Bu kadar araştırmadan sonra Muttalip Bey'i tercih etmenizdeki unsur gerçekten dünya çapında en ileri seviyede ekim yaptığını düşünmeniz miydi? Yoksa sürecin maliyeti, Türkiye'de olması vb. unsurları da dikkate aldınız mı?
Ekiminiz gerçekten çok üst seviyede, Muttalip Bey'i tercih etmemi sağlayan birkaç ekimden birisidir. Ben de bu vesile ile detaylı paylaşımlar için teşekkür ederim.
Kusura bakmayin, bu mesaji gozden kacirmisim.
Iki sorunuzun cevabi da evet. Arastirmalarimdan sonra listemde, benim acikligimda en iyi ve dogal sonucu yakalayabilecek 3 doktorun ismi vardi:
Dr Couto (Madrid): Bekleme listesi 4 yil, fiyat 5 euro/graft
Dr Konior (Chicago): Bekleme listesi 1 yil, fiyat 10 euro/graft (12 dolar ama euroya cevirdim kolaylik olsun diye)
Dr Keser (Ankara): Bekleme listesi 3-4 ay, fiyat 3.5 euro/graft
4 yil bekleme zamani cok uzun oldugu icin, Dr Couto'yu listeden cikardim. Amerika'da yasadigim icin, Konior da Keser de ulasim/dil acisindan benim icin uygundu.
Dr Konior, 11bin dolarlik WAW sistemini kullaniyor graftlari alirken; bir tur mikromotor (
http://www.devroyeinstruments.com/) Mikroskop kullaniyor kokleri ayristirirken. Perkutan teknigiyle ekiyor.
Dr Keser, kendi uretimi olan manuel punch ile aliyor, mikroskop kullanmiyor kokleri ayristirirken ve perkutan teknigiyle ekiyor.
Arada 3 kati fiyat farki var ve mikroskop kullanmasi harici hicbir ustunlugu yok Dr. Konior'un Dr Keser'e kiyasla. Aslen Ankara'li olmam ve Turkiye'ye tatile gittigimde klinige gidip, kendisiyle tanisma ve muayene olma sansini elde etmem sebebiyle de Muttalip Hoca ilk tercihim oldu.