidiyor genelde insanların çoğu tabancı tutukluk yaptı der ama bu sitede bu onyargı yıkılıyor galiba aslında biz kullananlar değerleri ölçtürsek bu neleri etkiliyorsa oralarda tahliller yaptırsak daha iyi olur gercekci sonuca ulaşırız
Adlında konu başlığı yanlış açılmış, yanetki(istenmeyen etkiler)-etki(beklenen saç çıkışı) şeklinde tartışılmalı.
Yani ben hiçbir yanetki görmedim diyen Arkadaşlarda saç çıkışı yada sac kalitesindeki artış oldumu Buda sorulmalı. Bu ilacın etki ve yanetkileri birbirinden bağımsız çalışamaz. Bu ilaç DHT bloker mantıgı ile çalışan , alımı sırasında eğer işe yararsa(herkezde yarayacak diye bir durum yok) vücuttaki DHT nin faaliyetlerini azaltması ile alakalı bir çalışma mekanizması sözkonusu. Yani yeterli seviyede testesteron-DHT dönüşümünü bloklamadıgı durumda hasta bir etki görmez (saç dökülmesi yawaslaması ve yeni sac çıkışıda dahil olmak üzere)
anket Finasteride i etki-yanetki düzeyinde eşzamanlı yorumlarsak hedefine ulaşır. Ben kullandığım süre içersinde nerede ise ekimden gördüğüm fayda kadar fayda sağladığını gördüm kendimde.yanetkileri ise ayni oranda rahatsız etti beni , özellikle unutkanlık ve cinsel libido azalmasını sınırlarda yaşadım.Yakın bir arkadsım ise 0 yanetki yaşadı (sık idrar dışında) fakat saçlarında da bir artış gözlemlemedik, oda bıraktı zaten.
Asagıda DHT nin vücuttaki faaliyetlerinden birkaçı her almakta, BUnlardan saç kalitesindeki artış Ve faydayı etki olarak, digerlerini yanetkileri olarak değerlendirip, oylamayı bu şekilde devam ettirmek daha faydalı olacak.
Örnek ; %100 sac çıkışı Ve kalitesindeki artış olarak etki etti -% 0 yanetki, hiç hissetmedim yada etki-yanetki hiç olmadı vs. Gibi