Ben topikal minoxili köpük formundaki ürünleri temininin zorlaşması sebebiyle bıraktım daha çok. Yurtdışına gidip gelme durumum azaldı, eş dosta getirtme de azaldı maalseef pandemi döneminde. Yurtiçinde ise bu dolar kuruna rağmen en az 2 katı fiyatında. Sıvı minoxiller ise derimi mahvediyor. Değilse losyonu sabah akşam kullanmakla, üşenmekle ilgili bir problemim yok. Bu konudaki disiplinim iyidir.
Topikalin son zamanları günde tek doza düşmüştüm, sonrasında oralde daha da düşük dozlara geçtim. Haa sıvı minoxil olaak tüketince mideden emiliyor mudur bilmiyorum, nihayetinde bu şekilde kullanım için üretilmemiş. Ama fayda gördüğünü söyleyenlerden bu şekilde kullananlar var. Haa bende sıfır etki ettiyse de benim için sorun değil, minoxu bırakıncaki dökülmeyi yaşamadım. (en azından son 8 ayda)
Yukarıda dediğim gibi 2-3 damla sanıyorum 2.5 mg civarı birşeye denk geliyor. Belki de daha da azdır. Bende bu dozajlar bir sorun yaşatmadı. Günde 2 sefer toplam 10 fıs kullanıldıında 100mg ürün sürüyorsun, bunun yüzde 5'i emilse kana geçse benim aldığımın 2 katı olur. Ben topikalde veya oralde hiç çarpıntı vs yaşamadım. Göz altı torbalarım var biraz bununla alakalı olbileceğini düşündüğüm ama genetik yatkınlık da olabilir.
Sende minoxil çalışır mı çalışmaz mı? yanetki yapar mı yapmaz mı ben birşey diyemem maalssef. Denemeden de göremezsin.