Öncelikle seninle benim saç dökülme şeklimiz çok benziyor ayrıca saç dökülme hikayemiz de benziyor. Benim de 3 4 seneden beri şakaklarım aynı yani dökülme ilerlemedi. Şimdi öncelikle fön çekmenin saçını dökmesiyle hiçbir alakası yok onu söyleyeyim. Tependeki o dökülme doğuştan değil genetik dökülme olduğu çok belli. Pullanmanın olması ve tepedeki saç derinin kızarmasının sebebi inflamasyon. İnflamasyon yüzünden genetik dökülme ortaya çıkar ve şiddetlenir. Yani tedavi etmezsen o saçlar daha da dökülecek saçlar sinyali vermiş. Tependeki kızarıklığı çözmek için sana omega 3 kapsülü almanı tavsiye ederim bu kaşıntıya da iyi gelecektir. Saçtaki pullanma için öncelikle saçını iyi yıkadığına emin olman lazım yani öyle şampuanı dök çık yapıyorsan o pullar temizlenmez. Tırnaklarınla değil sakın tırnaklarınla yapma banyoda şampuanlarken parmak uçlarınla iyice masaj yap kafana sertçe masaj yap o pullar iyice temizlensin. Ayrıca sana 2 haftada bir ketoral şampuan kullanmanı tavsiye ederim. Yani sürekli değil ama 2 haftada bir ketoral şampuan kullan eczaneden alabilirsin çok ucuz. Dermaroller kullanmanı tavsiye etmiyorum kullanma çünkü şu an saç derin sağlıklı değil kızarmış ve pullanmış bir şekilde böyle olmaz. Minoxil de sakın kullanma minoxil pullanmayı arttırır yüzde yüz diyorum. Ayrıca eğer karar verdiysen de finasterid başlayabilirsin ben 20 yaşındayım ve kullanıyorum 1 yıl olacak ciddi bir yan etki görmedim. Tabii finasterid başlamadan önce bir cildiyeye git kullanacağını söyle ona göre hormon testi yapmalarını iste. Uygunsan başlarsın. Günde 2 bardak yeşil çay içmeni de tavsiye ederim inflamasyona iyi gelir kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelir. Ama omega 3 kesin al onun yararı çok olur. Şakakları ekim ile halledersin orası kolay ama tepeyi kaybetmemeye bak çünkü tepe bölgesine saç ektirsen bile zor çıkıyor saçlar çünkü tepeye ekmek zor. Saçının yanlarındaki seyrekliğin bence pek önemi olmayabilir çünkü birçok insanda yanlar seyrek olabiliyor ama vitamin eksikliğinden falan da olabilir. Ama fin kullanmadan önce şu kızarıklık, pullanma, kaşınma sorununu çözmen lazım. Saçların dökülmesin istiyorsan saç derisi sağlıklı olmak zorunda