Gönderen Konu: Saç durumum ve Ekim hakkında  (Okunma sayısı 382 defa)

xzibit06

• Yeni üye
  • *
Saç durumum ve Ekim hakkında
« : 07 Eylül 2021, 03:42:37 »
Hastalıklar: Hipotiroit (Euthyrox 25mcg), D Vitamini  Eksikliği (Desiferol 2000IU)
Yakın zamanda Koronavirüs hastası oldum.

3 tane Deri ve Zührevi hastalıkları doktorları ile görüştüm.İkisi Alopesi Areata olduğunu söylüyor, diğeri Telogen Effluvium.

Sonra da kan değerlerimin sonucunda Hipotiroidi hastalığımın olduğunu öğrendim. (Annemde ve yakın akrabalarımda bu hastalık mevcut yüksek ihtimal genetik olabilir)

Yaptığım Tedaviler
- Her gün 10-15 dakika saç derisine masaj yapıyorum.
- Günlük 2.5-3lt. su içmeye özen gösteriyorum.
- Hindistan cevizi yağı, Evigen, Redox-C, Bemiks, Bepanthen karışımını uyguluyorum
- Karışım öncesinde Dermaroller kullanıyorum. Bir müddet bekledikten sonra karışımı saça uyguluyorum.
- Şampuan olarak Bioxcin Forte kullanıyorum
- Kurulamadan sonra Bioblas Forte Serum kullanıyorum.
- 2 haftada 1 kez Ketoral Şampuan kullanıyorum.

Kötü alışkanlıklarım
- Bazen çok geç saatlerde uyuyorum. melatonin hormonunun salgılama saatlerinde uyuyamıyorum. Bunun saçlara etkisi herhalde vardır.
- En ufak durumlarda bile çok tepki gösterebiliyorum ve strese giriyorum. Bunun nedeni Hipotiroidi olabilir. İlaçlarla ve davranışlarımda değişikliğe giderek minimum düzeye indirmem gerektiğini düşünüyorum.

Suallerim:
- Saçımın genel durumu nasıl? Yorumlarınız nelerdir?
- Saçım hormonal bozukluklar sebebi ile mi seyreldi, yoksa erkek tipi mevcut mu?
- Kulak üstündeki seyreklikler ve diğer bölgelerdeki seyrekliklere bakarsak DUPA benzeri bir hastalıktan söz edebilir miyiz?
- Ekime uygun muyum? Donörlerim ne durumda? (Şuan yaşım olgun olmadığından ekimi düşünmüyorum. Sadece uygunluğu açısından bilgi almak istiyorum.)
- Tedavilerin hakkında ne düşünüyorsunuz? Eksik ve ya fazla olan etkenleri belirtirseniz sevinirim

Kan değerleri:
TSH: Referans: 0.4 - 4.2 , Değer: 5 (Anormal)
Anti TPO: Referans <34 , Değer: 160 (Anormal)
Anti Tiroglobulin Antikor: Referans <115 , Değer: 322 (Anormal)
D Vitamini: Referans 30-80 , Değer: 17 (Anormal)
T4: 1,46 (Normal)
Kreatinin: 1,02(Normal)
Çinko: 67,30 (Normal)

Facebook Twitter Instagram