Söylediğin gibi bende de dht kaynaklı mevcut saçlar incelmişti. Finansteridle ilgili şimdi bir kaç yazı okudum jel formunda olanı varmış şişlide bir eczanede satıldığı söyleniyor ve jel olduğu için de bahsedilen yan etkilerin olmayacağı iddia edilmiş. Şimdi elimde 3 ayrı seçenek var propecia 1 mg(242 TL), Proscar 5mg(39 TL) bu ikisi oral yolla alınan ikisininde etken maddesi aynı olmasına rağmen fiyat farklarına anlam veremedim. Bir diğeri de jel şeklinde olan oda 370 liraydı sanırım. Sen hangisini kullanıyorsun bu arada ?
Proscar 5 mg bunu devlet reçeteli olarak prostat hastalarına satıyor , SGK karşılıyor bu yüzden fiyatı düşük .
Propecia dediğimiz 1 mg olan sadece saç için onay almış , devletimiz de sacsizligi bir hastalık olarak görmediği için SGK bunyesine almamış Yani birini sigorta karşılıyor birini karsilamiyor . Fiyat farkı o yüzden .
İcerik aynı ben proscar 5 mg olanını kullanıyorum . 1 mg'lik 5 eşit parçaya bölüp hergun 1 mg alıyorum böylelikle 28 tablet ortalama 5 ay gidiyor , hem ucuz hem avantajlı .
Propeciada birde şu olay psikolojik olarak Yan etki görmen düşük ama dediğim gibi psikolojik olarak sadece değilse içerik aynı sadece beynini rahatlatiyosun çünkü kendini yan etki görmeyeceğime hazirliyosun .
İşin maddi kısmıda var tabi devir zor bir devir her ay 500 gibi bir rakam bazı arkadaşları zorlayabilir.
Jel formunu duydum ama kullanmadım onun için bişey diyemem ama şu gerçekte var bu ilacın kana karışması lazım etki etmesi için .
Ağız Yoluyla 6 ayda etki görürsen harici kullanımda ise saçlı deride belki 1 senede etki görürsün Yani aynı kapıya çıkıyor bence ,
Oral Yolla bence etki daha hızlıdır.