Saçlarımı sıfıra vurmamın ertesinde saçın uzama sürecinde kellik seviyemin farkına varmam, bunun üzerine saç ekimi arayışına girmem ve süreç sonunda forumdaki tecrübeyi de göz önüne alarak bu düşünceden vazgeçmeme dair hikayemi buradan okuyabilirsiniz:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23547.0Bu aşamada serüvene, öncelikle mevcut saçı koruma düşüncesiyle, medikal tedaviyle devam etme kararı aldım. Daha önce uzunca bir süre minoxil kullanmıştım. Ön ve orta bölgemde hala oradan el sallamaya çalışan seyrek saçları minoxil'e mi borçluyum, bilemiyorum.
Minoxil'in etkisini arttırmak adına yaklaşık 3 haftadır dermaroller kullanıyorum (0.5 mm, haftada 2 kez). Ayrıca, mikro iğneleme sürecinin daha verimli olması için dermapen cihazı aldım ve dün onunla ilk seansımı yaptım. Seanslara haftalık olarak devam edeceğim.
Bu arada, günlük biotin almaya başladım. Ayrıca yarın, demir, çinko, b12 gibi değerlerime baktırıp bir eksik varsa takviye alacağım.
Bu süreçte hormon baskılayıcı ilaç kullanmayı düşünmüyorum. Önerebileceğiniz doğal/minimum zararlı takviye olursa öğrenmek isterim.
Bu arada, saçımın son halini de paylaşıyorum. Belki dermaroller'ın minimal katkısıyla belki de uzama sürecinin doğal etkisiyle en azından önden görünüş 10 gün önceki kadar rahatsız etmiyor.
Kayda değer gelişmeleri buradan düzenli olarak paylaşacağım.
Kalın sağlıcakla!