Öncelikle konuya tıklayan herkese teşekkür ederim. Belirgin olarak saç dökülmem 17 yaşımda koronanın ilk başladığı zaman ve sınav stresinin de gelmesiyle başladı. Örneğin saçımı yatağın ya da lavabonun üstüne silkelediğimde 15-20 tane saç teli sayıyordum. Sabah kalktığım zaman yatağımda da bir o kadar saç teli oluyordu. Şuan aradan 2 yıl geçti ve saçım norwood 1-2 arasında 2'ye yakın gibi. 30'larımda döksem fazla takmazdım belki ama bu genç yaşta dökmek o kadar çok psikolojimi etkiledi ki dışarıya çıkmak bile istemiyorum. Her dışarı çıktığımda yaşıtlarımın saçıyla kendiminkini kıyasladığımda kötü hissediyorum. Saçımı sürekli sıfıra vurma isteği geliyor. Şu an saçımı lavaboya ya da saç telinin belirgin olacağı bir yere iyice silkeledikten sonra en fazla 1-2 saç teli görüyorum. Sabah kalktığımda yatağımda yastığımda toplam 3-4 saç teli görüyorum. Kendimi olabildiğince stresten uzak tutuyorum. Duştan önce biberiye yağı ve badem yağı sürüyorum saçlarıma. Yaşım ekim için erken ama saç ektirmek istiyorum. Yaşım geç olduğu için oral finasteride de yanaşmak istemiyorum. Topikal olarak saç diplerine finasterid ya da dutasterid sürüp norwood derecem ilerlemezse 1 yıl sonra saç ektirmeyi düşünüyorum. Eğer ileriki dönemlerde ekim gerekirse (muhtemelen gerekeceğini düşünüyorum) bunu karşılayacak maddi durumum var. Yorumlarınızı bekliyorum.