Yanlış anlamalar olabilir, o yüzden yazma gereği duydum. Sizin saçta 4. Ayda %85-90 çıkış olmuş olabilir. Olmuş mudur, mümkün. Çok hızlı ilerleyen süreçler görüyoruz. Ama genel olarak 4. ayda %85-90 çıkış olduğunu söylemek mümkün değil. Siz de heralde bunu demek istemiyorsunuz.
Gerçekten güzel ilerliyor, son dokunuş daha estetik bir ön saç çizgisi oluşturacak.
Selam Tony,
Ilk ekimimde cikislar ikinci ekimden de daha hizli sonuclandi. Bu ekim ona gore bir tik geriden geliyor 😊 Daha ince sac koklerinin kullanilmasi ve daha sik ekilmesi aradaki farki olusturdu tahmin ediyorum.
Koklerin min travmayla alinmasi, disarida min bekletilmesi, koklerin min travmayla ekilmesi, ekimin farkli gunlere bolunmesi ve hastanin metabolizmasi, erken sonuc alinmasindaki etken faktorler. Yani erken sonuc tek bir faktore bagli degil.
Ben tabiiki kendi ozelimde verdim bu rakamlari ama genel anlamda da sunu soyleyebilirim: nadir vakalar haric cikislarin tamamina yakini 200 gunde olur. Cikistan kastim ekilen kokun urettigi sac kilinin deri uzerine ilk cikis zamani; uzayip serpilip buyumesi, kalinlasmasi ve formunu almasi degil. Onlarin tamamlanmasi 18 ayi buluyor. Bahsettigim nadir vakalarda bunyeye bagli olarak bazi koklerin dinlenme sureci bir takim faktorlerden dolayi gecikiyor. Tekrarliyorum; bu vakalar cok cok nadir. Mesela Muttalip Hoca 15 yili geckin zamandir ekiyor ve ektigi 1500 civari hastadan sadece birinde cikisin 8. ayda olduguna tanik olmus. Binde bir gibi bir orandan bahsediyoruz. Hadi baska hocalarda abartiyorum bunun 10 kati yani %1 olsun.
Bu baglamda, cikislarin atiyorum 5. ayda %50, 6. ayda %60 vs olduguna ben inanmiyorum. Benim kendi dusuncemdir, destekleyecegim, referans olarak gosterecegim bir bilimsel calisma vs yok. Kendi ekim tecrubelerim, yurt ici ve disi forumlardan gordugum vakalar, Muttalip Hocanin verisi ve sac dongusu bilgisini goz onune alarak kullandigim mantigim isiginda nacizane fikrimdir.