Anket

Finasterid yan etki yaptımı?

Finasterid kullandım yan etkisi oldu
80 (27.1%)
Finasterid kullandım yan etkisi olmadı
145 (49.2%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecti
44 (14.9%)
Finasterid kullandım yan etkisi olunca bıraktım yan etkiler gecmedi
26 (8.8%)

Toplam Oy Verenler: 295

Gönderen Konu: Finasterid  (Okunma sayısı 32675 defa)

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid
« Yanıtla #91 : 01 Mart 2018, 09:31:19 »
yavas yavas duzelio yan etki ama neden hızlı duzelmio diye tribe girdim bir daha finasterid konusu okumucam
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #92 : 03 Mart 2018, 17:41:40 »
bende yıllara procecia kullandım sonra proscara gectim hapın atası proscar fazla para vermeye gerek yok
saçları ekmeydi dersin

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #93 : 04 Mart 2018, 08:07:40 »
bende piskolojik yan etki yapıyor bu ilaç
« Son Düzenleme: 04 Mart 2018, 13:37:41 Gönderen: emeklikel »
saçları ekmeydi dersin

dusk

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #94 : 22 Ocak 2019, 22:26:08 »
ben 6-7 ay kadar kullandım, arkadaşımda aynı sürelerde kullandı.
Ben ilk başta yan etkilerinden korktuğum için deneyip bırakmıştım, arkadaşım başladı 6 ay sonra baya iyi sonuçlar aldı saçları gürleşti, sıklaştı vs.
Cinsel yönden de bi sıkıntısı olmadı (ev arkadaşım olduğu için şahidim kız arkadaşlarına :)  neyse gaza gelip etkilerinin tamamen psikolojik olduğuna ikna olup bende başladım.
Cinsel yönden bi sıkıntı yaşamadım, belki sperm azlığı olabilir. Çok fazla tuvalete gitme ihtiyacı oluyor, gece de 4-5 kere çişe kalkıyordum, aslında prostat ilacı olduğu için normal bir durum tabi.
Brain fog dedikleri, bulanık hissi yaptı ara ara. Yan etkilerinin arasında bu da var.
Bir yerde dht'nin mutluluk'la vs ile ilgili de olduğunu engellemenin kötü etki edeceğini okumuştum. Bazen gün içinde nasıl desem dalgın oluyorsunuz, antideprasan kullanıyor hissi gibi.
Neyse 6 ay böyle devam etti, çok büyük sorun yoktu.
Saçlarda %20 falan oranında bi iyileşme oldu diyebilirim, rengi koyulaştı garip bi şekilde, daha sağlıklı oldu yıpranmış gibi kıl kıl çok saç oluyordu bu durum düzeldi, açıklıklar çok hafif kapandı.
Sonra birgün testisler de çok şiddetli ağrı hissettim ve ilacı bıraktım. Bıraktıktan 2 gün sonra ağrı geçti. Şimdi aradan 2 hafta geçti bugün tekrar biraz ağrı hissediyorum sebebini bilmiyorum, hafiften tırsıyorum devam ederse doktora gideceğim. Bir diğer önemli ayrıntı ise hep 1mg - 1.25mg arası kullanıyordum 4e falan kırıp, son 2-3 haftada biraz daha dikkatsiz kesmeye başladım ilacı belki 1.5mg olabilir, aşırı dozdan yan etkide olmuş olabilir. 0.5 mg bile saç dökülmesi için yeterli diye bir makale de okumuştum belki kullanmayı düşünenler böyle deneyebilir.
Ben sonuç olarak bu kadar güçlü bir ilacı tekrar kullanmamaya karar verdim, yan etki yaşarsınız yaşamazsınız bilemem ama ilaç gerçekten etkili ve güçlü. Ama yapacağı değişim %20-30 civarında olacaktır, değer mi orası size kalmış. Bıraktıktan sonra saçlarla ilgili çok büyük değişim olmadı ama sağlığını kaybetti gibi, dökülme durmuştu zaten başlamadan önce de hala o şekilde. (Nazar değmesin yazdım diye)
Şimdi minoxile başlama kararsızlığındayım başlarsam onla ilgili de yorum yaparım, bi o kaldı zaten denemedik. Biraz uzun oldu kusura bakmayın, ama başlamayı düşünürken böyle detaylı yorumlar arıyordum bende, o arkadaşlara fikir versin diye detaylı yazdım. Ev arkadaşım da ilacı bıraktı bu arada, onda da testislerde ağrı falan oluyormuşta ilaca bağlamamış sebebini.
  • Ekim Tarihi: 28.01.21
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Klinik
  • Greft Miktarı 4200
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Propecia, zma, omega 3

boykarus

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #95 : 04 Şubat 2019, 07:47:22 »
 Buraya yazacak çok şeyim var da ayıp diye yazmayacağım tövbe ettim 😁 ben 3 sene  önce başladım bıraktım, şimdi tekrar kullanıyorum. Bende psikolojik etki dışında yan etki yapmadı. Çok şükür başımız dik geziyoruz 😁

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #96 : 04 Şubat 2019, 07:51:44 »
Buraya yazacak çok şeyim var da ayıp diye yazmayacağım tövbe ettim 😁 ben 3 sene  önce başladım bıraktım, şimdi tekrar kullanıyorum. Bende psikolojik etki dışında yan etki yapmadı. Çok şükür başımız dik geziyoruz 😁

Biz de başımız dik geziyoruz kardeşim şükür:)
Global Moderator

khrystal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #97 : 09 Eylül 2019, 20:14:47 »
bu konudan anlıyoruz ki burda finasteride kullanma yan etkisi var diyenlere aldırış etmiyoruz. çünkü bilimsel olarak %1'lik kısımda yan etki gözüküyor deniyor ve %50 burda yan etki gördüğünü söylemiş. o zaman rahat rahat kullanabiliriz herkes placebo kafasında.

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #98 : 12 Eylül 2019, 09:27:46 »
ben 16aydır xpecia 8-9aydır propecia birlikte kullanıyorum yan etki görmedim daha

Sarhoş

• Full Member
« Yanıtla #99 : 12 Eylül 2019, 19:51:58 »
5 aydan buyana Düzenli olarak günde 1 mg  proscar finasterid almaktayım.ilk 2 ay hiç bir yan etkisini görmedim.üstüne Libido artışı sağladı :) yalnız bende aşırı mutsuzluk,içine kapanıklık yaptı sonrasında.Takıntıyı bir tık daha yükseltti.Verteks bölgemde saç hiç yoktu.Finasterid,biotin ve xpecia kullandığımdan bu yana etksini saç olmayan bölgede gösterdi. 1 haftadır finasterid,minoxil,propylene glycol ve alkol ile karıştırıp solüsyon olarak kullanmaktayım.Ekim bölgesine normal,verteks bölgeye dermoroler ile işlem yapmaktayım.Deri altından nufuz ediyor ama aynı yan etkiyi yapacağı kanısında değilim :).5 ay bu şeklide kullanmaya düşünüyorum.Ayrıca finasterid desteğiyle saç ekiminden sonra donör bölgem hızlı bir şekilde toparlandı.
Başkaları gibi yok etkisini gösterince yazarım,yok bir faydasını göreyim reçeteyi öyle vereyim demiyeceğim direk solüsyonun reçetesini veriyorum zaten nette mevcut.
20 adet finasterid tablet hap 100 mg finasterid yapar,
havanda toz haline getirdikten sonra 100 ml etil alkolün içerisine koyup 4 saat boyunca ara ara çalkamalamak suretiyle karıştırdım.
Bu karışımı bir kağıt filtre yarmıyla başka bir bardağın içerisine süzdüm.Süzmedeki amaç kalan tortulardan arındırmak.
20 ml propyle glycol'ü bir bardağın içerisine koyup bardağıda sıcak su dolu bir kabın içerisine aldım ve içine 60 ml minoxil'i ekleyip karıştırdım.
En son her iki karışımı birbirine ekleyip karıştırdım ve 160 ml solüsyon elde ettim.Alın size mavi mucizevi su :)
Yalnız ömrünüz boyunca bunu kullanacaksınız onuda belirteyim.Bıraktığınız anda tekrardan saçlar eski halini alır.Ben ikinci saç ekimimi daha kaliteli saçlarla yapmak için kullnmaya başladım.Herhangi bir yan etkisi yok yalnızca dermoroleri verteks bölgeye uygulayınca çok acı çekiyorum :)
minoxil tanesi 55 tl üçlü set aldım 151 tlye
proscar 27 tl
Propilen Glikol ( PG ) 500 ml 26 tl
500 ml etil alkol 20 tl
160 mlmlik bir solüsyonun fiyatı 91 tl rahatlıkla 1,5 ay gider.
Kullanıp kullanmamak size kalmış 300 tlye içeriğinde ne olduğu belirsiz boktan şeyleri kullanmaktan iyidir.Hem rengide mavi oluyor :)

bold

• Sr. Member
  • Şans cesurdan yanadır / Fortune favours the bold
« Yanıtla #100 : 12 Eylül 2019, 21:01:33 »
5 aydan buyana Düzenli olarak günde 1 mg  proscar finasterid almaktayım.ilk 2 ay hiç bir yan etkisini görmedim.üstüne Libido artışı sağladı :) yalnız bende aşırı mutsuzluk,içine kapanıklık yaptı sonrasında.Takıntıyı bir tık daha yükseltti.Verteks bölgemde saç hiç yoktu.Finasterid,biotin ve xpecia kullandığımdan bu yana etksini saç olmayan bölgede gösterdi. 1 haftadır finasterid,minoxil,propylene glycol ve alkol ile karıştırıp solüsyon olarak kullanmaktayım.Ekim bölgesine normal,verteks bölgeye dermoroler ile işlem yapmaktayım.Deri altından nufuz ediyor ama aynı yan etkiyi yapacağı kanısında değilim :).5 ay bu şeklide kullanmaya düşünüyorum.Ayrıca finasterid desteğiyle saç ekiminden sonra donör bölgem hızlı bir şekilde toparlandı.
Başkaları gibi yok etkisini gösterince yazarım,yok bir faydasını göreyim reçeteyi öyle vereyim demiyeceğim direk solüsyonun reçetesini veriyorum zaten nette mevcut.
20 adet finasterid tablet hap 100 mg finasterid yapar,
havanda toz haline getirdikten sonra 100 ml etil alkolün içerisine koyup 4 saat boyunca ara ara çalkamalamak suretiyle karıştırdım.
Bu karışımı bir kağıt filtre yarmıyla başka bir bardağın içerisine süzdüm.Süzmedeki amaç kalan tortulardan arındırmak.
20 ml propyle glycol'ü bir bardağın içerisine koyup bardağıda sıcak su dolu bir kabın içerisine aldım ve içine 60 ml minoxil'i ekleyip karıştırdım.
En son her iki karışımı birbirine ekleyip karıştırdım ve 160 ml solüsyon elde ettim.Alın size mavi mucizevi su :)
Yalnız ömrünüz boyunca bunu kullanacaksınız onuda belirteyim.Bıraktığınız anda tekrardan saçlar eski halini alır.Ben ikinci saç ekimimi daha kaliteli saçlarla yapmak için kullnmaya başladım.Herhangi bir yan etkisi yok yalnızca dermoroleri verteks bölgeye uygulayınca çok acı çekiyorum :)
minoxil tanesi 55 tl üçlü set aldım 151 tlye
proscar 27 tl
Propilen Glikol ( PG ) 500 ml 26 tl
500 ml etil alkol 20 tl
160 mlmlik bir solüsyonun fiyatı 91 tl rahatlıkla 1,5 ay gider.
Kullanıp kullanmamak size kalmış 300 tlye içeriğinde ne olduğu belirsiz boktan şeyleri kullanmaktan iyidir.Hem rengide mavi oluyor :)

Kardes ugrasmissin yazmissin ama sakincali bir durum bu. Deneyen cikar, ters bi etkisi olur is alir insanlar basina. Nacizane bunu kaldir derim.

Sarhoş

• Full Member
« Yanıtla #101 : 12 Eylül 2019, 22:29:01 »
iş alır başına derken ? Kullanıp kullanmak size kalmış demişim zaten.Yurtdışındaki eczanelerde bu karışımın hazırlandığını ve mavi serum diye türkiyede bu serumu sattıklarını duydum.Kaldıki minoxil sağlık bakanlığının onayı alınıp satılan bir ilaç eee proscarıda babam üretmiyor oda sağlık bakanlığından artı FDA onaylı propylene glycol dediğimiz şey gliserin bitkilerden elde ediliyor ve cildin nemli kalmasını sağlıyor aynı zamanda iyi bir taşıyıcı.Alkol ilacın çözeltisinde kullanıyor aynı zamanda dezenfekte amaçlı böyle solisyonlarda kullanılıyor.İsteyen kullanır isteyen kullanmaz.Mavi sucu muyum değilim :) Formülü ben bulmadım senelerden beri kullanılıyor.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2019, 22:39:51 Gönderen: Sarhoş »

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #102 : 16 Eylül 2019, 12:17:20 »
iş alır başına derken ? Kullanıp kullanmak size kalmış demişim zaten.Yurtdışındaki eczanelerde bu karışımın hazırlandığını ve mavi serum diye türkiyede bu serumu sattıklarını duydum.Kaldıki minoxil sağlık bakanlığının onayı alınıp satılan bir ilaç eee proscarıda babam üretmiyor oda sağlık bakanlığından artı FDA onaylı propylene glycol dediğimiz şey gliserin bitkilerden elde ediliyor ve cildin nemli kalmasını sağlıyor aynı zamanda iyi bir taşıyıcı.Alkol ilacın çözeltisinde kullanıyor aynı zamanda dezenfekte amaçlı böyle solisyonlarda kullanılıyor.İsteyen kullanır isteyen kullanmaz.Mavi sucu muyum değilim :) Formülü ben bulmadım senelerden beri kullanılıyor.
Etkisi varmı bari

ereğli

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #103 : 21 Eylül 2019, 18:25:29 »
Yan etkisi sertleşme sorunu ve penisiniz küçülüyor . küçücük b Vucut kaslarınızı alıyor güçsüzleşiyorsunız . ve bu etkilerin düzelmesi 6 ayı geçiyor. Kesinlikle önermiyorum . bunun yerine biotin 5 mg ve mınoxcidil forteyi öneririm

Maximus34

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #104 : 14 Ekim 2019, 16:19:12 »
Arkadaşlar bende tecrübelerimi yazım belki faydası dokunur. İlacı 6-7 senedir kullanıyorum.cinsel yönden yan etki görmedim. Ancak unutkanlık, yorgunluk yapıyor. Spor yapmadıgım zamanlar tüm vücudumda gevseme hissediyorum(kaslarda azalma yaptıgını düşünüyorum). Yüzümdede hafif dolgunluk yapıyor(kilom olmamasına  ragmen)Bunların dısında bir sorunum olmadı kullandıgım zaman boyunca cok az bir gerileme oldu saçlarım hep güçlü ve diri kaldı.Spor yapanlar ilacı hangi zamanlarda kullanıyor bu konuda tavsiye ye ihtiyacım var.Finasterid testestoronu yüzde 10-15 civarında artırıyor. Spor öncesi mi sonrasımı alınmalı

Facebook Twitter Instagram