Gönderen Konu: Topikal %5 minoxidil+%0.025 finasterid hakkında  (Okunma sayısı 4708 defa)

Cardozoo

• Hero Member
Topikal %5 minoxidil+%0.025 finasterid hakkında
« : 11 Eylül 2021, 11:18:42 »
Yaşım 19 olduğu için oral finasterid ve dutasterid kullanmak istemiyorum. Araştırmalar %0.1 topikal finasterid ile  oral 1 mg finasteridin aynı oranda scalp ve serum DHT'yi düşürdüğünü söylüyor. Bir başka araştırmada %0.025 topikal finasteridin scalpta (saç derisi) %50 civarında, serumda ise %25 civarında DHT azalttığını söylüyor. Yan etki oranının çok daha düşük olduğu söyleniyor. Şuan saçım norwood 2a'ya çok yakın. En öndeki hatta da incelme var. Sabah duştan sonra %5 minoxidil+%0.025 finasterid karşımını saç dipime sürüp 12 saat sonra sadece mioxidil sürmeyi planlıyorum. Ardından tekrar sabah duş vs. rutine devam. Karışımı nasıl hazırlayacağım konusunda bilgisi olan var mı? Kaç ml şişeye kaç tane tablet kırmam gerekiyor? Kendim eczaneden istesem bu karışımı yapabilir mi?

Kaynak: https://hairverse.com/topical-finasteride-for-hair-loss/

Requiemm

• Sr. Member
Ynt: Topikal %5 minoxidil+%0.025 finasterid hakkında
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2021, 11:44:08 »
Yaşım 19 olduğu için oral finasterid ve dutasterid kullanmak istemiyorum. Araştırmalar %0.1 topikal finasterid ile  oral 1 mg finasteridin aynı oranda scalp ve serum DHT'yi düşürdüğünü söylüyor. Bir başka araştırmada %0.025 topikal finasteridin scalpta (saç derisi) %50 civarında, serumda ise %25 civarında DHT azalttığını söylüyor. Yan etki oranının çok daha düşük olduğu söyleniyor. Şuan saçım norwood 2a'ya çok yakın. En öndeki hatta da incelme var. Sabah duştan sonra %5 minoxidil+%0.025 finasterid karşımını saç dipime sürüp 12 saat sonra sadece mioxidil sürmeyi planlıyorum. Ardından tekrar sabah duş vs. rutine devam. Karışımı nasıl hazırlayacağım konusunda bilgisi olan var mı? Kaç ml şişeye kaç tane tablet kırmam gerekiyor? Kendim eczaneden istesem bu karışımı yapabilir mi?

Kaynak: https://hairverse.com/topical-finasteride-for-hair-loss/

karışım yapan bırcok eczane var. malatyada eren eczanesı konyada pekcan eczanesı  hatta ıstanbulda da fulyada var sanırım finasterıd jel bıle yapıyolar. senın bu ıstedıgın sekılde hazırlarlar bence ama recete şart galıba artık. once bır doktora bunu yazdırman gerekebılır

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 11 Eylül 2021, 14:26:52 »
Karışımı kendim yapsam homojen olur mu ?
Hafta 3 kere 1.25 mg finasterid,günlük şakaklara minox
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2021, 09:19:02 »
Karışımı kendim yapsam homojen olur mu ?

minoxun ıcıne 0.025 ıcın atman gereken adeti  hesaplayıp o sekılde de yapabılırsın. bu sekılde kullananlarda var tabıkı..   

Thescript

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 14 Eylül 2021, 10:11:58 »
Dutasterid ekleyip fayda alan vardı çok merak edip dün aldim ve kullandım artık dutlu min ile devam ediyorum bakalım neler olucak molekül büyüklüğü var mis ama dermoreller bunun üstesinden gelir dedim

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 14 Eylül 2021, 11:12:45 »
Dutasterid ekleyip fayda alan vardı çok merak edip dün aldim ve kullandım artık dutlu min ile devam ediyorum bakalım neler olucak molekül büyüklüğü var mis ama dermoreller bunun üstesinden gelir dedim

Bildiğim kadarıyla dutasteridin molekül büyüklüğü finasteridden daha büyük. Deriden bir molekülün emilebilmesi için de belli bir sınır var sanıyorum. Dutasterid finas kadar rahat geçemeyecek olsa, da bu sınırın altında diye okumuştum.

Dutasın molekül büyüklüğünün fazla olmasının bu konuda, deriden geçmesi zor olması gibi, sistemik dolaşıma katılmasının da zorlaştıığ haliyle daha az sistemik yanetkiye sebep olduğu gibi bir yorum vardı. Akla mantıklı gelen bir teori.

Daha önce minoxil kullanıyor muydun? Umarım ekstra faydasını görürsün.

Thescript

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2021, 14:18:04 »
Bildiğim kadarıyla dutasteridin molekül büyüklüğü finasteridden daha büyük. Deriden bir molekülün emilebilmesi için de belli bir sınır var sanıyorum. Dutasterid finas kadar rahat geçemeyecek olsa, da bu sınırın altında diye okumuştum.

Dutasın molekül büyüklüğünün fazla olmasının bu konuda, deriden geçmesi zor olması gibi, sistemik dolaşıma katılmasının da zorlaştıığ haliyle daha az sistemik yanetkiye sebep olduğu gibi bir yorum vardı. Akla mantıklı gelen bir teori.

Daha önce minoxil kullanıyor muydun? Umarım ekstra faydasını görürsün.
yemin ederim tam aklimdaki teori bence çok mantıklı hem yan etki ihtimali azdır ve kafa derisinden bir miktar gecse bile daha aşağı ineceğini sanmam bir süre devam edeyim

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2021, 16:24:25 »
yemin ederim tam aklimdaki teori bence çok mantıklı hem yan etki ihtimali azdır ve kafa derisinden bir miktar gecse bile daha aşağı ineceğini sanmam bir süre devam edeyim
Hocam sakın dermaroller kullanma sistematik hale geliyor ve beyine ulaşıyor. Ben dermaroller ile biberiye yağı kullanmıştım. Meğersem biberiye yağı %95 5AR enzimini blokluyormuş. Bir unutkanlık yaptı ki sarhoş gibiydim testiste ağrı da yapmıştı. Bir de ereksiyon süresini uzatmıştı. Tek iyi yanı buydu :d. Dermaroller kullandığın zamn direk kana karışıyor ve yan etkiler ile karşılaşıyorsun. Hele 1ml başına 1mg veya 0.5 mg gibi değerler ile uygularsan daha fazla yan etki görürsün. Ve her ne kadar topikal kullansan da sistematik olabiliyor. Topikal dutas kullanan bir arkadaşta meme büyümesi ve ereksiyon sorunu olmuştu. Eğer kullanacaksan ml başına 0.01-0.005 mg gibi değerler ile kullan. Ben minoxidil %5 ile %0.005 finasteridi topikal olarak kullanıcam. Çünkü her türlü kan dolaşımına karışıyor ve uzun süre kullanımda problemler oluşabiliyor.
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

m.ekin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2021, 20:06:22 »
1000'de 5 olan karışım yan etki yapıyorsa bu finasteridi kullanan gerçek hastalar ne yapıyor çok merak ediyorum, zor birşey olmalı.

Bu karışımı öyle bir ayarlasak ki kana hiç karışmasa yada olabildiğince minumum kana karışma ve lokal olarak DHT baskısı kursa? Yapılabilir mi böyle birşey , hangi oranlarda yapılmalı ?

Cardozoo

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2021, 20:26:28 »
1000'de 5 olan karışım yan etki yapıyorsa bu finasteridi kullanan gerçek hastalar ne yapıyor çok merak ediyorum, zor birşey olmalı.

Bu karışımı öyle bir ayarlasak ki kana hiç karışmasa yada olabildiğince minumum kana karışma ve lokal olarak DHT baskısı kursa? Yapılabilir mi böyle birşey , hangi oranlarda yapılmalı ?
Bunun hakkında çalışma yapan bir şirket var ama sanırım önünüzdeki 5 yıl içinde bir ürün çıkarabilecekler. Finasteridi ağızdan 0.05 mg dahi alsan 1 mg almış gibi etki yapıyor. Yaşım şu an tam 19 ve bu yaşta bu dozajları almak istemiyorum. Yapacağım karışım 0.0083-0.005 arası finasterid içerecek. Bu arada topikal olarak kullanmak çevre için tehlikeli özellikle hamile birisi veya bir çocuk için. Uygulamaya bu ayın sonu gibi başlayacağım. Başladığım gün bir konu açıp her şeyi orada açıklayacağım yan etki, dikkat edilmesi gerekenler,dökülme durumu vs. güncel bir şekilde paylaşacağım.
Nw 2.5a Diffuse Thinning
Yaş 21
Kalben - Saçlar

Facebook Twitter Instagram