Hocam yine de dikkatli olun dutasteridden kaynaklı çok fazla cinsel problem yaşayan ve kısırlık sorunları gördüm. Şahsen bende genel bir dökülme var ve sonu kellik. Saçlarının durumu dediğin gibi ise bence dutasteride başlama. Minoxidil ile şakakları doldurabilirsin. 3 yıl götürür seni. İlaç kullanmak istiyorsan 1 mg propecia alıp 4’e böl ve günlük 0.25 mg olarak kullanarak kalan saçlarını koru. Proscara yanaşma derim. Dozunu ayarlamak çok zor ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Propecia’dan proscara geçip yan etki alanları da gördüm. Min+fin 3 yıl götürür 25’inde de ekim yaparsın. Ben ise sanırım önde ciddi bir açıklık olduğunda ekim yapacağım çünkü genel dökülme ve incelme var. Konudan alakasız ama insan cidden bir şeyi kaybedince değerini anlıyor. Hem psikolojik olarak hemde sosyal olarak çok sıkıyor bu konu beni. Tabi çoğu kişi 30’undan sonra saçları döküldüğü için fazla önemsemiyor. Çoğu evlenmiş oluyor ve iş güç derken ne gerek var diyorlar. Bizim gibi genç yaşta saçı dökülenlere çok büyük sorun oluyor bu. Kendi adıma zamanımın azaldığını ve müdahale etmezsem 21-22’de kafada saç kalmayacak çok seyrek bir şekle büreneceğini düşünüyorum. Bugün propecia’yı aldım. Tahlilerimi yaptırıp eksikleri de tamamlayıp topikal fin+minox yapacağım. Yan etki durumuna göre dozajını 1 ml’de 0.05’e kadar çıkaracağım. Bir kaç yıl sonra ise 0.25 mg topikal olarak kullanacağım. 5ar inhibe eden maddelere duyarlı olabileceğimi düşündüğüm için bunu söylüyorum. Biberiye yağı işe olan maceramı profilimden bulabilirsin . Sertleşme sorunu olduğunda ciddi bir şekilde korku sarıyor bu arada bunu da demeden geçmiyim. Hafif testis ağrısı hissettikten sonra panik yapmamdan dolayı da olabilir ama bilemiyorum işte. Finasın dozunu yavaş yavaş artırıp kullanacağım artık. Bu konularda titizliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu arada bu ilaçlarda dozaj artarsa yan etki olasılığı artar. 1 mg finas %3-5 iken 5 mg tam proscar %15 yan etki yapabiyor. Hatta %40’a kadar çıkabiliyor proscarda. Bu konularda dikkatli olmak çok önemli.
Dostum proscar ve propecia arasında fark yok. 4’e 5’e bölerken 0,9 ile 1,1 olması arasında da ciddi bir fark olmaz. Bu farkı hissedebileceğini sanmıyorum.
Propecia ile topikal losyon yapmayı boşver gereksiz pahalı bir yöntem seçmiş olacaksın. Parana yazık.
Doktorlar bile reçete ettiklerinde proscar yazıp böl geç diyorlar. Bana direkt dermatolog bu şekildr yazmıştı. Youtubeda da başka doktorların videoları da var aynı şekilde.
Propecianın kullanım kolaylığı açısından artısı var. İçerik olarak bir farkları yok özetle.