Finasterid kullanalı hemen hemen 7 ay oldu 10 gün öncesine kadar ne bir fayda ne de yan etki görmüştüm fayda hala yok ama cinsel istekte azalma, boşalmak üzereyken sanki geciktirici kullanmış gibi peniste bir uyuşukluk, fışkırmada ve meni de azalma, boşalma esnasındaki zevkte azalma gibi yan etkiler başladı bu yan etkilere rağmen ben hala finasteridi kullanmak istiyorum eğer ki kullanmaya devam edersem yan etkiler kronik bir hal alır mı yoksa diyelim ki 10 sene kullandım kullandığım süre boyunca 10 sene içerisinde her gün yan etki gördüm bıraktığımda geçer mi uzun süreli finasterid kullanan ağabeylerim bu sorumu cevaplarlarsa çok mutlu olacağım herkese sağlıklı ve saçlı günler dilerim
Yan etki konusunda neredeyse herkes farklı şeyler yaşıyor. Herkesin hikayesi farklı gelişiyor. Bu yüzden kimse sana bu konuda kimse net bir şey söyleyemez.
Yan etkiler devam eder mi, ilaç etkisini arttırır mı sadece deneyerek anlayabileceğin sorular. Doktora git desem çoğu bu ilaçlar konusunda bilgisiz. Kullanma demekten öteye gidebileceklerini sanmam. Yine de tahlil yaptır ve gidişatı kontrol et ona göre ilaca devam edip etmeme kararı al.
Bazıları Dutasteride'den daha az yan etki görüyor. Hatta bazı deneylerde bu yönde sonuçlar çıktığını hatırlıyorum, bi' araştır. Sebebi de vücutta kalma süresinin uzun olması. Finasteride 6-8 saat etkili oluyor günün geri kalanında DHT standart miktarda üretiliyor bu da dalgalanmaya sebep olur deniyor. Dutasteride kullandığın sürece DHT hep eşit miktarda üretilecek.
Hem genellikle Dutasteride daha etkilidir.