Yanında ufak bi yastık götürsen iyi olabilir. Ben kanal alımı sırasında yüzüstü yatarken biraz zorlanmıştım. yüzüstü uzanıp, ekim koltuğundaki deliğe yüzü sokmak gerekiyor. Bir de alım bölgesindeki işlemler için, çeneyi göğse yakın tutmanızı falan istiyorlar. O pozisyonlae beni biraz zorlamıştı. Zayıf birisi olduğum , göbek falan olmadığı için midir bilmiyorum pek rahat edememiştim. O pozisyon için mesela göğüs altına bi yastık koyup, kafayı öne eğebilmek için bi yükselti vermek çok rahat olur. Kollarımı göğsümde birleştirip üstüne yatınca, biraz rahat etmişti boynum. Ama bu sefer de kollar uyuştu zaman zaman. Ayrıca kanal açma sırasında , sırtüstü yatarken dirsek altına falan destek olabilir uyuşma olursa.
Altına rahat bir eşofman giymeni tavsiye ederim. Gömlek konusunu zaten söylemişler yukarıda. Kan falan bulaşırsa atmaya kıyabileceğin bir gömlek olsun. Yanında mümkünse yedek de olsun. Ufak bi valiz yaparsın. Ben ilk gece yanımdaki havluyu rulo yapıp, üstüne kağıt havlu serip ara ara değiştirerek geçirmiştim. Bandaj olsa da aralardan sızıntı olabiliyor.
İstanbulda mı yaşıyorsun, evin yakın mı bilmiyorum ama ben karşıda oturduğum için git gel olmasın, minimum hareket olması için, ilk geceyi hastanenin dibindeki rezidansta geçirmiştim. Ertesi günkü ilk yıkamaya kadar mümkün mertebe yatmıştım. Temiz bir yer. Yanında bi refakatçi olursa daha rahat edersin. Benim yoktu, sorun yaşamadım ama daha garanti olur birisinin olması.
Yemek konusunda, benim gibi iştahsız birisiysen, hastanedeki yemeği hiç sevmemiştim. Milföylü börek, ıspanak ve çorba menüsüne denk gelmiştim. Bence yanında güzel bi sandviç, kendi yemeğini falan götürsen iyi olabilir. Ayrıca bahsettiğim rezidansın yemeklerini de beğenmemiştim. Onun için birşeyler düşünebilirsin.
Operasyon öncesi benim için çok stresli geçmişti. Off nasıl geçecek ya o kadar süre falan, acıyacak mı vs vs. Acı eşiği düşük birisi olduğumu düşünmeme rağmen çok daha rahat geçmişti operasyon. Ki 8’de girip 21:30 da çıkmıştım. Baya uzun sürmüştü. Hiç korktuğum kadar zor olmadı. Elbet biraz yorucu oluyor ama gayet normal.
Ekim sonrasında benim kafadaki sıvılar acayip hareketliydi. 2. 3. Gün falan bi 2 saat oturrarak geçirmiştim sıvılar hemen kulaklara doğru inmiş, uzaylı kafaya dönmüştüm. Forumda hiç o kadar kafası yamulan birisini görmedim. Bana özel bir durumdur sanıyorum bazı kişilerde o sıvılar çok daha rahat atılyor ama ne olur ne olmaz sana tavsiyem, ilk günler bol bol su iç. 3-4-5 litre. Ve bol bol yat.
Kabukları döktükten sonra, o süper görüntüyle birlikte güzel günler başlayacak.
Eyyorlamam bu kadar.
Şimdiden geçmiş olsun. Herşey gönlünce olur umarım.