Anket

Finasterid yan etki yaptımı?

Finasterid kullandım yan etkisi oldu
80 (27.1%)
Finasterid kullandım yan etkisi olmadı
145 (49.2%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecti
44 (14.9%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecmedi
26 (8.8%)

Toplam Oy Verenler: 295

Gönderen Konu: Finasterid  (Okunma sayısı 32692 defa)

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid
« Yanıtla #15 : 24 Ağustos 2017, 09:39:58 »
11 e 9 yan etki gormedim diyenler onde gidiyor genelde insanların çoğu tabancı tutukluk yaptı der ama bu sitede bu onyargı yıkılıyor galiba aslında biz kullananlar değerleri ölçtürsek bu neleri etkiliyorsa oralarda tahliller yaptırsak daha iyi olur gercekci sonuca ulaşırız

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2017, 09:46:46 »
11 e 9 yan etki gormedim diyenler onde gidiyor genelde insanların çoğu tabancı tutukluk yaptı der ama bu sitede bu onyargı yıkılıyor galiba aslında biz kullananlar değerleri ölçtürsek bu neleri etkiliyorsa oralarda tahliller yaptırsak daha iyi olur gercekci sonuca ulaşırız

Adlında konu başlığı yanlış açılmış, yanetki(istenmeyen etkiler)-etki(beklenen saç çıkışı) şeklinde tartışılmalı.
Yani ben hiçbir yanetki görmedim diyen Arkadaşlarda saç çıkışı yada sac kalitesindeki artış oldumu Buda sorulmalı. Bu ilacın etki ve yanetkileri birbirinden bağımsız çalışamaz. Bu ilaç DHT bloker mantıgı ile çalışan , alımı sırasında eğer işe yararsa(herkezde yarayacak diye bir durum yok) vücuttaki DHT nin faaliyetlerini azaltması ile alakalı bir çalışma mekanizması sözkonusu. Yani yeterli seviyede testesteron-DHT dönüşümünü bloklamadıgı durumda hasta bir etki görmez (saç dökülmesi yawaslaması ve yeni sac çıkışıda dahil olmak üzere)
 anket Finasteride i etki-yanetki düzeyinde eşzamanlı yorumlarsak hedefine ulaşır. Ben kullandığım süre içersinde nerede ise ekimden gördüğüm fayda kadar fayda sağladığını gördüm kendimde.yanetkileri ise ayni oranda rahatsız etti beni , özellikle unutkanlık ve cinsel libido azalmasını sınırlarda yaşadım.Yakın bir arkadsım ise 0 yanetki yaşadı (sık idrar dışında) fakat saçlarında da bir artış gözlemlemedik, oda bıraktı zaten.

Asagıda DHT nin vücuttaki faaliyetlerinden  birkaçı her almakta, BUnlardan saç kalitesindeki artış Ve faydayı etki olarak, digerlerini yanetkileri olarak değerlendirip, oylamayı bu şekilde devam ettirmek daha faydalı olacak.

Örnek ; %100 sac çıkışı Ve kalitesindeki artış olarak etki etti -% 0 yanetki, hiç hissetmedim yada etki-yanetki hiç olmadı vs. Gibi

Kovan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2017, 13:45:45 »
Evlendin ve çocuk yapmaya karar verdin bunu kullaniyorsan çocuğun gelişimine ve oluşumunda bir zarar olurmu ?Yoksa bıraktıktan sonra mi böyle bir karar almak gerekir

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2017, 17:52:52 »
Bıraktıktan en az 6 ay sonra düşünülmeli

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2017, 18:53:58 »
sloocer yeni bir anket açalım o zaman
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 01 Eylül 2017, 18:55:51 »
ben 13 sene oldu herhalde kullanıom kasta calısıom sorun olmuyor kaslara goril gibi kas var vucut çalısmanında fazlası saç dokuo onuda hep yasadık
saçları ekmeydi dersin

Kovan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 01 Eylül 2017, 19:08:56 »
Benimde cekincem uzun vadede bunyede kalıcı bir yazar bırakırım?
Hadi libido ve unutkanlık gibi durum olmadı ya da küçük seviyede oldu.
Ama bu mereti 5 yıl kullandık kimyasal sonuçta
 libidoyu biraz baskilamasi sorun yaratmaz benim icin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 01 Eylül 2017, 19:15:55 »
abddeki sitelerde daha uzun vadede kullananlar var oralara bak
saçları ekmeydi dersin

Chrispaul

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 01 Eylül 2017, 19:28:56 »

neye istinaden 6 ay sonra düşünülmeli diyorsun doktormusun bilimsel bir kanıtın varmı ben yanlış hatırlamıyorsam buradan bir arkadaş koray hocaya sormuştu cocuk düsünüyorum bırakayımmı diye bir problem olmaz kullan demişti

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 01 Eylül 2017, 19:55:45 »
vucut hep çalışırdım bırakmıştım gene basladım 2012de sorun olmadı vucut calısmama finasterid .ama dutası aklından çıkar ALLAH korusun geri donusumu olmayan rahatsızlıklar yapabiliyor
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 01 Eylül 2017, 20:16:38 »
finasterid yan etki yapıacksa yapıcak ama geçişte bir yan etki olucağını sanmam dutas falan bir daha kalkışma oyle şelere kalıcı hasarlar yapabiliyor
saçları ekmeydi dersin

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 01 Eylül 2017, 22:34:01 »

neye istinaden 6 ay sonra düşünülmeli diyorsun doktormusun bilimsel bir kanıtın varmı ben yanlış hatırlamıyorsam buradan bir arkadaş koray hocaya sormuştu cocuk düsünüyorum bırakayımmı diye bir problem olmaz kullan demişti

Doktor degilim, sadece uzun soluklu bir Finasteride kullanıcısı olarak zamanımda yaptıgım araştırmalara istinaden bu yorumu yaptım. Finasteridin fetustaki tahribatlarıda, erkek sperm kalitesindeki düşüşü konusundada, ilacın erkek menisi ile eşe geçebilecegi konusundada Merck firmasının açıklaması mevcut.
Ayrıca bu açıklamaları bir doktor tarafından duymak seni rahatlacak ise biraz araştırma yapman yeterli.

Kovan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 01 Eylül 2017, 23:04:29 »

Doktor degilim, sadece uzun soluklu bir Finasteride kullanıcısı olarak zamanımda yaptıgım araştırmalara istinaden bu yorumu yaptım. Finasteridin fetustaki tahribatlarıda, erkek sperm kalitesindeki düşüşü konusundada, ilacın erkek menisi ile eşe geçebilecegi konusundada Merck firmasının açıklaması mevcut.
Ayrıca bu açıklamaları bir doktor tarafından duymak seni rahatlacak ise biraz araştırma yapman yeterli.
Çocuk yapmak için ilacı bıraktık saçlar döküldü
Ulan bide hatun ben seni aldığımda böyle değildin deyip tekmeyi basiyomus☺☺
Ya bide arkadaş bunu bıraktığında güçsüz olan yani ileride dökülmesi muhtemel saçların dökülüyor dimi
Sağlam kokleri dokmek gibi bir etkisi yok anladığım kadarıyla yani öyle bir soyluyolarki bırakınca komple sacin dokulyomus gibi oluyor
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2017, 23:09:12 Gönderen: Kovan »

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 02 Eylül 2017, 06:36:07 »
ilacı bıraktığında baskılanan dht saça kopek gibi saldırır .bu ilaç ikilem fda onaylı ama zararı çok diyende varyok diyende hamile karıların bu hapa dokunması bile yasak
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 02 Eylül 2017, 19:53:53 »
gunluk salgılanıo hormon gunluk içilmeli ara falan yok he ekimden once arkadaki saçları kalınlaştırıolar bunla orda kalınken öne alıp ekince sonra hapı bıraksanda saç onde kalın kalıyormuş oyle gecici 6 a kullanılar ama genel saçı korumak için devamlı kullanım sart
saçları ekmeydi dersin

Facebook Twitter Instagram