biraz konuna foto falan yükledim umarım kusura bakmazsın paylaştığım ekimlerin hepsinde temple var farkları bu bizden, umarım doktorlarda okur biraz estetik kaygısı güderler.
sık ekim tamam az greft tamam muttalip hocaya laf yok bu konuda...ama alnı daraltan kısım temple zaten yani şakak yanları faul üstleri..sende cevap verirsen sevinirim kaya..
not: kesinlikle 20 li yaşlarda açıklığı fazla olan donörü az olanlara bu ön saç çizgisi olmaz zaten yanlış anlaşılmasın bizim gibi 35 yaş üzeri donörü 8 9 bin olan genetik dökülmesi olmayan yaşa bağlı şakak ve ön bölge lokal ekimleri için eleştirim..
Estafurullah, ne kusuru Ruhi 😊 Yorumlarin icin tesekkur ediyorum.
Sac cizgisi konusunda ve alnin daraltilip (reframe) yuze yeni cehre kazandirma konularinda sana katiliyorum. Atladigin ve bilmedigin nokta su: Ben hocayla ilk gorusmeye kendi cizimlerimle gittim. Son 20 yildan 20 tane resim goturdum ve sadece on cizgimi duzeltmek istedigimi, cizgiyi asagiya almak istemedigimi soyledim. Buna ragmen hoca yine de bir yarim santim asagi indi. Yine ayni sekilde yanlarin ileriye alinmamasi ve sadece olanlarin guclendirilmesi benim secimimdi. Hatta ortayi sivrilestiremyi tavsiye etti ama ben istemedim.
Ilk ekimim oldugu icin minimal bir ekim istedim. Insanlarin yuzume bakinca bir anda buyuk bir farklilik gormelerini istemedim. Sadece cizgi duzeltilmesi ve sakaklarin kapatilmasi olayiydi. Hocaya gidip ‘hocam, yap kendi tasarimini, ek 2000, beni genclestir’ demedim, demezdim de.
Isim geregi analiz yapmayi seven, burcum geregi tum detaylara hakim olmadan karar vermek istemeyen biriyim. Haliyle hersey benim kontrolumda, benim arastirmalarim ve bilgim dahilinde olsun istiyorum. Ekimim de bu sekilde oldu. Hatta cok iyi hatirliyorum bir ara hocam ‘hic bilmeyenle senin gibi cok bilene ekim yapmak zor’ dedi 😊
Ekim sirasinda, sonrasinda, forumumuz ve yurt disi forumlarindan cok sey ogrendim. Sizlerin yorumlari ve elestirileri de benim icin cok onemli. Bu surecte ben de kendi ustumde cizimlere devam ettim, bir ara paylasirim sizinle. Beraber tartisir, istisare ederiz. 12 ay doldu diye bir yere gitmiyorum, burdayim 😊
Neticede ilk ekimdi, agirlikli benim cizgilerimdi ve sonucu gorup, ondan sonra gerekirse ikinci ekim yaptirabilirim seklinde dusundum. Sevgili sloccer bir yorumunda ‘simdiki aklim olsa her sene gider 1000 ektiririm’ demisti. Benim bu sekilde bir luksum var ve opsiyonlarim acik.
Not: Ruhicim, on cizginin tum hat bir santim asagi alinmasina kesinlikle sicak bakmiyorum. Ortanin sivrilestirilerek bir santim asagi cekilmesi olabilir.