ben 6-7 ay kadar kullandım, arkadaşımda aynı sürelerde kullandı.
Ben ilk başta yan etkilerinden korktuğum için deneyip bırakmıştım, arkadaşım başladı 6 ay sonra baya iyi sonuçlar aldı saçları gürleşti, sıklaştı vs.
Cinsel yönden de bi sıkıntısı olmadı (ev arkadaşım olduğu için şahidim kız arkadaşlarına
neyse gaza gelip etkilerinin tamamen psikolojik olduğuna ikna olup bende başladım.
Cinsel yönden bi sıkıntı yaşamadım, belki sperm azlığı olabilir. Çok fazla tuvalete gitme ihtiyacı oluyor, gece de 4-5 kere çişe kalkıyordum, aslında prostat ilacı olduğu için normal bir durum tabi.
Brain fog dedikleri, bulanık hissi yaptı ara ara. Yan etkilerinin arasında bu da var.
Bir yerde dht'nin mutluluk'la vs ile ilgili de olduğunu engellemenin kötü etki edeceğini okumuştum. Bazen gün içinde nasıl desem dalgın oluyorsunuz, antideprasan kullanıyor hissi gibi.
Neyse 6 ay böyle devam etti, çok büyük sorun yoktu.
Saçlarda %20 falan oranında bi iyileşme oldu diyebilirim, rengi koyulaştı garip bi şekilde, daha sağlıklı oldu yıpranmış gibi kıl kıl çok saç oluyordu bu durum düzeldi, açıklıklar çok hafif kapandı.
Sonra birgün testisler de çok şiddetli ağrı hissettim ve ilacı bıraktım. Bıraktıktan 2 gün sonra ağrı geçti. Şimdi aradan 2 hafta geçti bugün tekrar biraz ağrı hissediyorum sebebini bilmiyorum, hafiften tırsıyorum devam ederse doktora gideceğim. Bir diğer önemli ayrıntı ise hep 1mg - 1.25mg arası kullanıyordum 4e falan kırıp, son 2-3 haftada biraz daha dikkatsiz kesmeye başladım ilacı belki 1.5mg olabilir, aşırı dozdan yan etkide olmuş olabilir. 0.5 mg bile saç dökülmesi için yeterli diye bir makale de okumuştum belki kullanmayı düşünenler böyle deneyebilir.
Ben sonuç olarak bu kadar güçlü bir ilacı tekrar kullanmamaya karar verdim, yan etki yaşarsınız yaşamazsınız bilemem ama ilaç gerçekten etkili ve güçlü. Ama yapacağı değişim %20-30 civarında olacaktır, değer mi orası size kalmış. Bıraktıktan sonra saçlarla ilgili çok büyük değişim olmadı ama sağlığını kaybetti gibi, dökülme durmuştu zaten başlamadan önce de hala o şekilde. (Nazar değmesin yazdım diye)
Şimdi minoxile başlama kararsızlığındayım başlarsam onla ilgili de yorum yaparım, bi o kaldı zaten denemedik. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama başlamayı düşünürken böyle detaylı yorumlar arıyordum bende, o arkadaşlara fikir versin diye detaylı yazdım. Ev arkadaşım da ilacı bıraktı bu arada, onda da testislerde ağrı falan oluyormuşta ilaca bağlamamış sebebini.